Ha egyetem első napjaiban elkezdek előadások között olvasni, akkor örökre kiszorulok a társaságokból és antiszocnak leszek könyvelve?
Nagyon szeretnék barátokat találni de sosem ment a párbeszédkezdeményezés idegenekkel.
Félek hogy ott fogok ülni egyedül...
Mit tegyek, hogy valaki elkezdjen velem beszélgetni?
Szerintem semmiképp se olvass, mert így kizárod annak a lehetőségét, hogy valaki odamenjen hozzád.
Én sem vagyok igazán kezdeményező, és félénk is vagyok, de mindig úgy alakult közösségben, hogy valaki odajött hozzám. És akkor nyitott voltam, csak én nem tudok kezdeményezni.
Szóval te is legyél nyitott és ne bújj el direkt egy könyvbe.
2: rossz :)
Ha elmerülsz egy könyvben, akkor nem tudod másokkal felvenni a szemkontaktust, ami az első lépés afelé, hogy valaki odalépjen hozzád.
Meg eleve ne vonulj külön. Próbálj a "tömeggel" maradni. Biztosan lesz olyan téma, amiről rögtön tudtok majd beszélgetni.
Mi páran rögtön arról kezdtünk egy beszélgetni, hogy hol lehet beszerezni egy könyvet, ami kell az egyik órához, és utána el is mentünk páran együtt megvenni. Így már volt pár ember, akiket kicsit jobban megismertem. Aztán meg volt, akivel egy buszon mentünk haza. Ő se volt már utána idegen.
Szóval legyél nyitott, semmiképp se vonulj félre.
Nekem egész gimnázium alatt nem volt egy barátom sem, szünetekben csak ültem egyedül a padban és zenét hallgattam vagy olvastam. Kb senki nem szólt hozzám két szót sem. Nem voltam kiközösítve, legalábbis szekálni nem szekáltak, de olyan voltam mint egy szellem... senki nem vette volna észre ha eltűnök..és ezt saját magamnak köszönhettem mert nem kezdeményeztem senki irányába, eleinte félénkségből később meg már nem is érdekeltek. Azt hittem valami baj van velem...
Aztán eljött az idő hogy egyetemre menjek, és elhatároztam hogy elég volt a magányból, megerőltetem magam és szerzek barátokat... Így elmentem golyatáborba, és kicsit összekaptam magam, a mellettem ülőkkel, közelemben lévőkkel beszélgetést kezdeményeztem. Meglepő módon egész jól ment, bár nyilván egyetemen értelmesebb emberek vannak, meg hasonló dolgok érdeklik az adott szakokon lévőket így könnyebb is volt. Csomó barátom lett, és a végén már teljesen más szakokról is. Ez volt 6 éve, közülök 2 ember még mindig a barátom mondhatni a legjobb barátaim. Aztán úgy alakult hogy szakot váltottam, az új szakomon viszont lévén hogy már vannak barátaim nem erőltettem meg magam az ismerkedést illetően így az új osztályomban megint ilyen szürke szellem voltam :D Viszont a korábban szerzett barátaim révén folyamatosan ismertem meg új embereket, illetve neten is ismerkedtem. Sajnos értek nehéz pillanatok is, barátőmmel szakítás, de aztán aztán vele is barátságban maradtunk és már 2 éve barátom így kapcsoalt után is. Érdekes. Szóval nekem kb ez a történetem. Ha akartam hogy legyenek barátaim és megembereltem magam akkor lettek, ha csak ültem és vártam akkor nem voltak.
Szerintem ha barátkozni akarsz legyél kezdeményező. Tudom ha nagyon más típus vagy ez baromi nehéz lesz, de csak egy ideig kell a kezdeményezőnek lenned, ha már elindult a folyamat, a másik is fog nyitni. Könyveket viszont tényleg nem érdemes olvasni, ha vannak más emberek is a közelben, mert akkor nem fognak felét nyitni. Az meg badarság hogy ha látják hogy olvasal akkor odajönnek beszélgetni mások is akik szeretnek olvasni...
Én is szeretek olvasni, de nem megyek oda ha valakinél látok egy könyvet, meg hozzám sem jöttek még oda emiatt soha. Mivel az hogy olvas csak egy dolog, lehet muszájból olvas, vagy valami buta semmirevaló könyvet... az hogy olvas önmagában még szerintem nem biztosíték rá hogy értelmes ember és jól kijönnénk.
Hova jársz egyetemre? Előző voltam.
25F
Kezdj el te beszélgetni valakivel. Figyelj, első héten mindenki olyan mint te, a legtöbb embernek nincs ismerőse, és így mindenki igyekszik barátkozósabb, nyitottabb lenni. A gólyatábor miatt nyilván lesznek már ismerősök, de alapvetően sokan idegenek lesznek egymásnak, ami megkönnyíti az ismerkedést.
Kezdj el beszélgetni a melletted ülővel óra végén, keressétek meg a termet együtt, majd jön a beszélgetés. magától.
Egyébként én egyáltalán nem igyekeztem barátkozni egyetem első hetében vagy akár félévében, sosem beszélgettem senkivel, bementem órára, aztán húztam tovább, de 3 év alatt azért így is csak szereztem jó ismerősöket, mivel egy órára jártam velük, és állandóan, minden nap találkoztam velük, megosztottuk a tanulási technikákat, könyvcímeket stb. Totál kiszorulni a társaságból nagyon lúzernek kell lenni, már bocsánat. Egyetemen max akkor maradsz egyedül, ha nem segítesz senkinek és nem kérsz segítséget senkitől és minden előadáson egyedül ülsz. Nem tudom, milyen szakos leszel, de sokszor vannak csoportmelók is, ott úgyis kell beszélgetni pár társaddal.
Egyelőre rakd le a kis könyveidet, ha barátokat akarsz szerezni, majd ha lesznek már ismerőseid, olvasgathatsz többet. Az sem árt, ha részt veszel az év eleji egyetemi avató bulikon, csoporttalálkozókon, akármicsodákon, amik ilyenkor lenni szoktak, hogy összerázzák a csapatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!