Most szerintetek ez ciki?
2 héttel ezelőtt elhívott 2 lány (Ismertem) jött egy barátnőjük (Arrol nem tudtam) És mentünk el messzire beszélgetni meg minden, és belebotlottunk 4 fiúba, és egy lányba hogy 18-9 éves körüliek.. és megkérdezték van -e cigink, meg piánk? Én azt mondtam hogy nincs 14F lányok
meg 13l 12l 14l. És én mertem vissza szolni, hogy nincs, azután nagyba röhögtünk, és azota sokszor röhögnek rtajtam :D
Most ez szerintetek ciki vagy mi?
"Most szerintetek ez ciki?"
Hibátlan mondat.
Hiba számláló: 0 pont.
"2 héttel ezelőtt elhívott 2 lány (Ismertem) jött egy barátnőjük (Arrol nem tudtam)"
Helyesen: Két héttel ezelőtt elhívott két lány (ismertem őket), jött velük egy barátnőjük (róla eredetileg nem tudtam hogy jönni fog).
Hiba számláló:
- "(Ismertem)" - Attól mert valami zárójelben van, nem kell nagy kezdőbetűvel írni, plusz lemaradt egy vessző is.
- "(Arrol nem tudtam)" - Az arról hosszú ó-val írandó, tovább nem nagy kezdőbetűs és a mondat végére se ártana egy pont.
5 pont.
"És mentünk el messzire beszélgetni meg minden, és belebotlottunk 4 fiúba, és egy lányba hogy 18-9 éves körüliek.. "
Hiba számláló:
- És-el nem kezdünk mondatot.
- mentünk el - helyesen: elmentünk.
- "hogy 18-9 éves körüliek.." - Ennek mi a franc értelme van. Miért kell oda az a hogy?
Hiba számláló: 3 pont.
"és megkérdezték van -e cigink, meg piánk? Én azt mondtam hogy nincs 14F lányok "
- Van-e.
- A meg elé nem kell vessző.
- A hogy elé viszont kéne.
- Annak a 14F-nek mi értelme van ott?
- A lányok miért kell a mondat végére?
Hiba számláló: 5 pont.
"meg 13l 12l 14l. "
Ez a mondat legyen az egyszerűség kedvéért szavanként 1 pont.
Hiba számláló: 4 pont.
"És én mertem vissza szolni, hogy nincs, azután nagyba röhögtünk, és azota sokszor röhögnek rtajtam :D"
- És-el még mindig nem kezdünk mondatot, de legalább a nagy kezdőbetű már megy.
- A visszaszólni egy szó, és amúgy hosszú ó.
- Azóta hosszú ó.
- Rajtam.
Hiba számláló: 4 pont.
"Most ez szerintetek ciki vagy mi?"
Hibátlan mondat.
Hiba számláló: 0 pont.
Összes hibapont: 20.
Egy (feltételezett) mondatra jutó átlagos hibapont: 2,9
Egy szóra jutó átlagos hibaszám: 0,24
Megjegyzés: nem minden hibát számoltam, mert nehezen láttam a monitort a könnyeimtől. És most egy perces néma csenddel adózzunk a magyar nyelv emlékének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!