Az jogos, hogy (13 vesen) kitaszítanak az osztálytársaim, mert sokat olvasok, és írónő szeretnék lenni?
Kedves társadalom!
Szeretnék gratulálni, hogy ismét elérted, hogy utáljalak. Nem vagyok idős, de a mai 10-18 éves korosztály rengetegszer okozott már meglepetést. Szerintem nem érzem rosszul, hogy valami nincs rendben.
Az iskola az a hely, ahol megtanulsz számolni, olvasni, stb. Az életed része,de -remélhetőleg - nem az egész életed. Ezért mindegy, hogy a suliban találsz-e olyan embereket, akikkel közös az érdeklődési körötök,vagy keresitek egymás társaságát, vagy nem. Sulin kívül biztosan találsz olyan embereket, akik azonos hullámhosszon vannak veled.
Nem katasztrófa, ha kilógsz a sorból. Az sem, ha emiatt kiközösítenek. Nehéz elviselni a dolgot,de egy idő után megérted,hogy nem igazán fontos osztályon belül öribarit találni.
Nekem is voltak ilyen osztálytársaim 13 évesen. Akkoriban kezdtem el írással foglalkozni, írogattam néhány novellát, regénykezdeményeket (amik persze mai szemmel már nevetségesen bugyutának tűnnek), de ott hibáztam el, hogy meséltem erről az osztálynak. Onnantól kezdve ezzel piszkáltak, de már akkor sem értettem, mi szégyellni való van ebben.
Kilógsz a sorból, de pozitív értelemben. Szerintem több vagy, mint az osztálytársaid, igényes vagy (legalábbis abból, hogy olvasol, és írónő szeretnél lenni, én ezt szűröm le többek között). Keresgélj hasonló érdeklődési körű embereket, ha máshol nem, az interneten (de én például egy városi kocsmában hallottam fél füllel, hogy a Nyugatosokról beszélgetett három korombéli (18-20 éves korosztály, ha tippelnem kéne), ami azért manapság már az én korosztályomban is meglepő).
Kitartást és sok sikert kívánok neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!