Van olyan, aki az egyetemen, főiskolán első két félévben nem szerzett barátokat, de később ezt sikerült bepótolnia?
Ha igen, hogyan?
Egy év alatt nagyon kevés embert ismertem meg sajnos, mivel ebbe nem fektettem semennyi energiát, voltak más problémáim is. Ezen szeretnék változtatni a jövőben.
Sajnos úgy vettem észre, hogy mostanra már kialakultak a baráti körök. Órákon a legtöbb esetben nekem nem megy az ismerkedés, vagy ha mégis, csak felszínes beszélgetés az összes. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen közegben igazi barátságok alakuljanak ki.
Hát pedig... Én pont fordítva működtem. Az első pár hónapban minden órán más emberek mellé ültem és ha volt kialakult baráti társaság, simán bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Így gyakorlatilag az első félévben megismertem körülbelül 150-200 embert.
Utána ezek közül már könnyű volt kiválogatni azokat, akikkel amúgy is szívesen beszélgetnék, töltenék el együtt időt.
A végére megmaradt a kemény mag, durván 5-6 ember, akikkel állandóan együtt lógtam. Ettől függetlenül még viszont mindig tudtam beszélgetni valakivel.
Nyitottnak kell lenni, az ilyen felszínes beszélgetésekből alakulnak ki a barátságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!