Szerintem nincs igazi barátság! Szerintem csak gyerekkorig esetleg! Szerinted?
Létezik 100%os kapcsolat. Ilyenkor nem számít, szerelem vagy barátság, mindkettő tökéletes barátság.
Párkapcsolatomnak több mint 99.9%a nem haladja meg 95%os szintet.
Mitől lesz egy kapcsolat igazi barátság? Mitől igazi?
Nem a klisédumákra (ott a baj van, meg a szükséged van rá, meg segít, meg számíthatsz rá stb) volnék kíváncsi.
Arra, hogy a kérdezőnek mi az igaz barátság.
Arra, hogy az itt válaszolóknak mi?
Arra, hogy a kék szeműeknek mi?
És keddenként ugyanaz, mint a hét többi napján, vagy amikor más a hangulatod, és elvárásokkal élsz, vagy ha veszteség ér, vagy ha jó kedved van, vagy ha beteg vagy épp, vagy egészséges?
Rengeteg ember, rengeteg körülmény, rengeteg nézőpont.
Az tehát, hogy valakinek mi az igazi barátság, az adott pillanat határozza meg. Lehet, hogy egy vadidegen generál benned olyan érzéseket, ami igaz barátsággá nemesül - az adott pillanatban, és a kapcsolat, amire eddig ezt a rangot aggattad, semmisül meg valamelyikőtök rossz napján.
Az "igaz" ezért szubjektív. Nem fekete vagy fehér, és nem van vagy nincs.
Én igaznak érzem magam másokkal, de saját magammal szemben nem. Magamba nem bízok, de másokkal szembe nem aljasulok le. Tehát a saját nézőpontomból link pöts vagyok, más nézőpontjából meg keresve se találna jobbat, megint mások meg középutat látnak bennem. Az "igaz"ság, mindenkinek a sajátja. A saját igazságodat nem aggathatod másra, mert máson az nem igaz, így pont az ellenkezőjévé válik.
Eltérő igények, eltérő definíciók.
Ami neked barátság, az nekem lehet max. ismeretség. Te lehet megkapod a férjedtől a neked szükséges "barátkozást", én meg lehet igénylem a pusztán baráti kapcsolatokat az életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!