Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan váljak le lelkileg a...

Hogyan váljak le lelkileg a legjobb barátomtól?

Figyelt kérdés

Fiúk vagyunk és irracionálisan erősnek érzem a kötődésemet a legjobb barátom iránt. (Heterók vagyunk mindketten, mielőtt bárki ezen élcelődne.)

Viszont én azt érzem, hogy függök tőle, hogy örökké a kedvébe akarok járni, örökké azt akarom, hogy együtt lógjunk stb. Mivel a nyomulásommal nem akarom megmérgezni a barátságot, így ezt nem éreztetem vele, annyi közös programot csinálunk, ami elmegy, amikor ő hív, vagy amikor spontán jól szerveződik valami.

A gond csak az, hogy felszínesebben kezeli ezt a barátságot nálam. Ez nekem baj, mert így engem frusztrál. EZ nem hibája neki, viszont az irreális kötődés nekem nem jó.

Ami miatt viszont racionális lenne eltávolodnom tőle az meg az, hogy ő olyan, hogyha megsért és reagálok, akkor kinevet, hogy "egyem az érzékeny lelkedet" ellenben, ha őt akár csak vélt sérelem éri, a dolgok letisztázása helyett képes napokig kerülni, nem állni velem szóba stb. Valahogy nagyon szelektív az igazságérzete. Magának sokat megenged, velem szemben pedig nagyon kritikus.

Megváltoztatni nyilván csak a saját hozzáállásomat tudom, a másik embert nem, ezért lenne jó egy "technika" arra, hogy elengedjem, leválasszam azt, aki nem méltó arra, hogy ennyire kötődjek hozzá.

2015. jan. 3. 04:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem tudok rá megsértődni és haragot tartani, mert valamiért még mindig nagyon szeretem, vonzódom hozzá (emberileg csak) és ezzel akarok leszámolni. Legyen csak egy szimpla haverság.
2015. jan. 3. 04:37
 2/5 Marcipánn válasza:
47%

Vonzódsz hozzá - ez egy kicsit fura szó használat. Meg, hogy úgy érzed tőle függsz?

Vannak más barátaid is? Talán, ha több időt töltenél másokkal, mint vele ő is észrevenné, hogy milyen jó is volt az amikor csak ketten hülyültetek. Mint a testvérek, valami olyasmi lehet.

Nade. Ne akarj mindig a kedvében járni, ha azt ő nem becsüli meg. Légy vele közvetlen. Talán a miatt is érzed túl fontosnak Őt, mert túl sok időt töltötök együtt. Nem?

2015. jan. 3. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:
A férfibarátság evolúciós érzelem, és nagyon erős (néha a párkapcsolatnál is erősebb) tud lenni. Az ősembernek nem volt mindegy, kinek az oldalán lép fel a többtonnás mamut ellen.
2015. jan. 4. 12:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Pont ez a baj Miquel, ahogy máskor is említetted az "atavisztikus" jellegét a dolognak. Ugyanis ilymódon én "belezúgtam" egy srácba, akivel kölcsönös lett ez. Azonban elég fura szerzet, mert ha ő sértett meg, elnézést kérni rohadtul nem akart, ellenben ha őt éri sérelem részemről, akkor meg kerül, megközelíthetetlenné válik, furcsa lesz, nem áll szóba.

És ezért döntöttem a dolog leválasztása mellett, mert most is felkapta a vizet egy kisebb horderejű, ráadásul nem szándékolt sérelmen. Én megkövettem őt, elnézést kértem, leírtam, hogy mi miért és hogyan történt, de ő tovább orrol. Nekem pedig nincs energiám arra, hogy tovább engeszteljem, nem értem mi baja velem, de kezdem méltatlannak érezni az egyoldalú kepesztésemet. Ígyhát (ha csajosan akarnék fogalmazni, "a könnyeimmel küszködve") el kell őt engednem, mert az emberség és a barátság pontosan az egyik legkényesebb pont, a megbocsátás képességén keresztül mérhető le igazán. És ilyenformán nagyon nagy csalódás nekem a srác.

2015. jan. 4. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Na igen. Sajnos megesik, hogy arra méltatlan emberbe zúgunk bele. Ilyenkor nincs más hátra, mint előre! Tovább kell lépni, és mint egy szerelmet, elfelejteni az illetőt. Idő, idő, idő.
2015. jan. 5. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!