Hány barátod van, aki ha most felhívna, hogy "Itt egy hulla, segíts kérlek elásni", azt kérdeznéd hová kell menni? Vicc nélkül
Több mint 15 éves igaz jó barátaim vannak még a gimiből. Így vagyunk négyen-öten nagyon jóban és múltkor mikor hárman találkoztunk ilyen dolgok is felmerültek. Például ha valamelyikünk hajléktalan lenne, akkor ki mennyi időre fogadná be őt és hasonlók.
Ahogy körbe nézek nagyon sok embert látok akinek semmilyen tartós jó barátai nincsenek, sokaknak meg inkább csak felszínes haveri és ismerősi kapcsolatai vannak.
Szóval ebben néha nagyon szerencsésnek érzem magam, bár sokukkal már nem egy városban élünk, de azért gyakran összefutunk.
32/F
Kérdező, összekeversz olyan dolgokat, amik egyáltalán nem illenek össze. Akik "kötekednek" veled, azoknak igazuk van, és nem arról van szó, hogy nem értik a kérdésedet. Te azt hiszed, hogy nem értik, de valójában te tetted fel hülyén a kérdést.
Addig oké, hogy vannak barátaid, akikkel tűzbe mennétek egymással, irigylésre méltó stb. Viszont az, hogy ha valaki azzal hívna, hogy "itt egy hulla a kertben, segítsek elásni", már bocsi, de ha a barátod ebben nem segít, az nem azért van, mert nem a barátod.
Én pl. nem segítenék egy ilyenben, mert egy ilyen kérés egyszerűen hogy is mondjam... szóval nem. Ha gyilkosság történik, akkor az rendőrségi ügy, ha én segítek eltemetni egy kertben, akkor bűnrészessé válok. De nem is erről van szó, hanem arról, hogy ezt a dolgot, hogy egy embert elkaparjak a kertben csak úgy, tiltja a lelkiismeretem, ez valahogy nem helyes. És az én értékrendem szerint embert ölni senkinek nincs joga, akárhogy zsarolta/bántotta, vagy akármit csinált a legjobb barátommal, abban nem tudnék vele egyetérteni, hogy meg kellett ölni az illetőt. Lehet, hogy te erre csalódottan lecsapod a kagylót, hogy "na tesség, bezzeg megígértem, hogy tűzbe megyek érted". De akkor te tévedsz. Mert ez nem erről szól. Én tűzbe mennék a legjobb barátomért, de amire te kérsz, az más dolog, az bűncselekmény, és ha a lelkiismeretem nem bírja el, akkor én márpedig nem segítek. És nem vagy barát, ha ezt nem érted meg, sőt, én érezném magam becsapottnak általad, hogy bele akarsz rángatni egy rossz dologba, és a barátságunkkal zsarolsz..
Szóval nekem a kérdésedből az jött le, hogy valójában pont te vagy az, aki nem igazi barát.
Kb. olyan a kérdésed, mint amikor egy régi barátnőm megkérdezte, hogy ha egy másik lánnyal (mondjuk a húgommal) ülnénk hárman egy csónakban, és ketten beleesnének a vízbe, és én egyet menthetek meg, akkor kit választhatnék... Az ilyen kérdések marhaságok, igazi barát/barátnő stb. nem kérdez ilyeneket, mert tudja, hol a helye.
Én azt kérdezném hogy "ásót vigyek?" :D
Egyetlen egy ilyen személy van.
Ha hozzám jön akkor már majdnem olyan mintha otthon lenne :)
Szerintem ha igazán beleképzelem magam, egyetlen egy ilyen ember van,akin bármikor szó nélkül, bármi van!
Van még kettő,akinek szintén segítenék,de az tőlük megkérdezném hogy: "mi a nyavalya történt?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!