Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez így bunkóság lett volna tőlem?

Ez így bunkóság lett volna tőlem?

Figyelt kérdés

Múlthéten megismerem egy srácot neten akivel beszélgettünk és az elejèn normálisnak tűnt, talán kicsit érettebbnek is mint a velünk egyidősek és ennek örültem.

Belevágok a közepébe. Mondta hogy volt egy csaj akivel 5 évig beszélt, találkoztak is, de egyszer csak a csaj azt monta, hogy nem akar vele találkozni. Kérdeztem tőle hogy mit mondott, hogy miért nem akar találkozni, erre a srác mondta, hogy nem tudja, mindig kitalál valami ürügyet, hogy miért nem ér rá. Gondoltam ennek azért megvan az oka, mert ha valakit kedvelek akkor nem talàlgatok ki mondvacsinált dolgokat hogy miért nem akarok vele találkozni, de nem faggadtam, amúgy is elég szűkszavúan beszélt erről.

Tegnap pedig rájöttem a dolog miértjére. Rossz, ismétlem rossz napja volt és rajtam vezette le, én pedig az ilyet nem tűröm el. Ott kezdődött, hogy mutattam neki egy videoklippet egy énekesről és mondtam, hogy mennyire jól néz már ki. Csak ennyit. Erre a srác mondta, hogy aha ez a szépfiú? El nem tudja róla képzelni, hogy hajnalban felkel és elmegy dolgozni. Mire mondtam neki, hogy elég könnyen ítélkezik anélkül, hogy valakit ismerne és nekem amúgyis normálisnak tűnik, nincs elszállva magától, pedig lehetne (megnyerte az Eurovíziót, a többi mostani nyertestől függetlenül az ő számát még most is hallani, nem tűnt el a süllyesztőben és mint mondtam az interjúk alapján nagyon aranyosnak tűnik). Egyszerűen csak nem tűröm el, hogy valaki egy olyan embert fikáz oktalanul, akit nem ismer.

Másrészről a beszélgetéseink következő percei is hasonlóan bunkó stílusban folytatódtak az ő részéről. Mondtam neki, hogy én is sok mindenen mentem már keresztül, olyanokon amiken nagyon sok ember nem, én rosszabbat is megjártam már, mint a halál, mégha a korom ellenére hihetetlennek is hangzik. Évekbe telt, de nagyjából túlléptem rajta. Előtte én is ilyen voltam mint ez a srác, ha rossz napom volt másokon vezettem le mert mennyire sok rossz dolgon mentem keresztül. De mondtam neki, hogy beláttam, hogy ezzel semmit nem érek el és változtattam rajta és sikerült, neki is ezt javaslom. A régi énem már rég úgy lealazta volna, hogy sírva futna anyucihoz, de megtanultam türtőztetni magamat, ami neki nem megy. Nekem egyáltalán nem úgy tűnt, hogy ezen változtatni akart, nem éreztem, hogy minden energiáját beleadná, hogy megváltozzon, pedig nem nehéz, csak akarni kell, minden fejben dől el. Éppen ezért írtam neki, hogy szerintem biztosan egy ilyen szépfiú cs*sztette a suliban, ami miatt így viselkedik és ezáltal az ő szintjére süllyed le és olyanná válik mint ő. Nekem pedig ilyen emberekre nincs szükségem, nem tudom hogy hány embernek kell még otthagynia hogy rájöjjön, hogy egy bunkó (meg kb egész nap fent volt fb-n és mindig egyedül volt, szóval gondolom barátai sincsenek nagyon) és letiltottam.

Ha éreztem volna hogy tényleg változtatni akar ezen, akkor nem tettem volna, sőt segítettem is volna neki, mert tudom mit éreznek az ilyen emberek, én is ilyen voltam. Én is csak akkor kaptam észbe amikor az ötezredik ember olvasott be nekem. Majd talán ő is észbekap egyszer.

