Szerintetek milyen barátnő az ilyen?
Sziasztok!
A "legjobb" barátnőmről van szó. Azért használok idézőjelet, mert már szerintem rég nem vagyunk barátok. Általánosba jártunk egy osztályba. Aztán különváltak útjaink, én mentem egy erősebb gimibe, ő egy kevésbé erősbe, és szívott, füvezett, ivott, minden ami kell. Nekem mindig is nagy terveim voltak, neki meg kevésbé. Leérettségiztünk, ő nem jár sehova, mert felvették az egyetemre, a BKF-re, de nem jár, mert szerinte túl nehéz a matek, és nem menne neki. Én az orvosira járok. Nem gondolom, hogy beképzelt lennék vagy ilyesmi, egyszerűen van egy célom, és én azért mindent meg szoktam tenni. Tanulok, és sokat. És sajnos nem értem rá neki az elején akkor, amikor akarta, és ezért ő közölte velem, hogy akkor többet nem fogunk beszélni. Nekem ez rosszul esett, mert gürizek, mint állat, és azért az elején persze kellett idő belerázódni, féltem, hogy nehéz lesz, és nem értette meg. A közös ismerőseinknek mind elhordott mindennek, hogy milyen egy szemét, önző vagyok, hogy nem foglalkozom vele, és ezért kb. az egész volt baráti köröm megutált. Ma vizsga után siettem haza, éhes voltam, meg boldog, hogy 5öst kaptam, és csak akkor vettem észre, hogy ott ül előttem, mikor már épp leszállt. Háttal ült nekem, tényleg nem vettem észre. Aztán rögtön utána telekürtölte mindenkinek, hogy én mekkora egy nyomorult féreg vagyok, hogy még köszönni sem vagyok hajlandó neki. Írtam neki a facebookon, mikor hazaértem, hogy ne haragudjon, de addigra már persze mindenkinek elmondta, hogy mi történt, és senki nem hiszi el, hogy nem vettem észre... Mégis mit tudnék erre reagálni? Nagyon rosszul esik, hogy mindenki utál, pedig fogalmuk sincs arról, hogy mi van valójában...
Tedd túl magad. Szuper hogy van egy álmod ami után mész, ez legyen mindig a szemed elött. Mond meg mindenkinek hogy szuper nagy gyökér ami miatt hagyja hogy az illető miatt elforduljanak tőled, hiszékeny barmok, és ha ez elég nekik akkor te is leszarod őket. Az így felszabadult helyre jön majd olyan aki valóban értékel. Ne csüggedj emiatt.
Nyugodtan mond el azt is az illető mekkora egy fostalicska, hogy te nem akartál semmi rosszat. Csak ne kapaszkodj ebbe bele. Legyen kimondva azt kész. Kezdenek vele amit akarnak. Persze használhatsz egy picivel lágyabb megfogalmazást is ha gondolod. :)
Egyébként egyszerüen csak nem bírja valszeg ha valaki nincsen az ő irányítása alatt. Figyeld meg van e irányítási mániája. Általában az ilyen emberek köré gyülnek mások. Ha így van valóban nem nagy kár értük. Nincs meg bennük ami benned meg van. Légy büszke magadra! :) És ne csüggedj!
"Nem tudom te mit reagálnál, ha nagyjából az egész környék gyűlölne a semmiért."
Ahogy leírod klassziskülönbség van köztetek. Ha olyan környéken vagy, ahol egy lecsúszott, piás-szívós csaj első bemondására mindenki gyűlöl, akkor az nem a te helyed. Te továbbra is viselkedj a többiekkel úgy ahogy eddig, aztán majd meglátod kihez húznak az emberek. Nem kell sárdobálni.
A másik meg ha a SOTE-ra jársz, úgyis hamar meg fog változni az életed, az egy életforma, tele új kapcsolatokkal. Minek tartanád meg az általános iskolás kapcsolataidat? Kb 100-ból egy embernek marad meg általános iskolás kacsolata (az is a távolság miatt), ezek mindig elkopnak. Ha valaki így akarja a fos életét fedezni, hogy a régi barátaira hetet-havat összehord, az hamar egyedül marad. Lépj túl ezen.
Szerintem ha vannak olyan barátaid vagy ismerőseid, akik elhisznek rólad minden szóbeszédet, akkor velük sem kellene foglalkoznod. Nehéz dolog, tudom. Én a helyedben talán beszélnék a csajjal, vagy írnék neki facebook-on, leírnám nagyjából azt, amit Te írtál le nekünk, jó szájbarágósan, hogy fogja fel. De ne csak a szerinte nem köszönős sztorit, hanem azt hogy kevesebbszer érsz rá, és nem mindenki ér rá akkor és annyiszor mint ő. Lehet sok hiszékeny ember utál, vagy kevésbé vagy neki szimpatikus, de kíváncsi lennék milyen véleménnyel lesznek rólad majd 10-20 év múlva, amikor dr lesz a neved előtt.
Egyébként én is egészségügyet tanulok, munka mellett, nekem is kevés időm van a barátnőkre, de az én barátnőm megérti, igaz, nem általános iskolai barátnő, 2 év vagyunk nagyon jóban.
A barátnőd még nagyon gyerekes, pár év múlva hátha felnő!!!
Előző vagyok
Már csak azért is próbáld neki leírni, vagy megbeszélni vele a dolgot, hogy te megnyugodj, hogy te mindent megtettél a barátságotokért. Én talán leírnám neki facebookon, mert ha személyesen akarod megbeszélni vele, akkor lehet nem hallgat meg, vagy megzavar titeket valaki. Ha ezután sem érti meg, örülj annak hogy megszabadultál tőle. Majd visszakapja az élettől egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!