Miért ilyen a mai világ, hogy rohannak az emberek és elhanyagolják a másikat?
Hogy Te kit hanyagolsz el és miért, arra Te tudod a választ.
Én akkor rohanok, ha késésben vagyok. Egyáltalán milyen hülyeség ez az állítás, hogy "rohannak az emberek"? Elhanyagolni meg nem szoktam azokat az embereket, akik fontosak, ráadásul a munkámból adódik, hogy elég sok ember fejlődésére kell odafigyelnem.
Te eddig hol éltél? Mindig is ilyen volt a világ.
Mit vársz, hogy majd idegen emberek emelgetik a kalapjukat és előre köszönnek az utcán?
Szerintem régen is elhanyagolták egymást. Nagymamám mesélte, hogy ők sokan voltak testvérek, az anyjuk dolgozott, mellette ott volt a föld és a háztartás, a gyerekeire nem volt idő. Mamám pl. semmit nem tudott megbeszélni az anyjával. Plusz még régen nem voltak annyira nyitottak az emberek, úgy értem nem lehetett akármiről beszélni. Ha valakinek gondja volt, nem beszélte meg pl. s feleségével/férjével, mert "mit szólna?". Azaz a lelki problémával egyedül voltak, hiába 10-20 fős volt a család.
Mai világban mivel kevesebb gyerek van, a házastársak jó esetben beszélhetnek bármiről. Tehát családon belül nagyobb a figyelem. Idegenekkel meg nem állunk szóba, mert nem tudjuk ki az.
Ez részben igaz, attól is függ az ember milyen dolgokat látott, én metropol osztogatóként csak rohanó embereket látok. viszont amikor kicsit lemegyek vidékre a nagyihoz ott nem sietek, mert elveszik az ott töltött idő értelme.
Ezzel szemben amikor elmegyünk nyaralni apám mindig "rohan" valahova, egyszerűen nincs megnyugvás mellette, még aludni is csak ütemre lehet amikor ott van.
Hogy miért van ez?
Szerintem annyi minden szerepet játszik ebben.
Pl: a részvény van hogy egy másodpercre ugrik föl, sokan, ezzel kerestek milliókat, hogy beállították előre az eladást a termék ára fölött. Ilyenkor számít a gyorsaság, de az aukción is, de FŐLEG szerintem a villámgyors üzenetküldés miatt gyorsulhatott fel a világ
(el fogok menni egy faluba ahol nincs áram És kiderül az igazság).
"mai világban minden a pénz és az önös érdekekről szól"
Ez régen is pontosan így volt.
A kérdésre a válasz az, hogy ez ugyanúgy megvolt régen is, csak másképp nyilvánult meg. Nem volt TV meg internet, ellenben a családtagok sokszor hetekre-hónapokra elmentek dolgozni messzi vidékekre, intim dolgokról lehetetlenség volt beszélni, férfiak és nők nem vegyültek stbstbstb.
Változik a világ, de az odafigyelés egymásra csak kis mértékben és szerintem inkább javul.
ui.: előre is elnézést mindenki nagypapájától, de az idősek "régen figyeltek egymásra az emberek" szövege általában arról szól, hogy "most én vagyok idős és én nem tudok olyan gyorsan futkorászni, úgyhogy most mindenki figyeljen rám, menjen olyan gyorsan, ahogy én tudok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!