Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan közöljem finoman, hogy...

Hogyan közöljem finoman, hogy ez már sok?

Figyelt kérdés

sziasztok

Van egy ismerősöm (42/N) akit munkahelyen ismertem meg. Kedves, jófej nőnek ismertem meg, segítőkész volt velem a munkában.Jóba lettünk, de úgy vettem észre nagyon túlzásba viszi a barátkozást. Hozzá kell tennem, hogy én 23 éves lány vagyok. Igazából nem zavar barátkozás terén a kor, de azért kicsit furcsállom, hogy ennyire úgymond 'meg akar kaparintani' barátnőjének.

Ez abban nyilvánul meg, hogy napi szinten hív, ír, ami eleinte nem is volt zavaró. Van, hogy nem tudom felvenni, visszaírni, de ezt mindig pótolom később ugye. De elkezdett számon kérő üzeneteket írni, hogy mi az, hogy nem veszem fel egyből stb. Hetente találkozni akar, de én nem mindig tudom ezt beütemezni, van munkám, egyéb elfoglaltságaim. Ő jelenleg gyesen van az első gyermekével. Lehet, hogy azért van ez a dolog, mert sokat van otthon a picivel és nincsen egy jó, korban hozzáillő barátnője? A kérdésem az lenne, hogyan tudnám finoman közölni, hogy nincs kapacitásom jelenleg ilyen szoros barátságra? Vagyis, mint mondtam nekem nincs ellenemre a barátsága, vagyis nem volt, csak mióta úgymond számon akar kérni és hetente találkozni. Előre is köszi!

2015. nov. 23. 11:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
5%
Ha gondizod szivesen kiadom magam a pasidnak, es facebookra toltunk fel kozos kepeket es azt mondod hogy a pasiddal vagy epp nem ersz ra.
2015. nov. 23. 11:48
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem hiszem, hogy ez túl jó megoldás :D
2015. nov. 23. 11:52
 3/18 anonim ***** válasza:
12%
egy probat megert :D
2015. nov. 23. 11:55
 4/18 anonim ***** válasza:

"nincs ellenemre a barátsága, vagyis nem volt, csak mióta úgymond számon akar kérni és hetente találkozni."

Például úgy, hogy a fenti mondatot átfogalmazod egyes szám második személybe, és előadod neki :)

2015. nov. 23. 12:04
 5/18 anonim ***** válasza:

Sajnos valoszinuleg finoman nem fog menni.. Lehet, hogy azert van ennyire rad akaszkodva, mert nagyon raer, de ez akkor sem normalis.

En leulnek es egyenesen megmpondanam neki, hogy ez nem ellene szol, de nem teljesithetok szamodra az elvarasai, majd mondd el neki mindazt, amit ide leirtal.

Eselyes, hogy meg fog sertodni az elejen, de sanszos, hogy amikor lehiggad es atgondolja a dolgokat, be fogja latni, hogy igazad van. Ha nem leszel asszertiv, es nem jelolod ki a hatarokat MOST, vallalva az esetleges sertodest, akkor csak egyre jobban probal majd a fejedre noni, beloled meg egyszer robban majd ez ki, de akkor nagyon, es lehet, hogy azzal felegeted a hidakat.

Nyilt, egyenes, oszinte kommunikacio, masnak (trukkoknek, praktikaknak) hidd el hosszu tavon nem lesz eredmenye.

2015. nov. 23. 12:08
 6/18 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy nők ilyenen filkóznak. Csak nyíltan!

Én ezt mondanám:

Figyelj, tudod hogy kedvellek, de az utóbbi időben egyre több figyelmet akarsz kikövetelni magadnak, ami bocsi de nekem már sok. Ennyi törődés már könnyedebb szerelmi kapcsolatban is fárasztó lenne. Oké tudom hogy most otthon kicsit ingerszegényebb környezetben élsz, de azért figyelj oda arra, hogy mennyire keresed jó kollégáid társaságát, ha nem akarod hogy az agyukra menjél.

(Ebben finoman bent van az is, hogy azért a jó kapcsolat ellenére sem sorolod közvetlen barátaid közé.)

2015. nov. 23. 12:10
 7/18 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az van, hogy unatkozik otthon, felnőtt társaságra vágyik.

Szerintem mond meg neki egyszerűen, egyenesen, hogy helló, szívesen találkozok veled, de majd jövő héten vagy két hét múlva találkozzunk, mert sok dolgom van, nem érek most rá. Ha megsértődik, akkor az nem túl szép tőle, és legyen az ő baja, ne foglalkozz vele.

Mondd meg, hogy meló közben nem tudsz, akarsz telefonálni. Írjon, ha gondolja és te majd válaszolsz, ha van időd.

2015. nov. 23. 12:14
 8/18 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! :) Az legutolsó kommentelő tanácsát már kiviteleztem párszor, de valahogy még eddig nem használt. Sajna ezekből a finom utalásokból nem ért. De megpróbálom akkor nyíltan elmondani neki a véleményemet és vállalom a sértődést.
2015. nov. 23. 12:22
 9/18 A kérdező kommentje:
Egyébként ma írta,hogy indulunk hozzád a babával, én meg épp tanulok(munka mellett még tanulok). Nem is fixáltuk le a találkozót. De erre megírtam, hogy sajnálom, de most tanulnom kell, tegyük át máskorra. Megsértődött, de már a következő átjövetelt tervezi. Pedig tudja, hogy 2 vizsgám is lesz jövőhéten. Na mindegy, minél hamarabb tisztáznom kell vele a helyzetet, mert ez már fullasztó.
2015. nov. 23. 12:30
 10/18 anonim ***** válasza:

Bizonyosan ki tudsz az idődből szakítani annyit,hogy időnként ráérj társasági életet élni. Beszéld meg az idősebb korú hölgy ismerősöddel mely napokon milyen időben tudsz vele foglalkozni. Neked is jót tesz egy kis kikapcsolódás.Talán nem esik nehezedre a babázás.Ő barátnőként viselkedik veled,szerintem fel sem merülhetett benne,hogy a napi szinten való kapcsolattartás a részedre terhes lehet.A családtagjainknál is természetes,hogy naponta érdeklődünk egymás felől és azoknál is természetes akik családi kapcsolatok nélkül is ezt teszik.Valamiért szeret veled együtt lenni!Ha őszinték vagytok egymással akkor ne engedd el a barátságát! Teljesen mindegy ki milyen korban van,ha szellemileg és az azonos helyzet (munkahely)megteremti a közös alapokat.

Nem hiszem el,hogy rád mászott volna!

2015. nov. 23. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!