19/L

2016. okt. 10. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Felnőtt nő vagy, leszel.. Tanuld meg, hogy ne pazarold olyan emberekre az időd és energiát akik nem képesek minimális tiszteletet adni neked. Ha mindenki rajtad vezeti le a dühét, akkor gyorsan ronccsá fogsz változni. Hagyni kell a csudába az ilyen embereket. Mindenkinek lehet rossz napja, de van egy bizonyos határ is.
2016. okt. 10. 11:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Te egy ritka gyerekes, idegesítő, modoros kis pcsa vagy a leírásod alapján, de a srác se egy semmi tirpák gyökér. Csodálkozom, hogy ebből nem lett lamúr, remek páros lettetek volna, igazi "zsák a foltját".
2016. okt. 10. 11:42
 3/13 A kérdező kommentje:

1: köszönöm :)

2: na igen, pont az ilyen emberekről beszélt. Eddig aki ismer és beszélt is velem és nem egy ilyen alapján ítélkezik, soha nem hívott sem gyerekesnek, sem idegesítőnek. Érdekes igaz? De igen, igazad van, a gép másik végéből kép és arc nélkül beszólogatni nagyon menő.

2016. okt. 10. 11:51
 4/13 A kérdező kommentje:
*beszéltem
2016. okt. 10. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát, ha egy videó miatt ennyire kiakadtatok, akkor még se éltél át annyit, mint amennyit kellett volna. :) Épp te mondod hogy minden fejben dől el :/ Szerinted a srácnak van olyan emberekre szüksége akik kioktatják? Nah mindegy...
2016. okt. 10. 12:22
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem én akadtam ki, hanem ő. Én csak azon akadtam ki, ahogyan ő viselkedett. De te biztos jobban tudod, ahogy azt is hogy én miken mentem keresztül. Igaz?
2016. okt. 10. 12:25
 7/13 anonim ***** válasza:
53%

Senkit nem érdekel, miken "mentél keresztül", kislány. Tipikus tinédzser rinya, minden második korodbeli azt hiszi, ő már mennyi mindent megélt. Ha akkora trauma élt az életben, akkor tessék kezelni. Értelmes (aki valóban megélt dolgokat, az pláne) ember nem fogja komolyan venni a "brühühü én olyan különleges sanyarú sorsú sokat megélt lélek vagyok" tipikus figyelemfelkeltő, önajnározó maszlagot.

"Mondtam neki, hogy én is sok mindenen mentem már keresztül, olyanokon amiken nagyon sok ember nem, én rosszabbat is megjártam már, mint a halál, mégha a korom ellenére hihetetlennek is hangzik" - Ezt a modoros ömlengés pedig egyenesen szánalmas és nevetséges.

2016. okt. 10. 12:44
 8/13 A kérdező kommentje:

:)))

És honnan veszed hogy én olyan vagyok mint a többi velem egykorú? Bírom, hogy mindenki okoskodik és a velem egykorúakkal próbál azonsítani míg semmit nem tud rólam. Ez nem tinihiszti. Szerinted ha az lenne akkor miért mondta egy pszichológus azt, amikor 11 voltam hogy "ez a gyerek nsgyon ki van készülve"? Ha már ennyire érdekel, akkor röviden annyi hogy a szüleim és az osztálytársaim terrorizáltak nem csak lelkileg ÉVEKEN keresztül. Tudom, hogy ez így most tinihisztinek hangzik, de ha egy kicsit részletesebben beszélnék erről talán megértenéd, hogy ezeket miért mondom.

2016. okt. 10. 12:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Persze, most én is "hülye" vagyok :D Nem azt mondom hogy a srác teljesen tiszta. De ha nem akadtál volna ki, akkor nem írtad volna ki a kérdést, vagy de? Amúgy nem tudom... biztos neked is megvannak azok az értékeid, amik értékelhetőek pozitívan, ez ezerszázalék. De mégiscsak kiírtad a kérdést, mert valószínűleg felzaklatott a srác. Az első egyébként nagyon jól megmondta, hogy fölösleges az időd pazarold olyan emberekre, akik nem érdemlik meg. Vagy pedig ha kedveled, akkor hát igen.. nem ritka dolog manapság hogy az embernek rossz napja van :)
2016. okt. 10. 13:09
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy hülye vagy, csak lehetőleg ne úgy fejezd ki a véleményed, hogy ilyen dolgokat állítgatsz emberekről akiket nem ismersz ^^
2016. okt. 10. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!