Szerintetek létezik fiú-lány barátság?
Még írjátok ki párszor légyszíves.
Amúgy az én meglátásom, hogy létezik, ha:
-csúnya a lány
-csúnya a fiú
-valamelyikőjük (esetleg mindkettő) kapcsolatban van
szerintem az nem barátság ha valamelyik fél többet akar a másiktól de a másik meg nem érez iránta semmit, az csak szenvedés annak aki többet akar és csak reménykedik, azért marad még.
Létezik,de mostanában sajnos elég ritka..:)
Általában az egyik fél mindig többet akar szimpla barátságnál,még akkor is,ha nem vallja be...
Szerintem lètezik,mert rengeted fiú barátom van ès már nagyon règóta csak barátok vagyunk semmi több.
De nem mindigvan fiú ès lány között barátság.
Nekem pl volt egy jó barátom de èn beleszerettem ès ô is szeretett engem,összejöttünk ès ez is egy jó barátságból alakult ki.
Csak ezzel szerintem az a baj hogy nem mindig jó ha egy jó barátoddal jössz össze,mert akkor ha szakítotok valami oknál fogva akkor a jó barátságnak símán vège lehet.(nem bántásból de velem is ez törtènt,igaz hogy kb 2hónapja szakítottunk,de azósa se beszèlünk.Ez nagyon rossz èrzès.
Jó, most álljunk meg egy szőke pillanatra. Kicsit hosszú lesz. Ez természetesen mindig egy két szereplős történet. Többen írják, hogy "barátság, semmi több". Igen, részedről, de az ő részéről nem tudod, és lehet, hogy a büdös életben nem fogod megtudni, hogy mi valójában.
Szögezzünk le néhány tényt. Miért ismerkedsz valakivel? Nyilván először külső alapján ítélsz, mert kénytelen vagy így. Aztán az esetleges ismertség alapján megerősödhet, vagy átformálódhat az előítéleted.
Miért tartod a kapcsolatot valakivel? Együtt tudsz vele működni, kölcsönösen megértitek egymást, jól érzitek magatokat együtt, stb. Hmm, egy párkapcsolatban ezek igen fontos tényezők amúgy, nem?
És akkor utaljunk vissza a megismerkedés mozzanataira. Ha valaki igénytelen, ápolatlan, akkor nyilván visszataszító lesz, akármilyen nemű. Így nehéz akármilyen emberi kapcsolatot létrehozni. Ha jó az illata, ápolt, akkor szívesen szóba elegyedsz vele. Akár fiú, akár lány. Ha az ellentétes nembe tartozik, akkor ez könnyen vonzalomhoz vezethet. Úgy meg pláne, ha aztán kölcsönösen megértitek egymást, és meg van a közös hang.
Szóval, ha valaki bunkó, igénytelen, ápolatlan, akkor nyilván semmilyen szinten nem szívesen vagy vele.
De ha ápolt, igényes, kedves, törődik veled, akkor szívesen vagy a társaságában. Ez szükséges egy azonos nemű barátságban.
Az a gond, hogy a barátság és a párkapcsolatban a lelki tényezők terén gyakorlatilag ugyanazok a dolgok szükségeltetnek. Hozzájön még a külső megjelenés, ami nyilván azonos nemnél nem hangsúlyos, de az ápoltság szerintem ugyanúgy kulcskérdés itt is.
Az élet kemény, és mindenkinek szüksége van arra, hogy szeressék. Ez egy nagyon kényes téma, mert az egyik fél mindig szentül meg van győződve, hogy itt nincs semmi, és nem is lesz. Néha mindkettő, és ha az egyik elgyengül, akkor az neki is trauma lehet.
Egy szó mint száz, ha a lelki megértés stimmel, akkor ott azért nagy esély lehet arra, hogy valaki többet érezzen, hiszen támaszt nyújt neki a másik, és egy párkapcsolattól is elvárunk egy ilyet.
Persze, ha mindkettejüknek van működő párkapcsolata, és úgy is megmaradt a barátság, akkor az tényleg barátság mindkét oldalról.
Ez tényleg nagyon kényes és érdekes téma, ha még élek egy jó pár évet, és tapasztalok, akkor végleg megkapom erre a kérdésre a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!