Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan közöljem finoman, hogy...

Hogyan közöljem finoman, hogy ez már sok?

Figyelt kérdés

sziasztok

Van egy ismerősöm (42/N) akit munkahelyen ismertem meg. Kedves, jófej nőnek ismertem meg, segítőkész volt velem a munkában.Jóba lettünk, de úgy vettem észre nagyon túlzásba viszi a barátkozást. Hozzá kell tennem, hogy én 23 éves lány vagyok. Igazából nem zavar barátkozás terén a kor, de azért kicsit furcsállom, hogy ennyire úgymond 'meg akar kaparintani' barátnőjének.

Ez abban nyilvánul meg, hogy napi szinten hív, ír, ami eleinte nem is volt zavaró. Van, hogy nem tudom felvenni, visszaírni, de ezt mindig pótolom később ugye. De elkezdett számon kérő üzeneteket írni, hogy mi az, hogy nem veszem fel egyből stb. Hetente találkozni akar, de én nem mindig tudom ezt beütemezni, van munkám, egyéb elfoglaltságaim. Ő jelenleg gyesen van az első gyermekével. Lehet, hogy azért van ez a dolog, mert sokat van otthon a picivel és nincsen egy jó, korban hozzáillő barátnője? A kérdésem az lenne, hogyan tudnám finoman közölni, hogy nincs kapacitásom jelenleg ilyen szoros barátságra? Vagyis, mint mondtam nekem nincs ellenemre a barátsága, vagyis nem volt, csak mióta úgymond számon akar kérni és hetente találkozni. Előre is köszi!

2015. nov. 23. 11:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%
10-es, itt inkább az a probléma, hogy a kérdező nem szeretné a nő barátságát. Legalább is ilyen szinten nem. Én megértem, nekem sem kellene egy majdnem anyámmal egyidős nő barátnőnek. Maradjon a saját korosztályánál.
2015. nov. 23. 12:39
 12/18 A kérdező kommentje:

Hello utolsó kommentelő!

Részben egyet értek veled és köszi, hogy írtál. Én is szeretek vele és a babával együtt lenni, nem erről van szó.Hanem arról a tényről, hogy ő most teljesen más élethelyzetben van , mint én és valószínű, hogy hiányzik neki a régi életritmusa. Én úgy látom, hogy neki most nagyban megváltozott az élete a babavállalás miatt, kicsit lehet kétségbe is esett, hogy nem tud társasági életet élni, hiszen minden otthon töltött idejét a baba tölti ki.Viszont nekem van munkám, suliba járok, egyéb teendők. És egyáltalán nem arról van szó, hogy nem tudok rá időt szakítani, mert tudok. Csak nem olyan gyakorisággal, ahogy neki az ideje engedi és szerintem ezt nem olyan nehéz megérteni. Majd írok, ha sikerült tisztáznom a helyzetet!

2015. nov. 23. 12:42
 13/18 A kérdező kommentje:
Az írásomat a 10es kommentelőnek szántam, ha nem lenne tisztasor! Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni! :)
2015. nov. 23. 12:46
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt Kérdező!

10-es voltam. Tudod végigtanultam az egész életemet,úgy hogy picik voltak a gyerekeim és képzeld 45 év felett jelentkeztem az egyetemre,mert már ekkor nem kellett megkérnem senkit sem arra vigyázzon a gyerekeimre.Megengedhettem magamnak azt is,hogy a tanulással kapcsolatos veszteségek (levonták a béremből az iskolában töltött napokat +egészségbiztosítás szünetel a többi társadalmilag meghozott intézkedésekből kiestem! Gondolom téged támogatnak amit nem sajnálok senkitől!

Én sosem kérdezem meg azt amiről tudok dönteni még akkor sem ha erre plusz pontot kapok!

Nem tudlak sajnálni a munka és a tanulás miatti elfoglaltságod miatt! Ugye te nem jársz korrepetálásra (én este 8-11-ig voltam) mert a munka után hazarohantam megfőzni!!

Nem kérem senki tiszteletét a tiédet meg különösen nem,azt viszont elvárom a mindenki által olvasható gyak-kérd-ken gondold át mit írsz le!

Az egyetemen 4-es feletti eredménnyel végeztem és az életemet végigdolgoztam! A gyerekeim is elvégezték az egyetemet és most ők is dolgoznak!

A szaros kis érettségid amit ingyen odaadnak napjainkban,arra ne legyél büszke!!!

2015. dec. 1. 09:11
 15/18 anonim ***** válasza:

14-es, emlékszel még amikor azt mondta az anyukád, hogy "De engem nem érdekel a más gyereke!" ?

Na ez pont ez az effektus. Kit érdekel, te hol tartasz, A kérdezőről van szó, és mellesleg a kiakadásosat sem értem.

2015. dec. 1. 18:13
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi utolso! 14es hozzàszolo, nem igazàn vàg tèmàba amit írsz ès nem èrtem a felháborodàsod okát. Talàn azt èrtelmezted , hogy èn ùgy gondolom, hogy a kisgyermekes anyukàk otthon lògatjàk a làbukat stb. Nem àltalànosítottam, s nem is neked szegeztem ezt , hanem arrol a szemelyrol írtam, akiröl a kerdes szòlt.
2015. dec. 12. 22:43
 17/18 A kérdező kommentje:

Egyèbkènt nem kell sajnàlnod, èn örülök, hogy tanulhatok ès dolgozhatok. Nem tekintem ezeket tehernek. A szüleim tàmogatnak igen, amennyire lehet, de ezt igyekszem viszonozni.Èn is tàmogatni fogom az èn gyermekeimet. De szerintem nem is tartozok neked ilyenfèle magyaràzattal. Csak szólok, hogy mindenkinek megvan a sajàt keresztje, nehezsegei az eletben, nem csak neked. De èn mèg ezt nem

tudhatom a huszonakarhany evemmel.Ki emlîtett itt èrettsègit? Màsodik szakmàmat tanulom, nem egyetemre jàrok, ès akkor mi van? Nem tudom, hogy kinek mi köze van hozzà, ki mit tanul stb. Amugy is herom van attòl, hogy csak diplomÀval lehet ervenyesulni, ez akkora csölatasra utal.

2015. dec. 12. 22:53
 18/18 A kérdező kommentje:
Heròtom*
2015. dec. 12. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!