Szerintetek helyesen cselekszem?
Van egy barátnőm, már nem vagyunk tinik, középiskola óta ismerjük egymást és vagyunk barátok. Az élet neki egy válást és egy gyereket hozott, nekem pedig egy férjet és két gyereket. Tehát már nem vagyunk teljesen függetlenek és felelőségmentesek.
Sajnos barátnőmmel tavasszal összevesztem nagyon, mert nem bírtam nézni, h mindig belefut az olyan kapcsokba, ahol a pasik kihasználják, megalázzák, alkalmilag keresik a társaságát (néhol még a szemébe is mondták és ennek ellenére hajtotta a dolgot, h hátha alakul több). Volt olyan időszak, hogy 2-3 havonta hazacipelt vkit, és reggel a gyerekével összefutott az esti partner. Kértem, hogy változtasson ezen, a gyerekét már megszólják az iskolában miatta, és amúgyse ezt lássa. Én megértettem azt is, h görcsösen keresi a boldogságát. De ezek olyan megalázkodásokba és kihasználásba (és utána padlóra kerülésre) fordultak át, hogy attól tartottam hirtelen haragjában vmi hülyeséget csinál magával, miszerint ő "senkinek nem kell"... ezért eleinte finoman, majd egyre nyomatékosabban próbáltam hatni rá, tanácsot adtam, amit szinte minden esetben kért, h mit csináljon v mit ne... (amit persze sosem fogadott meg és a végén látta be, h lehet, h tényleg úgy kellett volna tennie) Aztán jött a nagy összeveszés, mikor összejött avval a sráccal, akivel "járt", a legjobb barátjával ... szintén alkalmi dolog lett belőle. Ott kifakadtam, h nem igaz, h ennyire naív és h tud ilyen példával előállni a gyereke előtt? Súlyos szavak voltak, de egyszerűen tényleg idegesített és nem értettem a gondolkodását. (a mai napig sem)
Jópár hónapot nem beszéltünk, aztán ő keresett meg. nyitottunk egymás felé, tisztáztuk, h mi volt részemről ez a kitörés, amivel egyetértett és megértett. A baj az, h a helyzet nem változott semmit. Ugyanezt csinálja, fejjel a falnak. Jelenleg is alakulóban van egy kapcsolata, (szerintem a férfi nem igazán megbizható és amolyan "szájhős", egyszerűen olyan, mintha bevonzaná az ilyen típusokat) de megfogadtam, akármi is lesz, soha többé nem mondok se jót-se rosszat.
Ő persze kéri a véleményem, de tudom, ha leírnám az igazságot a körülményekről (ami katasztrófális és annyira átlátszó, hogy egy 15 éves tinilánynak máris leesne) megint én volnék a főgonosz.
Tehát most itt tartok, h hagyom, h a vesztébe rohanjon, h újra megalázzák, kihasználják, immáron sokadszorra a nőiességét, alaptémát adva evvel a közösségnek, ahol él. (sajnos már amúgyis úgy ismerik mint a "rossz pénzt", ahogy egy korábbi partnere nyilatkozott róla). Valóban ez lenne az igaz barátság, h mindenekfelett hagyom, h a vesztébe rohanjon és hagyjak rá mindent? Jól gondolom? Helyesen cselekszem?
Először is, nem vagy rossz barátnő, ezt tudnod kell.
Amit tudtál, megtettél.
Amit ezután tehetsz,hogy újra és újra felhívod a hibákra a figyelmét a kapcsolataiban, mást nem tehetsz,és támasza vagy,ha szükséges.
Ne erőltess semmit,mert megint ellened fog fordulni.
Sajnos elég egy ilyen kapcsolat is,mint a barátnődé, már egy is mély lelki nyomokat hagy az emberben.
Sorozatban pláne.
Az önbecsülése és önbizalma egészen biztosan padlón van,ez velejárója az ilyen párkapcsolatoknak.
Öntsd bele a lelket, mást nem nagyon tehetsz.
A barátnődet véletlenül nem bántalmazták gyerekkorában a szülei?
A gyerekbántalmazottakat a legkönnyebb manipulálni, azért kérdeztem.
Azt hiszem nem ártana neki egy szakember,pszichológus sem,a gyermekkorától függetlenül is
Egy szakember sokkal jobban megtudná neki magyarázni,mit hogyan miért tesz,mi miért történt.
Szerintem hozd fel neki finoman a témát, a szakembert.
Ha pedig ráhibáztam,és tényleg gyerekbántalmazott, akkor mindenképpen el kellene mennie.
Ez a középiskolai barát volt az első, akivel elveszítette a szüzességét?
Aki verte?
Ha igen,ez mély nyomokat hagyhatott benne.
Bár az ember azt gondolná, egy ilyen után biztos kerülni fogja az erőszakos palikat,hát nem.
Beszélgess vele erről a srácról, véletlenek nincsenek.
Ezért kellene szakemberhez fordulnia,az pontosan meg tudná mondani mi van,én csak találgatok.
Azért kérdezz rá finoman gyerekként bántalmazták-e?
Mert a gyerekbántalmazottakra jellemző ez,hogy felnőttként is bántalmazó kapcsolatba kerülnek.
Lényegében mégha tudat alatt is,de várják,hogy a történet máshogy végződik, mint gyerekkorukban.
Ráadásul a gyerekbántalmazottak megragadhatnak egy 2-6 éves gyerek szintjén érzelmi szinten és emberi kapcsolatok terén.
Ezért könnyű őket felnőttként manipulálni.
Középiskolai barát és gyerekbántalmazás, én ezekre gyanakszom.
Finoman szedd ki belőle, mi van.
És ne aggódj, a leírtak alapján remek barátnője vagy :)
Nem vagy se régimódi, se merev.
Ő viszont nagyon határozott és céltudatos.
Határozottan céltudatosnak mondanám, ahogy hagyja hülyére venni magát...
Szerintem a barátnőd pont az ellenkezője, mint ami mutat magáról.
Egy érzékeny nő,aki hajszolja az elismerést, amit eddig soha nem kapott meg, hogy tartozzon vkihez.
Első randi dugás,így nehezen fog menni.
Jó,nem gyerek már,de akkor is.
Tudsz bármilyen traumáról a múltjában?
Szerintem ilyesmiben kell keresni a probléma forrását, mert nagyon nem normális a viselkedése.
Persze lehet egyszerűen nimfomán.
Nem tudom, faggasd a múltjáról,szerintem lesz ott valami "érdekes".
Bármi kérdésed van, nyugodtan dobj egy privit, esténként szoktam lenni:)
Mindenki a maga kárán tanul.
Te mindent megtettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!