Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez kihasználás?

Ez kihasználás?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Van egy barátnőm akivel már negyedik éve legjobb barátnők vagyunk. Azt vettem észre, hogy mindenben cak azt nézi hogy neki hogy lenne jó. Ő pl elvárja hogy kikisérjem a buszmagálóba, de ha én kérem meg arra hogy jöjjön ki velem a buszhoz, akkor hirtelen rengeteg dolga lesz. De nem cak ez. Ő soha nem ad nekem semmit, pedig én mindig adok neki valamit( szülinap, névnap). Ha meg nem adok neki semmit megsértődik, ha ezt szóvá teszem akkor is. A dogáknál elvárja hogy súgjak neki, oda kell neki adnom a házikat is, mert különben szóba sem áll velem.

Tényleg kihasznál, vagy bennem van a hiba?

Nem vagyok egy barátkozós típus, és beszédhibám is van.

Előre is köszi az értelmes válaszokat

2014. szept. 23. 20:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi, tudom hogy ezek elég gyerekes példák, de ez megy már négy éve, és már nagyon bátó tud lenni
2014. szept. 23. 20:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírási hibákért.
2014. szept. 23. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Ha már 4 éve tart akkor nem hinném ,hogy kihasznalna egyszerűen ilyen a természete .
2014. szept. 23. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát elég kihasználás "szaga" van. Mi az, hogy elvár dolgokat, de Ő visszafelé már nem teszi ugyanezt? Mikor bajban voltál melletted volt? Ugyanis ott ismerszik meg az igazi barát...
2014. szept. 23. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez egyértelműen kihasználás. Te meg hagyod, azért tart ilyen sokáig. Egy hónapig légy oly szíves ne adj neki házit, dogába ne segíts, ne adj neki semmit, tehát viselkedj úgy mint ő. 3 nap múlva ki fog bújni a szög a zsákból. Az ilyen nem barát.
2014. szept. 23. 20:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért ilyen veled,mert hagyod.

Én is ilyen voltam,mert nehezen barátkoztam.Aztán rájöttem,hogy az nem működik,hogy mindig csak adok és nem kapok semmit.

Így én is felhagytam a jó szívűséggel.

Határt szabtam.

Meg mondtam mit gondolok.

Igaz,elfordult tőlem xy,de csak azért mert nem úgy ugráltam ahogy ők fütyültek.Már kerestek is másik célpontot akit kihasználnak. A jó szívűséget nagyon sokan kihasználják,szóval a helyedbe változtatnék.Ha ezek után is barátnők maradtok akkor happy end,ha nem akkor meg megszabadultál egy olyan lánytól aki csak kihasznál.

Ahogy leírtad ez nagyon egyoldalú,te mindent ő semmit.

Mondjuk én ha már vkit pl 3x is megkérek,hogy kísérjen ki és még mindig nem akkor leoltanám,hogy b@z+ én kísérgesselek mindig,de te meg nem,mi vagy te vmi gróf nő?

Egyszer nyíljon ki a szád.Hidd el jó az főleg a mai világban.Ezt én is megtanultam. Jelenlegi legjobb barátnőm is erősebb karakterű,de nem igazán hagyom,hogy "uralkodjon" felettem. Ő is olyan típus.Ha hagynám magam elnyomna.De nem hagyom,mindig beszólok neki.Nem teljesítem sokszor amit "parancsol".Szoktam szándékosan én is hasonló dolgot kérni tőle amiket ő tőlem.Csak hogy tisztán lássak.

Veszekszünk nem keveset. Pont mert ellentétek vagyunk.Furcsa barátság a miénk senki se érti a környezetünkbe,hogy miért pont egy tűz és víz köt nagy barátságot. De talán pont amiért ellentétek vagyunk.

Ti szoktatok veszekedni amúgy?

2014. szept. 23. 21:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem ide tartozik, de ezt a "cak" dolgot felejtsd el, nagyon irritáló!
2014. szept. 24. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!