Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Létezik olyan, hogy társasági...

Létezik olyan, hogy társasági értéke az embernek?

Figyelt kérdés

Tehát egy olyan érték, amit a többi ember tulajdonít neki annak függvényében, hogy milyen szerepet tölt be a társas életben, egy társaságban. Ez emelkedik minél népszerűbb az illető, és csökken minél inkább kiközösített.

Nekem mint zárkózott embernek a többi ember ezek szerint 0 értéket tulajdonít?

2016. szept. 2. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:

nem ennyire egyértelmű ez.

mert van olyan,hogy az emberből a társaságban csak annyit látsz,hogy a háttérbe vonulva iszogat,vagy beszélget egy emberrel.

és nem azért visszahúzódó mert félénk,hanem mert olyan szinten alfa az adott csoporton belül,hogy neki már nincsen szüksége a dominanciáját bizonyítandó cselekvésekre.

pl filmben ilyen karakter volt a halálos iram-ból vin diesel.

ott sörözött a buliban szerényen de mindenki tudta,hogy ő a góré.

de az én megfigyeléseim szerint a csoporton belüli hasznosság és nélkülözhetetlenség nagyobb érték a személyes vonzerőnél.

jó példa erre az a túlélős műsor a survivor.

volt benne egy fa-szi akit az összes szereplő gyűlölt,mert egy arrogáns patkány volt.

de csak ez a fa-szi tudott fogni szigonnyal ráját,halakat.

ha nem fog ráját,akkor nem esznek húst.

ezért ennek az egy tulajdonságénak köszönhetően a többiek nem tehették meg azt hogy kiszavazzák,így simán elvergődött a döntőig és meg is nyerte a műsort.

2016. szept. 2. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:
De neked, mint zárkózott embernek, mit számít egy ilyen kitalált érték? Én is zárkózott vagyok, magasról leszarom, ki mit gondol.
2016. szept. 2. 20:17
 3/4 A kérdező kommentje:

2

Igaz, nem is akarok közéjük tartozni, társasági normáknak, szabályoknak megfelelni, én is leszarom ezeket. Viszont szeretem figyelni az embereket, társaságba szerveződésüket, társas dinamikájukat. Érdekes ha az csupán tanulmányozza őket. Kb mint amikor elmegy egy ember az állatkertbe és nézegeti a különféle állatokat és tanulmányozza viselkedésüket, szerveződésüket stb. Én is kb csupán így viszonyulok a dologhoz.

2016. szept. 2. 21:51
 4/4 anonim ***** válasza:

haha.

amiről meg most írsz arról is van egy vicces kis film.

antropológus a csajszi,de nem talál olyan felfedezetlen bennszülött törzset amiből szakdolgozatot írhatna.

ezért elkezdi tanulmányozni a hajtósku-rvák törzsét,a szoli,műköröm,konditerem,milliomos vadász nőkét és belőlük írja meg.

a másik egy könyv ahol a lúzer törpe kopasz újságíró beépül a csajozó művészek világába.

tanulmányozza őket,aztán szép lassan azonosul és mára ő az egyik leghíresebb nőfelszedő oktató,aki megdugott vagy 1000 cicababát.

ő elég részletes tanulmányokat és elemzéseket írt a társasági dinamikáról,a dominanciáról,a páva effektusról és az összes ilyesmiről.

2016. szept. 2. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!