Durva lenne ezt írnom/mondanom?
Van egyetlen egy barátnőm, és mivel ő az egyetlen, így csak vele tudnám megosztani, ha valami nincs rendben. Depressziós vagyok és nagyon sokat szorongok, de amikor ezekről beszélek mindig eltereli a témát. Most épp egy ilyen depressziós válságban vagyok és kérdeztem tőle Facebookon, hogy mit csináljak ilyenkor. Mondta, hogy csináljam meg az informatika házit (viccből mondta, mert ő épp azzal szenved, mellékesen nekem már kész volt). Írtam, hogy azon csak felidegesíteném magam. Erre a semmiből, csak úgy azt írta, hogy milyen furcsa, hogy nem tud megnyitni új lapon valamit az egérgörgő kattintásával.
Durva lett volna, ha a következő mondatot írtam volna vissza? "Már egy percig azt hittem érdekellek..."
A kérdésre a válasz több dologtól függ...
Lehet ebből sértődés, vagy több figyelmet kapsz tőle...
én is feltennék egy kérdést...mi a depressziód oka?
23F
A barátnőd sajnos nem veszi komolyan a problémádat. Talán nem elég érett, talán burokban nőtt fel és kényelmetlen neki a gondolat, hogy nem csupa rózsaszín a világ, az is lehet, hogy nem egy jó, törődő barátnő. Próbáld elmondani neki (ne facebookon, személyesen), hogy komolyan rosszul érzed magadat és szükséged lenne a támogatására, a megértésére, és ha úgy érzi, hogy nem tud értelmesen válaszolni, akkor ne tereljen, hanem küldjön egy cicás képet vagy bármit, ami jó érzéssel tölt el és jelzi, hogy törődik a problémáddal. Ha tényleg igaz barátod, akkor meg lehet vele beszélni ezt.
(Egyébként ha szeretnél, írhatsz nekem is privátban, igyekszek valami értelmeset és hasznosat válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!