Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szánalomból barátság?

Szánalomból barátság?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy akikhez próbálok közeledni barátság céljából azokat valahogy sajnálom, gyengébbnek látom magamnál. Akik pedig régóta a "barátaim" azok pedig engem tartanak gyengébbnek, sajnálnak esetleg. Más is így van vele? Létezik olyan barátság ami nem ilyen? Mert nekem csak ilyenek vannak.

2014. dec. 2. 17:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Érdekes dolgot vetettél fel. Én speciel először hallok ilyesmiről, noha gyakorlatban talán több embernél is létezik ez a dolog. Az én barátságaim egyike sem szánalmon alapszik, viszont később, ha jobban megismerem az új barátomat, és több dolgot is megtudok róla, kialakulhat ez az érzés, de az is inkább együttérzés, aggodalom, mint szánalom. Amikor a barátaidról beszélsz, idézőjelet használsz, tehát te magad sem gondolod úgy, hogy igazi barátok lennének. Bár érdekelne, hogy konkrétan a szemedbe mondták, hogy sajnálnak, vagy csak te érzel így.
2014. dec. 2. 17:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Én érzek így! És úgy érzem jogosan.

És sajnos nem együtt érzek velük, mert más vagyok mint ők. Nem találok olyat aki olyan lenne mint én, akit pedig csodálok vagy szimpatikus az nem áll szóba velem, nem akar a barátom lenni.

2014. dec. 2. 18:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Létező jelenség, amiről írsz, de nem a szánalom az alapja, meg a sajnálat, hanem az, hogy az ember szereti többnek érezni magát, mint aki, és ebben segít, ha nála rosszabb helyzetben lévő emberekkel barátkozik, akár anyagi, értelmi, érzelmi helyzetre gondolunk.

Én a legjobb barátomat (ő 23L, én 22F) csodálom sok mindenben, és tudom, hogy ő is felnéz rám valamilyen szinten, tisztel engem. Szóval cáfolom, hogy minden barátság olyan lenne, mint az általad leírtak. Neked sajnos vagy nem volt szerencséd, vagy gond van az önbecsüléseddel.

2014. dec. 2. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!