Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátnőm féltékeny ha...

A barátnőm féltékeny ha másokkal is barátkozok. Segítség?

Figyelt kérdés
Az idegeimre megy már, egyszerűen nem képes elfogadni, hogy másokkal is jóban vagyok, mit csináljak?? Már komolyan.... úhhh felrobbanok, mert nem elég, hogy ilyenkor megsértődik, még sérteget is, olyan dolgokat is mond rólam amik nem is igazak

2015. ápr. 23. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Komolyan? De most tényleg? ...Biztos?

Dobd a pcsába, kérdező. Evidens, hogy csöppet sem bízik benned és/vagy önbizalom hiányos.

2015. ápr. 23. 17:12
 2/7 Nemdetalánbiztos ***** válasza:

AZ elsőnek teljesen igaza van. És ne is reménykedj abban, hogy megváltozik. Ilyen ember mellett nem lehet megmaradni, folytonos stressz. Ha jót akarsz magadnak most megszabadulsz tőle.

Így is úgy is szakítani fogsz vele, mert a féltékenységnek ez a foka kibírhatatlan.

2015. ápr. 23. 17:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Leültél már vele, hogy megbeszéld ezt a dolgot? Mondtad neki, hogy te se vagy féltékeny miközben más pasikkal beszélget?

Ennyire nem bízik meg benned a barátnőd?

Ha meg a beszélgetés eredménytelen lenne, akkor dobd a csajt! És majd megtanulja, hogy a féltékenységgel meg lehet ölni egy kapcsolatot!

2015. ápr. 23. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Dobd ki.
2015. ápr. 23. 20:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! De amúgy nem egy pár vagyunk, mindketten lányok. Vagyis nem leszbikus pár, csak barátnők. Mert ha még egy kapcsolat lenne, esküszöm jobban megérteném, mert ha együtt vagy valakivel akkor oké hogy nem beszélgetsz fűvel fával. Nadekönyörgöm... Mi csak barátok vagyunk!! Mért zavarja ennyire ha nekem más barátaim is vannak?
2015. ápr. 23. 20:41
 6/7 anonim válasza:
Azért zavarja, mert Te belementél a játszmájába (védekeztél, feszkó lettél, vitáztál vele, elnyomtad stb.), így segítetted őt, hogy egyre jobban belelovalja magát a hatalmi harcába és ne lássa meg a fától az erdőt, azaz a hatékony megoldást, azaz az elfogadást, érdeklődést, támogatást stb. Benzint adsz neki a feszkóddal, így nem tanulhatja meg, hogy van jobb lehetősége is a hatalmi harca fenntartása helyett. Egyszer, viszonylag röviden magyarázd el neki, miért nem jó neked, ha ő úgy reagál, ahogyan. Mondj neki javaslatot. Pl. Ha bármilyen más véleményed van, akkor azt meghallgatom, ha nem támadsz / nem hangosan teszed / elfogadod a döntésemet / építő kritikát mondasz. Egyéb esetben elköszönök aznapra vagy mást kezdek el csinálni. Ha adsz neki benzint, akkor se ő nem fog tudni megváltozni és neked is egyre rosszabb lesz. Tudd: nem vagy köteles benne maradni senkinek az olyan kommunikációjában, ami így vagy úgy agressziót áraszt. Esetleg tartozol neki valamivel, hogy nem mered kulturáltan elmondani, mi is zavar téged? Esetleg valamiért lelkiismeret furdalásod van, emiatt nem mondod el kulturáltan azt, hogy fejezze be ezért vagy azért, máskülönben a barátságotok megszakadhat. Mitől félsz? Érdemes ezen elgondolkodni. Ne őt változtasd meg, hanem magadat. Ne menj bele a játszmájába! Ez egy lehetőség. A másik lehetőség pl. pszichoszomatikus tüneted lesz, mégpedig olyan nagymértékű lesz a frusztrációd, hogy jönnek a testi megbetegedések. Ezt szeretnéd? Nem? Akkor nyugodj meg, mondd meg neki a véleményed valamilyen javaslattal és ha nem akar változni, köszönj el tőle.
2015. ápr. 25. 17:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyszer velem is volt így. A barátnőm, már szakiskolába jártunk, ő 21 volt és ott barátkoztunk össze. Volt egy jelenet, én előbb beértem és leültem a többiekhez és beszélgettem az osztálytársammal akit ő nem bírt (teszem hozzá ő nagyon senkit nem bírt). Na nem sokkal később jött be és meglátta ezt. Bementünk a terembe leültem, ő meg mellém és idegesen forgatta az ékszerét az ujján. Mondom mi van? Na, robbant a bomba, hogy nem tudja akar e barátkozni velem ezek után, mi az hogy én beszéltem azzal stb. stb... Mondtam neki jó hangosan, hogy kezdjük ott én előbb jöttem, ő nem volt ott, miért üljek csendben magamban, miért ne szólhatnék máshoz? Kettő: nem vagyok a tulajdona. Három: mi az hogy ő meg beszélgethet másokkal, én meg ne mert mi barátnők vagyunk???

Délután ezt elismételtem neki, hogy felfogja, engem nem fog irányítani és korlátozni, ő meg éli világát ahogy akarja...

Tegyél te is így! Ezt így mond meg neki, ahogyan én és ne udvarias kedves hangnemben, mert abból nem fog érteni! Határozottan jelentsd ki!

2015. ápr. 29. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!