Milyen segitseg mar ez?
korabban feltettem egy kerdest itt
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok_..
es most ezzel kapcsoaltban lenne egy masik
roviden:
Ismerosom/baratom kint dolgozik angliaban es kerdeztem hogy segit-e kimenni ha ki akarok es mondta hogy persze "segit" megmondja milyen telefonszamot kell felhivni a hivatalos papirok miatt meg ha szeretnem elkiser meg minden es mutogat honlapokat hol talalok munkat es hasonlok... meg ket hetig lakhatok nala
hat mondom kosz de ez nem nagy segitseg... es mennyibol tartan neki vmi munkat keresni nekem szallassal vagy mittudomen vagy ohgy ott lakjak nala vagy egy honapot (persze nem ingyen, vennek kajat meg ilyenek takaritanek)
ne ertsetek felre nem varoom a sult galambot de o mar amugyis kint van szoval neki semmibol se tartan
Milyen segitseg mar ez? Mit szoltok az ilyen emberekhez?
Akkor nézzük a lényeget.
-ELVÁROD hogy más keressen neked munkát.
-ELVÁROD hogy más keressen neked lakást.
-ELVÁROD hogy más megossza veled a lakását.
Mindezt persze ingyen, mert a takarítás és kaja árának köze nincs a rezsihez és a lakbérhez. A másik meg, hogy jössz te ahhoz, hogy beoszd mások idejét? Szerintem a legidegesítőbbek az ilyen emberek, akik lepasszolják a saját feladataikat és még ki is hangsúlyozzák hogy "jajjj hát mennyibe tart megcsinálni"...Ha annyira nem tart semmibe, akkor miért nem oldod meg magad?
De igen, segítség. Ha nem az és olyan könnyű akkor kérlek linkeld ide azokat a weboldalakat ahol ezeknek a dolgoknak a pontos menete le van írva. Írd meg hogy hova kell menni, milyen papirokat kell kitölteni és mire kell odafigyelni. És egy olyan weboldalt ahol kereshet az ember ilyen munkát mint amit leírtál.
Na látod, ő ezt magától tapasztalta ki, neked pedig a szádba rágná. Emellé az a két hét nagyon sok segítség. Ő neki ilyen két hetes barátnője sem volt. Mégis megoldotta.
Ezek után nem hogy nálam nem lakhatnál még a telefont se venném fel neked.
Eszembe juttattál egy sztorit, amit egy angliai csoportban olvastam.
Az illető beszélgetett egy magyar ismerősével, amikor odaállított hozzá két srác. Egyből a lényegre tértek: magyarok vagytok? Van hol laknotok? Tudnátok munkát intézni? Így, ismeretlenül. Köpni, nyelni nem tudott.
Angliában élek egy éve, de azt tudom, hogy marha nagy segítség volt, amikor az NI interjút megszervezték nekem, amikor segítettek az önéletrajzom megírásában, amikor tanácsokkal láttak el, hogy miket említsek és hogyan az interjúkon és egyéb ügyintézéssel kapcsolatban adtak tanácsot, telefonszámot.
Már van munkahelyem és nehogy azt hidd, hogy itt odamegyek a főnökhöz és benyomlak. Ha tudnám, hogy ilyen életképtelen módon várod, hogy a feneked alá nyomjanak lakást, munkát adjanak a kezedbe...egy hónap tuti nem lenne elég neked a kényelmes melegben, hogy önállóan munkát keress, ahogy te állítod (hiszen sose felelne meg neked egyik sem vagy sehova nem vennének fel, olyan pipogya lennél), akkor mi a garancia arra, hogy bármilyen melóban is megálld a helyed? Én nem mernék felelősséget vállalni rád. Ott is siránkoznál, hogy jajj de nehéz, jajj de sokat kell melózni, nem tudnék valami más könnyebbet? Hidd el, ismerem a te fajtádat, más intézzen neked mindent, szolgáljanak ki, te kevés melóval akarnál nagyot kaszálni. Én a fél karomat odaadtam volna, ha egy olyan segítőkész barátnő várt volna kint, mint a tied.
Gondolkodj már el magadon. Pont a te viselkedéseddel ásod meg a sírodat, a hozzáállásoddal. Nem hiszem el, hogy ha pártatlanul elolvasnád azt, amit eddig fröcsögtél, akkor nem fordulna fel a gyomrod önmagadtól. Mindig mást szidsz, más a hibás, más a felelőtlen, miközben csak irigykedsz a helyzetükre, hogy milyen bátran belevágtak és bíztak önmagukban, hogy volt pénzük és akaratuk belevágni az ismeretlenbe. Mert te képtelen lennél rá, nem igaz? Sugárzik a rosszindulat belőled, ne csodálkozz, ha ez a barátnőd megunja egyszer a viselkedésed. Ahogy érzem, szerintem fogalma sincs róla, hogy ilyen undorító egy barátnője van, őszintén szeretne neked segíteni. Szerencsétlen csaj. Ha tudná, mibe vágta a fejszéjét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!