Mit csinálnál, ha a barátnöd rendszeresen, az utolsó pillanatban mondaná a gyerekeivel, gyerekeitekkel szervezet családi programot? (amikor felöltöztetek, elindultatok)
ilyen nőtől nem lenne gyerekem az tuti!
Amúgy meg akkor én terveznék programot előre, ő meg jönne aha akarna! Utálom az utolsó pillanatos dolgokat! 1 percig nem viselném el!
Ebben az esetben egyedül, azaz a saját gyerekemmel szerveznék/terveznék programot, és azt mondanám a barátnőmnek, hogy holnap mi az állatkertbe megyünk, ha van kedvetek, ti is jöhettek velünk. Ha már nagyobb a gyerek, akkor még azt is vállalnám, hogy ha ő nem akar jönni, akkor elviszem az ő gyerekét is, hogy legyen az enyémnek játszótársa.
Valószínű, hogy ez valamiféle figyelemfelkeltésre irányuló játszma a részéről. Ha te ebből kiszállsz, nem játszol az ő játékszabályai szerint, akkor ő is abba fogja hagyni.
Én abból indulok ki, amit gyerekként éreztem. Az ilyen közös, barátnős programoktól már előtte nap be voltam mindig sózva, aznap már majd megőrültem, és ha lemondták, akkor nagyon nagyon megzuhantam.
Nyilván felnőtt fejjel is rosszul esik, és bosszant, ha valaki dobja a programot, pláne, ha a legutolsó pillanatban, de így már max. felidegesítem magam aztán lehiggadok, de a gyereknek nem ilyen egyszerű.
Ha egyszer előfordulna, akkor meg lehetne beszélni, de ha ez rendszeres, akkor ott valami komoly gond van. Ha tényleg jó barátok vagytok, akkor üljetek le, és kérdezz rá, hogy miért nem vesz titeket komolyan, vagy esetleg gondjaik vannak otthon... jó lenne tudni, hogy milyen kifogásokkal mondja le a programokat.
Ha nem tudnánk megbeszélni, akkor hanyagolnám a közös programok szervezését a jövőben, és inkább más társaságot keresnék a gyerekprogramokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!