Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tudom, hogy azt érzi elhanyago...

Tudom, hogy azt érzi elhanyagolom, de ez nem így van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, akit tiszta szívemből szeretek, nagyon fontos nekem, ő a másik felem, beszéd nélkül megértjük egymást, tudjuk egymás gondolatait. A probléma: főleg mostanában, túlságosan elfoglalt vagyok, munka, család miatt leginkább, leköt teljes mértékben, és ilyenkor örülök ha hazajutok és pihenek, magam vagyok. Én azt gondolom ennek ellenére mindig fordítok rá időt, hogy beszéljünk, találkozzunk, adok életjelet, de ő olyan, aki igényli a sok beszélgetést, találkozásokat. Megértem, mind mások vagyunk. Nekem attól, hogy kevesebbet vagyok elérhető, attól még nem kevésbé fontos, mint én neki. Hogyan adhatnám a tudtára, hogy mit gondolok? Hogy mi a helyzet?! Hogy nekem ő fontos. Túlságosan makacs, és az időzítés is a lehető legrosszabb. Köszönöm előre is a válaszokat!

2015. febr. 3. 17:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is azt éreztem legjobb barátnőmnél egy időben,hogy elhanyagol.

Aztán elmondtam neki.

Elmagyarázta,hogy dolgozik sokat, 8-ra megy, délután 6ra ér haza és akkor gyorsan neki áll főzni,össze rámolni 7-re jön a párja haza.Utána meg nem fogja végig csevegni az időt amikor a párjával csak este találkoznak. Össze állt a kép és megértettem. Utána viszont ahogy végzett a melóval hívott és amikor haza ért kihangosított,csinálta a dolgát és így legalább napi fél órát tudtam vele beszélni ami nekem már elég volt.Addig heti 3x 10 perceket beszéltünk,írni is keveset. Találkozni még kevesebbet. De miután beszéltem vele,kicsit változtatott a kedvemért.Esetleg időnkét csináld azt ha főzöl pakolászol hívd fel hangosítsd ki.Ha már napi 20-30 percet tudtok beszélni,szerintem neki is jól fog esni.Nekem nagyon jó volt ez is.Persze volt amikor én sem értem rá abban az időpontban.De még így többet beszéltünk.

Te is magyarázd el neki szépen,nyugodtan.Aztán amikor van egy kis időd főzésnél vagy takarításnál szerintem tudsz vele beszélni,ha kihangosítod :) Azt is mond meg,hogy te kb mikor tudsz vele beszélni.

2015. febr. 3. 21:46
 2/2 anonim válasza:

igen, igen, a chat kihangosítva pont erre a helyzetre nagyon alkalmas lehet, amikor két egymást szerető ember fizikailag nem tudja megoldani, hogy személyesen találkozzanak, de virtuálisan mégis tudnak társalogni, nem kell elutazni kilométerekre, mégis láthatjuk, hallhatjuk egymást, már ha ugyan a gép bírja tárhellyel és memoriával és persze szoftveresen is!

Jó, ha a hardvare már nem is a nagy gép, hanem a laptop vagy netbook vagy notebook ami akár felér a laptoppal szükség szerint.

ám ugyanez a lehetőség a diák tanulását is segítheti, ha történetsen a diák lebetegedett, vagy időjárási viszontagságok okán a iskolába bejutás akadályba ütközik, az iskola megszervezhetné lehetővé tehetné igazhán, hgoy a gyerekeknek tanároknak ne kelljen feltétlenül bemennikétlábopn járművel az iskolába, hanem ugyanígy kihangosítottan, webkamerásan lehsessen jelen az órákon igazoltan!!! A tananyagot meg ki lehnet osztani pdf formátumban és saját gépen megnyitni kinagyítani a szöveget akár tetszés szeirnt hgoy könnyen lehessen olvasni a gyengébben látóknak és nem nehéz könyveket kell cipelgetni és történetesen ha valaki olyan osztályba , iskolába jár, ahol veszélyben érzi magát vagy oda menet, onnan hazamenet, akkor is segítség lehet-ne az ilyon módon való jelenlét lehetősége, hiszen lehetőséget jelenthet, hogy ne maradjanak le időben mennyiségben a tanulnivalókkal!!!

Korunkban, amikor már egyre több webkonferenciát tartanak, akkor igazán elavult az a dolog, hogy csak fizikailag megjelenve egyazon teremben egyazon időben ráadásul nagy létszámban lehessen csak igazolt a kötelező jelenlét!!! Pláne ha még a távolság leküzdése is nagy nehézségekbe ütközik! Diákok! fogjatok hát össze, szervezzétek meg, követlejkétek meg a lehetőséget!

Ám persze, amint lehetőség adódik, nem hanyagolandó a közösség személyesen!

2015. febr. 8. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!