Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátnő, aki túl sokat beszél...

Barátnő, aki túl sokat beszél magáról? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy régi barátságom, ami nem annyira, szoros, de időnként összejártunk. Nagyon bánt, ami az utóbbi egy évben történik köztünk. A leányzó sok krízisen ment keresztül (pl válás), azóta folyamatosan csak magáról képes beszélni de olyan szinten, hogy megszólalni nem tudok mellette. Ha rá is kérdez, hogy velem mi van, a válaszra már nem kíváncsi. Ha az ő problémájára kommentálnék, az sem érdekli, tényleg nem lehet mellett szóhoz jutni.

Én ezt próbáltam finoman jelezni neki, volt, amikor ki is akadtam, de semmi változás. Nálunk is vannak súlyos gondok, de ezt soha nem önteném az ő nyakába ilyen szinten, ha mesélek is valamit belőle, arra az a válasz, hogy meghallgat, de segíteni úgysem tud.

Bánt, hogy úgy érzem egyirányú ez az egész.Lépnem kellene? Kinek van ilyen emberekkel tapasztalata?

2016. szept. 5. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer határozottan add a tudtára, hogy ő ne jusson szóhoz, de te el tudd mondani, amit akarsz. Utána tartsa magát hozzá, vagy lépjen le.
2016. szept. 5. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Rám is haragudott már meg barátom emiatt. Annyira el voltam merülve a saját bajaimban, hogy sajnos észre sem vettem, hogy csak magammal foglalkozom, rá meg nem figyelek. Nem értettem, mi baja van. Amikor végre elmondta, le is szidtam, hogy nem szólt hamarabb, mondjuk akkor, amikor ez elkezdte zavarni. Azóta igyekszem nagyon figyelni, hogy senkinek ne legyek túl sok. Néha nehéz, néha könnyű. Ezért jók az olyan barátok, akik őszinték, és elmondják, ha valami nem tetszik nekik.
2016. szept. 5. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mond meg neki egyenesen, és ne csak kedvesen célozgass rá, ha hajlandó változtatni akkor megpróbálhatod még egyszer, de értékesebb az időd annál, hogy olyan emberek problémáit hallgasd, akiket nem érdekelnek a tiéid.
2016. szept. 5. 22:32
 4/5 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem ne keresd vele többé a találkozást. Keress olyan barátnőket, akikkel normálisan lehet beszélgetni.
2016. szept. 6. 10:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jelenleg nem válaszolok az üzenetire a facebookon (csak magát kommentálja, hogy éppen miképpen érzi magát), a telefont sem vettem föl. Úgy döntöttem, hogy nincs nekem időm erre.... Szomorú vagyok miatta, de nem vagyok senki lelki szemétládája.
2016. szept. 9. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!