Mi ez a "engem ne utánozzanak" mizéria mostanában?
Láttad a Single White Female c. filmet?
Velem volt ilyen, mármint tanúja voltam. Egyik barátnőmet utánozta egy lány. Mondjuk alapból mikor elkezdtük a középiskolát, ez a lány tisztára úgy nézett ki, mint Avril Lavigne. Első napokban csak olyan cucc volt rajta. Fehér trikó, fekete gatya, nyakkendő, hosszú egyenes haj, ékszerek, smink. Nem csak inspiráció volt, mintha Halloween lett volna.
Aztán elkezdte a barátnőmet utánozni. Kb. egy hét alatt deszkásból ilyen visszafogott lett. Először csak körömlakk, aztán ruhák, addig erősen sminkelt, utána csak szájfény. Egy hétvége után meg úgy jelent meg, hogy a haját is ugyanolyanra vágta és festette. Nagyon durva volt.
Ha valaki fut vagy nyelvet tanul, az nem olyan, mintha a stílusodat, a személyiségedet "lopnák", és ott nyilván te hívod a többieket. Teljesen más az, amikor valakivel egyforma az ízlésetek, és ha bementek egy boltba, ugyanazokkal a cuccokkal jöttök ki. De direkt leutánozni a másikat olyan, mintha nem lenne személyisége. Ebben a pózerkedés a zavaró. A márka szerintem tök mindegy, mert azok tömegcuccok.
Nekem volt egy kb. 6 centis, fém, narancssárga pillangó fülbevalóm. Ha a barátnőm másnap olyanba ment volna, néztem volna egy sort, de mások is, mert nem az ő stílusa.
Ha nem érted, vagy neked ez tök mindegy, akkor nehéz megérteni, és nem mindenben van ez. Ha én elmondom, hogy ez a süti de jó, és mások is vesznek, az nem utánzás. Ha azt mondom, ez a szempillaspirál de jó, és megveszik, az sem az.
Ha azt mondod, menjünk el futni, és elmegyünk, az oké. Ha a második nap mindenki ugyanolyan cuccban jelenik meg, mint te, egy kicsit te is hezitálnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!