Kulfodre koltoztem es ugyerzem kezdenek "elfelejteni"?!
Nem akarlak elkeseriteni, de ez igy van. En ugy 5 eve jottem el otthonrol es egy-ket baratnomet leszamitva a legtobb lemorzsolodott. Veluk sincs mar napi kapcsolat, viszont ha hazamegyek, vagy skype-olunk, akkor ugyanott tudjuk folytatni.
Nekem mara mar itt is kialakult egy barati tarsasagom, nem (csak) magyarok, igy javaslom, fekudj ra a nyelvre es legyel nyitott. Csak igy tudsz beilleszkedni, mar ha be akarsz egyaltalan.
Hát igen, ahogy írták előttem is, sajnos ez így szokott lenni. A barátságokat még akkor is sokszor nehéz fenntartani, ha közelebb éltek egymáshoz. Ha nincsenek közös élmények, egy idő után már nincs miről beszélni. Sajnos ez így normális. Minden külföldre költöző embert megviseli a váltás.
Ha nagyon nem érzed jól magad az új helyen, szerintem inkább költözz haza. Vagy legalább néha próbálj hazautazni, ha megteheted és keresd fel a barátaidat.
Amikor úgy döntöttél, hogy külföldre költözöl, azzal kb. elfogadtad azt, hogy az itthoni kapcsolataid szépen le fognak épülni. Ez szinte természetes, ha valakivel nem találkozol, nincs fizikai kontaktus, akkor az a kapcsolat előbb-utóbb elkopik. Ez alól talán egyedül a családi kötelékek képezhetnek kivételt, de azok sem minden esetben.
A barátnőd is elfogadta, hogy nem fog téged látni, nem fogtok találkozni, éli tovább az életét, ezen ne csodálkozz! Az élet nem habostorta, előfordul, hogy barátságok véget érnek, ezzel meg kell tanulni együtt élni. Mielőtt kiköltöztél, nyilván mérlegeltél, és nem gondolhattad, hogy minden ugyanolyan lesz, mintha csak néhány utcával költöznél odébb. Ha nem akarsz teljesen besavanyodni, és elfásulni, akkor kezdj el kapcsolatokat építeni, nem kell erőltetni, de kezdeményezhetsz nyugodtan. Ki tudja, idővel talán új barátságok is kialakulhatnak.
Persze tudom, hogy nem all meg az elet. Nem is azt mondtam. De sajnos az erzeseim maguktol jonnek. Es hiaba tudja az agy, mi lesz, hogy lesz. Erzelmileg nem lehet ra felkeszulni. Nem is gondol bele igazan az ember, csak mikor benne van. En pedig most benne vagyok. Melyen. A legaljan.
Na de persze lesz jobb, de jelenleg ezzel a helyzettel kuzdok. Koszonom a valaszokat!! :)
Ez bizony így van rendjén.
Vígasztaljon a tudat, hogy nekem idehaza sincsenek barátaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!