Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek? Miert baj, hogy...

Mit tegyek? Miert baj, hogy cigany?

Figyelt kérdés

17 eves vagyok, kituno tanulo, nem cigizek, nem drogozok...stb, eljarok szorakozni a barataimmal, de sose viszem tulzasba az alkoholt A szuleim nagyjabol elegedettek velem. Tavaly megismertem egy sracot, aki a oda jar, az en gimimbe, ket evvel idosebb. Ez alatt az egy ev alatt nagyon jo baratok lettunk, neki MINDENT elmondhatok es forditva. Nagyon sok minden tortent idokozben, es bebizonyitotta nekem, hogy o tenyleg igaz barat, es szamomra o tenyleg nagyon sokat jelent. A szuleim az elmult idoszakban elkezdtek ellenezni a baratsagunkat, azzal az indokkal, hogy a fiu cigany. Es hogy az egy mas vilag, tolem tobbet vartak, csalodas vagyok, oket minositem azzal, hogy kikkel mutatkozok...stb. Miutan en elmondtam nekik, hogy nem ismerik a fiut, es hogy en milyennek ismertem meg kiakadtak azon, hogy szemtelen vagyok, mert kijelentettem, hogy az o velemenyuk miatt nem fogom megszakitani a baratsagot. Odaig fajultak a veszekedeseink, hogy anya at akar iratni szeptembertol egy masik gimnaziumba. Megertenem ot, ha ez a srac vmi drogos lenne, esetleg minden hetvegen zacskoreszegre inna magat meg ilyenek, szoval ha lehuzna. De errol szo sincs. Eros negyes tanulo, foiskolara keszul, es nagyon rendes. Es a csaladjaval sincs problema. Rajta kivul meg egy gyerek van, a szulei kedvesek, aranyosak. Ugyanugy elnek mint mi.

Igazabol nem az a baj, h nem tudom mit tegyek. Mert tudom. Tobbet er nekem a baratsaga annal, hogy most ilyesmi miatt barmit valtoztassak. Igazabol edesanyamekat szeretnem meggyozni, hogy ne tiltsanak tole, es ne legyenek eloiteleteik. Bizzanak abban, hogy a 17 ev alatt fel tudtak ugy nevelni, hogy most el tudom donteni ki erdemli meg a bizalmamat. Mert ez a fiu 100%osan :)

2014. jún. 25. 08:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószinüleg anyudéknak rossz tapasztalatuk van a c-kal kapcsolatban, ezért előítéletesek a te barátoddal is. Beszélj velük sokat erről a dologról, rágd a fülüket addig, míg ele nem egyeznek, hogy pl elhívd hozzátok, vagy megismerjék kicsit közelebbről.
2014. jún. 25. 08:46
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Igaza van a szüleidnek. Lehet, hogy a fiú rendes, még azt is elhiszem, hogy a SZŰK családja az. De. Egy család nem csak a szülőkből meg tesóból áll, mint tudjuk. Sok olyan ember van körülötte, akik bele tudják vinni a bajba, ha akarják, és általában akarják. Én is azt mondom, lazíts ezen a kapcsolaton.
2014. jún. 25. 08:48
 3/13 anonim ***** válasza:
17%

Sajnos szüleid kissé szűklátókörűségével van gond, meg a külsőségekre alapozott kissé primitív életszemlélettel.

Sajnos hirtelen nem tudok ismertebb cigány embereket, de őket hozz fel példának, meg kérdezd meg konkrétan, hogy mi is a problémája, meg miért ezek az előítéletek, általánosítás?

És nehogy már Neked kelljen ezt elmagyarázni nekik, amikor még csak 17 vagy.

Ne veszítsd el a barátod senkiért, tarts ki mellette, nehéz helyzetben van emiatt sajnos.

2014. jún. 25. 08:48
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Anyádék rasszisták,:D
2014. jún. 25. 08:51
 5/13 anonim ***** válasza:
A gondolataid írd be az emlékkönyvedbe és majd tíz év múlva olvasd el.
2014. jún. 25. 09:00
 6/13 anonim ***** válasza:
24%

Pedig itt anyukádék magukat járatják le!

Te pedig állj ki a barátod mellett mindenképpen.

2014. jún. 25. 09:02
 7/13 A kérdező kommentje:
10 ev mulva is ezt fogom gondolni. O nem tehet arrol, h milyen szinu borrel szuletik, sem arrol, hogy a tagabb csaladja milyen. Mindenki csaladjaban, az enyemben is lehet olyan alakot talalni, aki nem peldaerteku. De nem a ketyós nagybacsi alapjan fogjak megitelni annak a csaladnak minden tagjat.
2014. jún. 25. 09:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Az emberek tele vannak előítéletekkel, és a barátodnak no meg a barátod mellett neked is szembesülnöd kell majd a bántásokkal. Anyudék szerintem ettől akarnak megkímélni.

Kérd meg őket arra, hogy egyszer felmehessen hozzátok a srác. Láttam én is olyan cigány családot már, ahol két gyerek volt, és példaértékű életet éltek.

Nekik a legnehezebb talán, hiszen pont a szüleiddel azonos hozzáállású emberek miatt /sajnos én is ilyen vagyok/ nem tudnak azok se kitörni akik tényleg mindent megtesznek.

Szóval megértelek téged, de megértem a szüleidet is.

2014. jún. 25. 09:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Akartam írni, hogy nézd meg a családját, de írtad, hogy rendben vannak, dolgoznak stb gondolom.

A szüleid csak féltenek, ez teljesen érthető.

Sajnos a negatív tapasztalatok megbélyegzik az embert.

Szerintem teljesen mindegy milyen a bőrszín, egy idő után szinte minden ember szörnyeteggé válik. Én mindenkiben képes vagyok megtalálni a szálkát.

Új iskola talán nem lenne előnyös, ha választás elé kényszerülnék, beszélnék a gyerekkel, hogy egy darabig szüneteltessétek a barátságot, ha komoly a dolog, akkor ez nem lehet akadály a kapcsolatotokban.

2014. jún. 25. 09:46
 10/13 anonim ***** válasza:
56%
Azért pénzt és különböző értéktárgyakat ne hagyj szem előtt amikor találközöl a füstössel!
2014. jún. 25. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!