Ezt mire véljem?
Egyik barátnőmmel e-mailben tartjuk/tartottuk a kapcsolatot, és ritkábban találkoztunk személyesen is.
Egy ideje megritkultak a levelezések, általában míg én pár napon belül válaszoltam neki, neki hetekbe, néha hónapokba telt. Ő arra hivatkozott, hogy lusta levelet írni (holott régen, szeretett hosszan regélni, arról meg tudok, hogy nem valami elfoglalt). Meguntam, ha neki ennyire nincs kedve levelezgetni, akkor ne erőltessük. Hosszabb csönd után, ismét előkerült, írt és mondta, hogy sokat gondolt rám, amíg nem váltottunk üzenetet. (Szerintem azt hitte, megint ő nem írt utoljára, pedig kivételesen én voltam az.) Ez engem igazán meghatott, válaszoltam is neki aznap este, erre már vagy öt napja megint semmi..
De akkor miért keres meg újra? Nekem olyan hülye érzés, hogy leírom mi van velem, kérdezgetem őt is, és semmi. Aki nem kíváncsi rám, annak nem szívesen mesélek magamról.
Hasonló helyzetben vagyok. :) Illetve egy hasonló barátom van. Egy időben "elválaszthatatlanok" voltunk, rengeteget beszéltünk és többször mondta, mennyire jó barátok vagyunk. Végül egyre ritkábban beszéltünk, arra hivatkozva, hogy nincs ideje. Meguntam, hogy sokszor nem is válaszolt és hónapokig nem beszéltünk. Végül felhívott, hogy mennyire hiányzok neki, hogy mennyire fontos barátja voltam és azóta megint semmi. Az ilyen emberek sosem fognak megváltozni. Biztos pontokat keresnek az életben és akik nincsenek a közvetlen közelükben, olykor a feledés homályába vesznek. Nem érdemes sok energiát fektetni az ilyen barátokba! :)
Szerintem ismerj meg új embereket, barátkozz és ne érezd magad rosszul miatta. :)
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért furcsa nekem ez a helyzet, mert mióta nem vagyunk osztálytársak már évek óta így tartjuk a kapcsolatot. Nyilván voltak korábban is szünetek/mélypontok, de ott többnyire az volt a helyzet, hogy a km-es levelek váltása közben elfogytak a témák, illetve összekülönböztünk valamin. Volt olyan is, hogy én válaszoltam lassabban, mert tényleg sok változás volt az életemben, ő erről tudott is.
Most meg úgy bosszantó, mert szintén szünet után vettük föl a kapcsolatot, tehát simán lenne téma, hogy kivel mi van, de úgy látszik őt nem érdekli, csak ez a műérdeklődés van, hogy jaj, reméli jól vagyok. Előtte meg ugye lusta volt válaszolni..
Én tényleg megérteném, hogy kifújt ez a dolog, régebben is volt szünet, majd újra egymásra találás, de így ne írjon, ha már az első válaszhoz nincs kedve/ideje.
Az a baj, hogy tapintatosan sem tudok érdeklődni, hisz írhatom neki, hogy meséljen mi van vele, ha egyszer nem jön válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!