Miért van ez? Jogosan érzem úgy, hogy ez nem fair, vagy én vagyok túl beképzelt?
Lehet, h igazad van, én 16 éve voltam középsulis, biztos változtak a gyerekek is ennyi idő alatt, ahogy látom én is.
Hát akkor nemtom :) keress esetleg magadnak vmi klubot vagy szakkört, ahol hozzád hasonló érdeklődésű gyerkőcök vannak. :)
Az csak egy ürügy, hogy azért közösítenek ki, mert nem iszol. Ha innál, akkor találnának más okot rá. A „vezető” vagy „vezetők” azért teszik ezt, mert hatalommániás és egoista emberek, akik ettől menőknek érzik magukat, azt érzik, hogy hatalmuk van, meg élvezik is, hogy másokat bánthatnak. A többiek részben ugyanezért, részben pedig azért, hogy a „vezetők” elismerését elnyerjék, és nehogy őket is kiközösítsék. Valószínűleg azért választottak ki téged, mert te vagy a legkönnyebb áldozat (félénk, nincsenek barátai az osztályból stb.), de ha te nem oda járnál, akkor találnának mást, akit kiközösíthetnek, piszkálhatnak. Nem veled van a baj, hanem velük. Nem lenne muszáj barátkozniuk veled, ha nem akarnak – gondolom, hogy egy ilyen társaságnak te sem akarsz feltétlenül a tagja lenni –, de a kiröhögés és a beszólogatás akkor sem elfogadható. És amiket leírtam azok nemcsak a te esetedre érvényesek, hanem általában a legtöbb osztályon belüli kiközösítésre is.
Nem tartom jónak a nagy létszámú osztályokat, de a te esetedben még a hasznodra is válhat, hogy ennyien vagytok, mert biztos nem tagja az egész osztály ennek a „baráti csoportnak”. Azt a 7 fős társaságod kerüld el amennyire csak tudod, az értelmesebbekkel pedig próbálj haverkodni! Nem kell velük se nagyon jóba legyél, de egyrészt nem árt, ha van 1-2 haverod az osztályból is, másrészt pedig ha látják, hogy nem vagy egyedül, kevésbé fognak piszkálni.
Azt hiszem, rosszul fogalmaztam. Vagyunk 39-en, ugye, abból 1 vagyok én, az 38. 38 emberből 31 iszik vagy cigizik, és lenézik azokat, akik ezt nem teszik. Durva arány, de ez van. Velük nem tudok mit kezdeni. A problémám azzal a 7 emberrel van, akik pont olyanok, mint én.
#5: Mielőtt hiányoztam, jóban voltam velük, csak a vezéregyéniségű lány hajlamos megharagudni azért, ha valaki nincs iskolában, körülményektől függetlenül. És, mint írtam, ha ő haragszik, akkor mindenki haragszik. Hogy tegyek többet? Jelenleg bármi gondjuk van, amint tudok, segítek, hajlandó vagyok ezért a saját dolgaim abbahagyni, úgy segíteni, ahogy tudok, és megbocsájtani minden durva szóért. Ennél többet nem tudom, hogy tudok-e tenni, vagy kéne-e tegyek, ha ők ugyan ezt nem teszik meg értem. Egyébként köszönöm a válaszod, majd még elgondolkozom rajta. Zöld pacsi ment. :)
#6: Köszönöm szépen, azt hiszem, ez lenne az egyik legjobb megoldás. Egy kis lelket öntöttél belém ezzel, hogy ezek szerint talán mégsem az én hibám az egész, majd megpróbálok én is hasonlóan tenni. Igazán hálás vagyok a pozitív válaszodért :))
#7: Köszönöm neked is. Sajnos, mint ahogy fentebb leírtam, nem valami jó összetételű az osztályunk... A lányok mind ellentétesek velem, nem szeretnék semmi bántót mondani rájuk, de sok emberkével kavircolnak, a fiúk meg szinte emberszámba se veszik azt, akinek nem villan ki a feneke a ruhája alól. Ezenkívül mindegyiküknél elvárás, hogy a barátaikkal bulizgatni járjanak el, és igyanak, ami nekem teljesen elképzelhetetlen. Sejtettem, hogy nem egyedi eset vagyok, azért is próbáltam itt érdeklődni, és úgy tűnik, jó ötlet volt.
Köszönök szépen minden eddigi választ, és még továbbra is várok, pozitív és negatív véleményt egyaránt :)
Akkor sokkal rosszabb a helyzet, mint gondoltam.
Hanyadik osztályos vagy, meddig kell kibírd velük? Én azt javaslom, hogy ha sokáig, akkor inkább keress egy másik osztályt/iskolát, mert hosszútávon ezt nem könnyű elviselni, és lehet, hogy a szívatások egyre durvábbak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!