Vannak itt értelmes, racionális, érzelmes, jóindulatú, értelmiségi témák iránt érdeklődő emberek?
Ezek azért a legtöbb esetben elég szubjektív, de legalábbis relatív tulajdonságok.
De tegyünk egy próbát, én be merem tippelni magam ezeknek, 25/f :D
Az érzelmes intenzív érzelmeket jelent, igazándiból ez a fogalom alapja, de hozzá szokás - általam is - társítani azt a jelentést, hogy empatikus, jóindulatú. A fogalomhasználat az embereknél már csak ilyen zizi, nem véletlenül kell itt is "utólagos" fogalomdefinícióval élni, csak redukáltan "beszélnek magukért" (ez a konszenzust és a szó felbontása általi következtetést jelenti, pl. be-rögzül-t. Mindemellett: valóban a racionalitástól hajlamosak eltéríteni az érzelmek, de a kettő (az érzelmesség és a racionalitás) megférhet egymás mellett elég jól. Az érzelmek pedig a cselekvések szükségszerű tartozékai, motiválói.
A jóindulatú alatt a mások fájdalma miatti sajnálatot értettem, az őszintétlenség igazándiból alapvetően nem zárná ki a jóindulatot, viszont az értelemmel rá lehet jönni, hogy az őszinteség erkölcsi érték. Nálam mindenesetre nagy fekete pont, ha valaki őszintétlen (persze olykor, ritkán érdemes annak lenni), nem csak azért, mert gerinctelen, aki őszintétlen (áltlaláan, gyakran), hanem sanszos, hogy még ostoba is.
Ilyen vagyok, itt vagyok, de ezen az oldalon már nincs kedvem tovább pecázni, és várni hogy kihalászom az egyetlen számomra értékes nőt.
Mielőtt valaki megmondaná milyen vagyok, mit akarok, kinek az anyjába menjek..stb ,leírom nekik, hogy A KÉRDÉSEK 99%-a nem érdekel. Csak beszélgetni vagyok itt, olyan emberekkel, akik engem érdekelnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!