Ez kihasználás?
14 éves lány vagyok. Van egy barátnőm akivel már negyedik éve legjobb barátnők vagyunk. Azt vettem észre, hogy mindenben cak azt nézi hogy neki hogy lenne jó. Ő pl elvárja hogy kikisérjem a buszmagálóba, de ha én kérem meg arra hogy jöjjön ki velem a buszhoz, akkor hirtelen rengeteg dolga lesz. De nem cak ez. Ő soha nem ad nekem semmit, pedig én mindig adok neki valamit( szülinap, névnap). Ha meg nem adok neki semmit megsértődik, ha ezt szóvá teszem akkor is. A dogáknál elvárja hogy súgjak neki, oda kell neki adnom a házikat is, mert különben szóba sem áll velem.
Tényleg kihasznál, vagy bennem van a hiba?
Nem vagyok egy barátkozós típus, és beszédhibám is van.
Előre is köszi az értelmes válaszokat
Azért ilyen veled,mert hagyod.
Én is ilyen voltam,mert nehezen barátkoztam.Aztán rájöttem,hogy az nem működik,hogy mindig csak adok és nem kapok semmit.
Így én is felhagytam a jó szívűséggel.
Határt szabtam.
Meg mondtam mit gondolok.
Igaz,elfordult tőlem xy,de csak azért mert nem úgy ugráltam ahogy ők fütyültek.Már kerestek is másik célpontot akit kihasználnak. A jó szívűséget nagyon sokan kihasználják,szóval a helyedbe változtatnék.Ha ezek után is barátnők maradtok akkor happy end,ha nem akkor meg megszabadultál egy olyan lánytól aki csak kihasznál.
Ahogy leírtad ez nagyon egyoldalú,te mindent ő semmit.
Mondjuk én ha már vkit pl 3x is megkérek,hogy kísérjen ki és még mindig nem akkor leoltanám,hogy b@z+ én kísérgesselek mindig,de te meg nem,mi vagy te vmi gróf nő?
Egyszer nyíljon ki a szád.Hidd el jó az főleg a mai világban.Ezt én is megtanultam. Jelenlegi legjobb barátnőm is erősebb karakterű,de nem igazán hagyom,hogy "uralkodjon" felettem. Ő is olyan típus.Ha hagynám magam elnyomna.De nem hagyom,mindig beszólok neki.Nem teljesítem sokszor amit "parancsol".Szoktam szándékosan én is hasonló dolgot kérni tőle amiket ő tőlem.Csak hogy tisztán lássak.
Veszekszünk nem keveset. Pont mert ellentétek vagyunk.Furcsa barátság a miénk senki se érti a környezetünkbe,hogy miért pont egy tűz és víz köt nagy barátságot. De talán pont amiért ellentétek vagyunk.
Ti szoktatok veszekedni amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!