Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Bele lehet fáradni egy barátsá...

Bele lehet fáradni egy barátságba?

Figyelt kérdés

8 éve a legjobb barátnők vagyunk, de belefáradtam. Úgy érzem, hogy ő még mindig az a kislány, aki azt várja, hogy jön valaki és megoldja helyette a gondjait.

Pl: érettségin felmentette magát matekból és helyette informatikából kellett érettségiznie, végighallgattam, hogy a gépet is alig tudja bekapcsolni, nemhogy a programokat. Ezért heti 1-2 alkalommal egy évig korrepetáltam vele egyetem után, de a nagy részén oda se figyelt rám, a "házi feladatokat" nem csinálta meg, de végül meglett épphogy a kettes.

Most okj-s szakmát keres, már hatodjára változtatja meg a döntését és semminek se néz utána, pl hogy hol van, ingyenes-e stb. Valahogy várja a csodát, hogy valaki megmondja neki, hogy mit tegyen. Mindegyik képzésnek utánanéztem, véleményeket a különböző iskolákról, elhelyezkedést, állást és mindig meggondolja magát valami másra... (miután lecsúszott a júliusi (?)jelentkezésekről)

Sajnálnék feladni egy ilyen hosszú barátságot, de nem tudom mit tehetnék, mert ő "cuki kislány" akar lenni, míg én valahogy kinőttem ebből és unom az egészet.

Amikor ezt elmondtam neki, akkor nem kért tőlem semmit, de nem is cselekedett. Utána meg szintén panaszkodik, hogy nincs munkája (mert sehova se jelentkezik).

Mit csináljak ilyen helyzetben?

2014. aug. 5. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Bizony bele lehet! Nekem is voltak ilyen barátnőim, de rájöttem, rosszabbul érzem magam a velük való találkozás után mint előtte. Feltettem magamnak a kérdést: Kell ez nekem? NEM kell.

Istápolod, mintha a gyereked lenne. Hagyd, nőjjön fel, de már egyedűl.

2014. aug. 5. 16:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Bele bizony... Én is kezdem magam lelki szemetesládának érezni, állandóan az egyoldalú panaszkodás, lelkizés, én meg el vagyok intézve annyival, hogy "hogy vagy? elvagyok."

De most nem akarom, hogy én legyek a bunkó, aki megszakítja a barátságot. Nekem is kezd már terhes lenni...

2014. aug. 5. 16:27
 3/3 A kérdező kommentje:
De én vagyok az egyetlen barátja, akivel tényleg teljesen őszinte. Félek, hogy még jobban begubózna és hülye döntéseket hozna, amiket már nem lehet helyrehozni.
2014. aug. 5. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!