Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem tudok őszintén...

Miért nem tudok őszintén örülni a barátnőmnek?

Figyelt kérdés
Négyen vagyunk gyerekkori barátok, mind 28 éves nők. Ketten már férjhez mentek, már csak a legjobb barátnőm és én "maradtunk". A múlt héten őt is eljegyezte a barátja, és azóta másról sem tud beszélni. Tényleg annyira szeretnék örülni a boldogságának, de egyszerűen erősebb az irigység, féltékenység bennem, ami miatt nagyon rosszul érzem magam, de nem tudom tettetni az örömöt, ezért inkább próbálom kerülni őt. Nekem lassan két éve nincs állandó kapcsolatom, és már egy ideje nem is randiztam. Mit tehetnék, hogy ne érintsen ennyire rosszul, és őszintén tudjak drukkolni a boldogságukért? :(

2015. márc. 31. 19:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Ne hallgass a téged szapulókra, ez teljesen normális emberi reakció. Tenni nemigen tudsz semmit, ez a dolgok rendje. Amikor a nők párra találnak, ellaposodnak a barátságok, amikor a gyerekeik megnőnek, gyakran újra egymásra találnak.
2015. ápr. 1. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:
36%
Ki szapulta ezt a jó asszonyt? (1-es voltam)
2015. ápr. 1. 18:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
2015. ápr. 2. 12:16
 14/17 anonim válasza:
51%
Szerintem normális ez az érzés,nem ítéllek el, néha én is irigylem a barátnőmet. Szerintem próbálj meg minnél többet segíteni neki, mintha a te esküvőd lenne. Éld bele magad! Ha te vagy a tanúja, vagy a koszorúslány, akkor nem lesz nehéz. Cserébe kérd meg, segítsen találni valakit! És ki tudja, lehet a sok rendezgetés, foglalások és ilyenek közben, találkozol valakivel.
2015. ápr. 3. 10:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem én is pont ugyanígy éreznék a helyedben. Addig jó vagy míg küzdesz az irigység ellen. Volt már velem is, hogy egy barátomra irigy voltam. El is mondtam neki, hogy szinte már rosszat akarok neki annyira irigy vagyok rá. Ő erre azt mondta hogy korrekt vagyok, hogy ezt így kimondom. Utána már nem is voltam annyira irigy. Nem mondom, hogy csináld te is ezt. Lehet, hogy rosszul sülne el.
2015. ápr. 8. 00:50
 16/17 anonim ***** válasza:

szerintem lehet, hogy nem is vagy irigy.

pl. én idősebb vagyok, és körülöttem mindenki MINIMUM bombabiztos párkapcsolatban él, összeköltözve, de jobb esetben rég gyerekeik vannak.

én nagyon sokáig egyedülálló voltam, és a mostani kapcsolatom meg túl friss, nem tudni, mi lesz belőle.

emiatt én el sem mentem már évek óta közös rendezvényekre, csak ha nagyon muszáj volt, de nem azért, mert irigylem az embereket, hogy boldogok. legyenek csak boldogok.

hanem, mert szembesülnöm kell ezáltal a saját kudarcaimmal, és ez nagyon fájdalmas. hogy mindenki halad az életével, én meg még mindig ugyanott tartok. ezt én nem nevezném irigységnek, mert nem irigység miatt fáj nekem az ilyen szituáció, hanem egyéb okból, és még plusz van egy szégyenérzet is benne, hogy szégyellem, hogy ennyire nem megy nekem, ami másnak természetes, és furcsának találnak emiatt + nyilván a hátam mögött meg is beszélik. ezért még mindig az a jobb, ha kerülöm ezeket az embereket, különben még rosszabbul érezném magam.

2015. ápr. 8. 10:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Napokig tartó őrlődés után én is arra jutottam, hogy talán mindenkinek jobb, ha mostantól kevesebbet beszélünk, találkozunk. Attól viszont egy kicsit megkönnyebbültem, hogy más is így érezne, utolsó, neked pedig igazad van, bennem is pontosan ugyanezek a gondolatok kavarognak. Szóval köszönöm mindenkinek!
2015. ápr. 8. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!