Miért nem akarják velem felvenni a kapcsolatot a régi ismerőseim?
Annak ellenére, hogy mindenki el van foglalva, azért 1-2 havonta legalább telefonálhatnának egymásnak, vagy akár egy kis vendégségbe is hívhatnák magukhoz a régi ismerőst.
A kényelmes hozzáállás, a lustaság, illetve a sok kényelmetlennek vélt kérdések az okai ennek sajnos.
Szia, nálam ugyanez a helyzet, mint nálad :) Ezer "barát", minden hétvégén buli, aztán jöttek a gyerekek, házasság és vége lett.
Te meghívtad a barátaidat az esküvőtökre? Mert én nem, mivel szülés előtt voltam 2 tanúval összesen. Páran gratuláltak, de ennyi.
Én amikor megtudtam, hogy babát várok, teljesen leálltam, eltűntem. Az volt a fura, hogy nem is kérdezték meg sokan, akikkel állítólag jóba voltam, hogy hova lettem, mi van velem, szóval rá kellett jönnöm, hogy bár mindenki ismert, ha lementem egy helyre, fél órán át csak köszöngettem, de ezek marha felszínes kapcsolatok voltak. Csak a bulikról szóltak, a pletykákról, ki kivel jött össze, ki hogy rúgott be stb. A közel négyszáz ismerősömből mára maradt pár, akikkel tartom a kapcsolatot és hetente beszélünk.
Sokan nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, hogy gyerekem lesz, más időszak jön az életemben és lezártam a bulizós korszakot. Én ezt is megértem, hiszen amíg nekem nem volt gyerekem, engem sem kötöttek le a kisgyerekes szülők, unalmasak voltak számomra, nem volt meg a közös téma, engem nem érdekelt, hogy mit csinál épp a baba, vagy hányszor sír fel éjjel. Ehhez sokkal mélyebb barátság kell, hogy ilyen időszakokat is átvészeljetek együtt, nem elég az, hogy bulikban jól elvoltatok, meg dumáltatok.
Új kapcsolatokat kell építeni, olyanokkal, akik hozzád hasonlóan megállapodtak, hidd el, hogy sok ilyen van. Aztán a régi társaságodból ha majd szépen lassan mások is szülnek, megházasodnak, talán újra egymásra találtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!