Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vannak itt értelmes, racionáli...

Vannak itt értelmes, racionális, érzelmes, jóindulatú, értelmiségi témák iránt érdeklődő emberek?

Figyelt kérdés
Írjátok le lehetőleg a nemeteket, korokat, ha úgy vélitek, hogy "ti" azok vagytok.
2016. márc. 22. 14:20
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
96%
Attól függ. Az érzelmes és jóindulatú neked pontosan mit jelent? Csak mert a racionális és érzelmes egymás után nekem kicsit furcsa, főleg mikor sokan az érzelmest és jóindulatút úgy értelmezik, hogy vigyorgó tejbetök, aki szerint mindenki csodálatos és bármilyen negatív irányú vélemény vagy kritika borzalmas, amit el kell kerülni a "béke kedvéért".
2016. márc. 22. 14:23
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Ezek azért a legtöbb esetben elég szubjektív, de legalábbis relatív tulajdonságok.

De tegyünk egy próbát, én be merem tippelni magam ezeknek, 25/f :D

2016. márc. 22. 14:29
 3/29 MZ.per.X ***** válasza:
100%
Mondd inkább milyen témák érdekelnek.
2016. márc. 22. 14:29
 4/29 anonim ***** válasza:
Szia kérdező! Te miért nem írtál kort? S igen,engem személy szerint érdekelnek a jóindulató,érzelmes s az ehez hasonló témák.De mivel az embernek nem csak érzékeny oldala van.El kell fogadni,hogy van rossz indulatú is sajnos! 30/N
2016. márc. 22. 14:35
 5/29 A kérdező kommentje:

Az érzelmes intenzív érzelmeket jelent, igazándiból ez a fogalom alapja, de hozzá szokás - általam is - társítani azt a jelentést, hogy empatikus, jóindulatú. A fogalomhasználat az embereknél már csak ilyen zizi, nem véletlenül kell itt is "utólagos" fogalomdefinícióval élni, csak redukáltan "beszélnek magukért" (ez a konszenzust és a szó felbontása általi következtetést jelenti, pl. be-rögzül-t. Mindemellett: valóban a racionalitástól hajlamosak eltéríteni az érzelmek, de a kettő (az érzelmesség és a racionalitás) megférhet egymás mellett elég jól. Az érzelmek pedig a cselekvések szükségszerű tartozékai, motiválói.

A jóindulatú alatt a mások fájdalma miatti sajnálatot értettem, az őszintétlenség igazándiból alapvetően nem zárná ki a jóindulatot, viszont az értelemmel rá lehet jönni, hogy az őszinteség erkölcsi érték. Nálam mindenesetre nagy fekete pont, ha valaki őszintétlen (persze olykor, ritkán érdemes annak lenni), nem csak azért, mert gerinctelen, aki őszintétlen (áltlaláan, gyakran), hanem sanszos, hogy még ostoba is.

2016. márc. 22. 14:41
 6/29 anonim ***** válasza:

Nem csak vélem.

19F

2016. márc. 22. 14:49
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább írd le a kérdésedet és ne kertelj. (Ha meg nincs kérdésed, akkor ez nem az az oldal, amit keresel.)
2016. márc. 22. 15:12
 8/29 anonim ***** válasza:
Hogy mennyire vagyok jóindulatú, azt magamról nehezen tudnám eldönteni, szerintem nem nagyon van olyan ember, aki rosszindulatúnak tartja magát. A többi szerintem igaz. 20F
2016. márc. 22. 15:12
 9/29 anonim ***** válasza:
62%

Ilyen vagyok, itt vagyok, de ezen az oldalon már nincs kedvem tovább pecázni, és várni hogy kihalászom az egyetlen számomra értékes nőt.

Mielőtt valaki megmondaná milyen vagyok, mit akarok, kinek az anyjába menjek..stb ,leírom nekik, hogy A KÉRDÉSEK 99%-a nem érdekel. Csak beszélgetni vagyok itt, olyan emberekkel, akik engem érdekelnek :)

2016. márc. 22. 15:14
 10/29 anonim ***** válasza:
21F / szokás szerint lemaradt.
2016. márc. 22. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!