Ez vajon már az, hogy eltávolodtunk és lassan vége lesz a barátságunknak?
Van egy legjobb barátnőm,aki elköltözött több mint féléve 30 km-el arrébb.Azt nézzük nincs messze,csak tömeg közlekedve legalább 1 óra.
Eleinte amikor megismerkedtünk itt lakot 5 percnyire.
Minden nap együtt lógtunk,mindenhová együtt mentünk.Még amikor sokat dolgoztunk is megoldottuk a találkozókat ha csak 20 percet is de láthattuk egymást.
Minden jó volt.De amikor elköltözött.Akkor eleinte ő is sokat lejárt a városba,eleve szülei miatt is,meg miattam is.
Aztán ahogy teltek a hónapok,ő is dolgozott,én is. Aztán ő már nem,de én igen.
Képes voltam munka után is bemenni hozzá estig ott lenni.
Persze hozzám nem jött le.Mindig kitalált vmit.Közben amúgy minden okés volt,szóval nem használt/használ ki. Időnként még adott is pénzt jegyre.Persze nem túl sűrűn.
A lényeg,hogy ha kb én nem mennék be hozzá akkor nem is találkoznánk.Lett egy új barátnője.Aki arra lakik mint ő. Minden nap találkoznak együtt vannak. Mi meg már alig beszélünk,minden nap beszélünk pár percet vagy 1 órát ez változó. Találkozni pénz szűkében nem nagyon tudunk.Írtam is neki,hogy jó lenne most ő járna le,mert nincs egy vasam sem. Arra még nem írt semmit. De amennyire szoros volt a barátságunk,meg amilyen sokat beszéltünk.Most már minden sokkal kevesebb :(
Azt érzem,hogy pár hónap és ha nem változik meg vmi akkor vége lesz ennek a barátságnak.Közben én is ő is ragaszkodunk egymáshoz.Csak nem értem ő miért nem hajlandó lejönni hozzám :/
Én semmiképpen sem szeretném elveszíteni őt,de már nem olyan a barátságunk, mint régen.Eléggé fellazult :/
Nem tudom mit kéne tennem. Hogy abba a városba költözzek az még egy jó darabig kizárt :/
"Mi meg már alig beszélünk,minden nap beszélünk pár percet vagy 1 órát ez változó."
Úgy értem,hogy régebben azért többet beszéltünk,pár hónapja van ez,hogy napi 5-10 perc vagy 1 óra és annyi.
Őszintén szólva egy darabig az az érzésem volt, hogy te fiú vagy. Vagy úgyis?
Nekem az a tapasztalatom, hogy ahogy az emberek távolabb kerülnek egymástól a térképen, úgy a kapcsolatuk is lazul, vagy megszűnik, attól függően, hogy előtte mennyire volt szoros. (A tietek mondjuk egy kicsit már túl szorosnak is tűnik, a mindennapi talik még a nagyon jó barátok esetében is ritkák.)
Nyilván, ahogyan írtad is, új embereket ismert meg az új helyen, ezeket a kapcsolatokat, ha logikusan átgondolod, erősítenie kell, hiszen egy új környezetbe került, be kell még illeszkednie. Ha meg a munkahelyére mész, lehet, hogy onnan nem tud csak úgy lemenni, főleg rendszeresen (nem tudom, hogy van, ezt nem írtad). És ugyebár, az utazás is oda-vissza 2-2.5 óra, és akkor még nem is töltöttetek el időt együtt, ez így elég macerás is, esetleg ez is akadályozhatja az egészet, az anyagiakról nem is beszélve.
Szerintem engedd most egy kicsit, hadd menjen a maga útján, építgesse a kapcsolatait. Ha szeretne és tud veled találkozni, biztosan fog szólni, vagy hívni téged. Esetleg nem a mennyiségre, hanem a minőségre lehetne fókuszálni, ami a talikat illeti. Beszélni meg úgyis minden nap beszéltek, úgyhogy nem hiszem, hogy kevésbé tartana a barátjának. Ez most egy ilyen helyzet, egy kicsit próbáld meg elfogadni, alkalmazkodni.
Én is lány vagyok.
Nekem is fura volt az elején,hogy milyen szoros lett a barátságunk. Már már többnek tűnhet.De tényleg csak jó barátnők vagyunk :)
Én engedem a maga útján ő hív mindig ,hogy menjek.Csak éppen ez az hogy mindig nekem kell menni.De ő sosem jön ha hívom,akkor rögtön nem lesz jó.Szívesen megyek,csak sajnos időben és pénzben nem éri meg :/ Van amikor konkrétan 1-2 órát töltünk együtt aztán van vmi nála haza kell jönnöm,utazok 2 órát összvissz plusz 1000 ft-om elmegy arra hogy bemegyek hozzá. És időnként heti 2x-3x már kezd sok lenni.Pedig annyira szeretnék vele lógni.
De már nem megy anyagilag. Mindig mondja,hogy örüljünk,hogy találkoztunk még ha kicsi időre is stb.Csak ilyenkor nem gondol bele,hogy ő nem utazgat haza este 1 órát,nem fizeti ki a jegyet persze,hogy neki jó.Nekem ez kezd már a nem jó irányba átmenni.Nem lenne problémám,hogy ha esetleg hetente 1x én megyek heti 1x ő jönne. Vagy közelebb lakna.Ma is mondta menjek be hozzá,mondtam nincs pénzem. Jövőhéten tudok bemenni,mert akkor lesz nálam pénz.Kicsit sértettnek hallottam a hangját.De amit írtam neki üzi,még mindig nem válaszolt.
Jelenleg nem dolgozik.Párjával él egy lakásban.
Most én sem dolgozok,de holnaptól tanfolyamra fogok járni és még kevesebb időm lesz.
Nem baj,hogy másokkal is barátkozik,csak az hogy velem így kevesebbet foglalkozik :( Mindig mondja,annyira szeretlek,meg tudod te vagy a legjobb barátnőm.Csak hát már ezt annyira nem érzem :/
Nem tudom,hogy tudnám erősíteni a kapcsolatunkat vagy milyen programok segítenének.
húú tényleg egyezik.
Hát a szép,hogy neki van pénze,sőt a párja le is jönne érte pl ha este menne haza.Szóval még utazgatni sem kéne annyit.Na mind1.
Nekem rajta kívül nincsenek barátaim,majd a tanfolyamon remélem tudok ismerkedni itteniekkel.
Mondjuk én azért tényleg minden nap beszélek vele csak hol napi 10 percet,hol ha úgy 1 órát is.
És neked tömeg közlekedve mennyi az út?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!