Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vajon vége lenne a barátságunk...

Vajon vége lenne a barátságunknak? (több lent)

Figyelt kérdés
Négyen vagyunk barátnők és mondhatom azt, hogy miattam alakult ki ez a csoport. Az egyik lánnyal régebben is jóban voltunk, de ő már egyszer ott hagyott engem a bajban, viszont utána ismét jóban lettünk. A másik lánnyal nagyon jóba lettünk, mikor az első otthagyott, nem is nagyon veszekszünk sokat, bár ez betudható annak, hogy olyan fajta lány vagyok, aki néha nem mondja meg az őszintét, hanem azt mondja, amit hallani akarnak az emberek. Nem jó dolog, ezt anyámtól örököltem. xd A harmadik lányt úgymond befogadtuk, mert az ő úgynevezett barátai otthagyták őt (megjegyzem, vele is voltam nagyon jóba, eltávolodtunk). Tehát a lényeg, hogy miattam alakult ki a csoport, engem jobban szeretett mindenki egy picit, mert több közös emlék is összekötött minket meg amúgy is. A harmadik lánnyal nincs gond, sőt nagyon szeretem őt meg megért, neki több mindent el tudok mondani, de ő visszahúzódóbb típus, aki nem nagyon jár el, én meg olyan vagyok, aki eljár otthonról, barátom van, stb. Az első kettő is ilyen típus, a gond az, hogy az utóbbi időben észrevettem, hogy ők ketten együtt sokat eljárnak, nevetgélnek. Mikor valamelyikkel csak ketten vagyunk, akkor minden okés, de mikor ők összekerülnek és én is ott vagyok, akkor flegmáskodnak meg nevetnek, néha még rajtam is, persze abban a hitben, hogy én hülye vagyok és nem veszem észre. És én eddig elmentem emellett, mert konfliktuskerülő vagyok és fontosabb számomra a kapcsolatunk, minthogy ilyenen nyissak vitát. De nem tagadom, nagyon rosszul esik és olyankor olyan egyedül érzem magam,magányosnak. Mit kéne tennem, engedjem, hogy ők legyenek ketten és hagyjam a barátságunkat teljesen? Szerintem képtelen lennék erre, fontosak nekem, mindent megteszek értük, de néha az az érzésem, hogy én akkor kellek, ha kell valami... Lehet, hogy én variálom túl, de teljesen tönkretesz ez az érzés, tanácstalan vagyok. Mit tegyek szerintetek, segítsetek, fontos! Aki elolvasta és válaszol, annak nagyon megköszönném. 14/L

2014. jan. 6. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:
14 évesek vagytok, a barátságok 99%-a ekkoriban elmúlik. Ez van. Jövőre úgyis gimibe mentek, lesznek más barátaid. Most szar, de majd elmúlik, az élet ilyen.
2014. jan. 6. 14:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva szerintem te is tudod, hogy ennek már nincs sokáig értelme és azért tetted fel a kérdésed, hogy biztos legyen a dolog. Én úgy látom a dolgot, hogy minden bizonnyal vége ennek a barátságnak, már csak az érdekek és a megszokás tartja össze az egészet, de ez nem is meglepő, hiszen az egyik lánnyal már korábban is voltak problémáid, szóval erre számítani is lehetett.

Így azt mondom, hogy jobban jársz, ha hagyod őket, ez a hajó már elúszott és törődj a másik barátnőddel és ki tudja, talán később ő is nyitottabb lesz és vele is jobban el tudsz majd járogatni, de szerintem ha hívod magaddal, akkor menni fog veled szívesen, csak ne járjon úgy szegény, hogy te elvagy a barátoddal ő meg ott kuksol mellettetek, mert az elég kellemetlen és csak elveszi a kedvét az egésztől még jobban.

Ja és még annyi, hogy nem olyan rossz tulajdonság az, hogy megválogatod a mondandódat, szóval jól tetted, hogy megörökölted anyukádtól, vagy inkább eltanultad tőle :P :)

2014. jan. 6. 14:53
 3/3 A kérdező kommentje:

első: köszi, én is a gimibe bízok, hogy ott lesznek normális emberek.:)

második: nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél és igen, valóban csak azért tettem fel, hogy más is ezt tenné-e a helyemben. szoktam őt mindig hívni, de kitalál mindig valamit, pedig mondom neki, hogy az utolsó pillanatba is szólhat, mert örülnék, ha jönne. Amikor hárman vagyunk a barátommal, akkor sem azt szoktam, hogy mi elvonulunk, ő meg egyedül marad, mert tudom milyen érzés, én is voltam már az a bizonyos harmadik. Szóval remélem, hogy vele megmarad a barátságunk, mert úgy néz ki, hogy ugyanarra a szakra jelentkezünk, lehet, hogy jövőre is osztálytársam lesz. És igen, sok konfliktustól megkímélem magam ezzel a tulajdonsággal, haha.

Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat, nem akartam megint leírni egy regényt.:)

2014. jan. 6. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!