Barátaink elárulása az, ha kiadunk róluk információt?
Van egy barátom (nő, hívjuk Lucának), akinek volt egy barátja (férfi, legyen Géza). Nem ismertük egymást személyesen, csak a lányon keresztül hallottam, hogy van, jó a kapcsolatuk, barátok. Korábban rövid ideig Luca és Géza járt is, de az akkor nem volt komoly, elmúlt, de jó barátok maradtak, Luca bevallása szerint Géza az egyik legjobb barátja, pedig csak bő 1 éve ismerik egymást.
Lucának van egy kb 1 éves párkapcsolata, ami nem igazán működik, egy fiúval, akit hívjunk Péternek.
Ismeretlenül megkeresett Géza, és elmondta a következő szituációt: a lány pár hete szakított (sokadjára) Péterrel, ekkor Géza megkereste Lucát, elmentek együtt egy hétvégére, találkozgattak, beszéltek telefonon, mint ahogy a barátok szokták tartani egymásban a lelket, ha magunk alatt vagyunk.
1 hétre rá a szakításra, Luca és Péter kibékültek, újra együtt vannak. Géza ekkor szerelmet vallott Lucának, aki természetesen nemet mondott, és a vége az eseményeknek az lett, hogy megszakították a baráti kapcsolatukat, Luca meg is haragudott Gézára.
Amiért Géza megkeresett, az a következő: úgy érzi, hogy Luca szánt szándékkal bünteti magát a rossz kapcsolatokkal, mert nem tudja túl tenni azon magát, hogy az exférje megcsalta (elvált tőle kb 5 évvel ezelőtt), ezért tudat alatt mindig olyan kapcsolatokat keres, amelyekben rosszul érzni magát. (A Péterrel való párkapcsolatáról Luca azt mondta, hogy Péter abba SEMMIT nem tett bele. Mégis együtt vannak.)
Géza azt kérte tőlem, hogy szóljak neki, ha a következő alkalommal Luca maga alatt lesz, szakítanak Péterrel. Akkor Géza szeretne ott lenni Luca mellett, támaszt nyújtani, segíteni neki. És természetesen párkapcsolatot kezdeményezni vele.
Géza őszintének tűnt, nem éreztem hátsó szándékot benne, elmomndta őszintén mit akar. Nem tudom, igaza van-e abban, amit Péter és Luca párkapcsolatáról gondol, de az tény, hogy nekem sem tűnik őszinte, mindent feledtető szerelemnek. 1 éve tart, több szakítással, Péter más lányokkal levelezett közben (megcsalás nem volt, csak levelezés). Luca egy erős nő, Péter egy gyenge férfi, sok neki Luca, világ életében "szobanövény" tipusú lányokkal volt együtt.
A kérdésem: Kérhet-e tőlem ismeretlenül Géza ilyet? Kiadhatok-e a barátomról ilyen információkat, még akkor is, ha Géza szándékainak őszinteségével kapcsolatban nincs kétségem? Elárulom a barátomat akkor, ha információt adok ki róla egy olyan személynek, aki a párkapcsolatának lezárásában érdekelt?
Ha nemet mondok Gézának, el KELL-e mondjam ezt a megkeresést Lucának?
Konfabuláció
Ha ez a sztpri igaz akkor szerintem bármit csinálhatsz szívás lesz az életed
Én a helyedben azt tenném, hogy nem szólnék Gézának, ha szakítanak, összevesznek, viszont azt sem hagynám, hogy Luca újra összejöjjön Péterrel, mert szemmel láthatóan nem egészséges a kapcsolatuk. Aztán ha mindenki lenyugodott, akkor majd dönthetnek a saját sorsuk felől (Lucára és Gézára gondolok elsősorban). Lehet, hogy kavarás, vagy felesleges beavatkozás a másik életébe, de ha valóban a barátnője vagy Lucának, akkor igenis megteszed. Ja és ne szólj Lucának erről semmiképp.
Esetleg elmondhatod ezt Gézának indoklásként, ha úgy gondolod.
Köszi a tanácsot. Azt hiszem igazad lehet, kavarás lenne kiadni az infót Lucáról.... És az nem kavarás, ha "nem hagynám" hogy újra összejöjjenek?
Amúgy férfi vagyok, Luca nekem is a barát barátnőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!