Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek ha a barátom...

Mit tegyek ha a barátom ennyire mélyen van?

Figyelt kérdés

21 éves srác,lassan 22.Gyerekkorunk óta barátok vagyunk.5-en laknak egy háztartásban,édesanyja közmunkás,apja kőműves és sajnos ő is közmunkás 2 éve." fiatalabb testvére van.

10 osztálya van,nem egy Brad Pitt sajnos,nem esete a lányoknak,és még szegény is nagyon.Szüleivel él egy 2 szobás házban,víz sincs bent se gáz semmi..Anyja elveszi az összes pénzét,ami azért szerintem érthető mert rengeteg hitelük van.

Nagyon elkeseredett a srác,hogy nem talál magának barátnőt,meg hogy ekkora csődtömeg.Sajnos nagyon rossz dolog felé fordul,nem hogy inkább képezné magát,vagy különmunkát keresne esetleg,inkább a League of Legends-et nyomja egész nap,ha nem dolgozik.Nyúlathajtani járt amikor szezonja volt,azt a keresetét is elvette az anyja.Szoktam támogatni ruhákkal,parfümmel,de fejben nem tudom helyrerakni.Mit tehetnék?Mert totál depressziós és szerintem közel áll az öngyilkossághoz..

2015. jan. 29. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen esetben a legjobb megoldás a totális újrakezdés, pl másik város, de inkább külföld. bár ehhez sajnos pénz kell, amit elő kell teremteni valahonnan.
2015. jan. 29. 21:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt azzal van a probléma, hogy nem érzi úgy, hogy haladnia kellene az életben. Hiszen, ahogy írtad is, bármit keres meg a két keze munkájával, majd hazaviszi, már nyeli is be egyből az anyja.

Itt nem arról van szó, hogy ha már a szüleid nyakán élsz, akkor adjál be X összeget, mert akkor nem lenne probléma. Az a helyzet, hogy az öreglánynak már viszket a tenyere, ha a fiacskája hozza haza a lovettát és ezt sajnos meg is teheti, mert hagyja neki a barátod.

Ez egy ördögi kör, kemény ebből kilépni.

Először is a sarkára kell állnia és megmondani az anyjának, hogy ő menni akar máshova lakni, nem fog tőle lenyúlni mindent, max. ad neki egy húszast, a többit pedig tartalékolja. Ha továbbra is ott lakik, úgy megfeji minden hónapban az anyja, mint a tehenet, remélem, ezt realizálta.

Találnia kell egy foglalkozást, egy munkát, egy képzést, amiben kiteljesedhet, célokat kell kitűznie magának, mert ebből semmi nem lesz, ha otthon mereszti a .... Ebbe a kényelmes helyzetbe nagyon bele lehet szokni, aztán ott találja magát, hogy 40 évesen is "tök jó neki otthon", nincs saját családja, gyereke, mert anyuci mindent alátett neki - persze részben abból, amiket lenyúlt a havi bevételéből.

Beszélj a barátoddal, mert így fogja végezni.

2015. jan. 29. 21:10
 3/5 A kérdező kommentje:
próbáltam dumálni vele,de nincs semmi ambíciója..felhoztam a saját példám neki,hogy szakközépbe megbuktam,meg lecsúszott rossz lógós füves voltam,most meg a BME-GPK-n 4,0 felett van az átlagom,de ez se hatja meg..egyszerűen a league of legendsen kivül semmi sem érdekli.. SEMMI
2015. jan. 29. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Éreztesd vele, hogy fontos neked, hogy hiszel benne, hogy képes rá! Segítsd őt a munkakeresésben, esetleg hadd lakjon nálad pár hónapig, amíg nem tud szobát bérelni. A munkaügyi kp-ban lehet menni támogatott képzésre, beszéld rá.

És add oda neki ezt:

Ifjúsági Lelki Elsősegély: 137-00 ingyen hívható hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom, T-mobile, Vodafone számról, utcai fülkéből is.

2015. jan. 30. 11:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit tenni, az embernek magának kell megtalálni a kiutat. Egy idő után eljut eg yolyan mély pontra, ahonnan már csak felfelé vezet az út
2015. febr. 9. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!