Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kiket tartasz igaz barátnak?

Kiket tartasz igaz barátnak?

Figyelt kérdés
Milyen úgymond feltételeknek kell teljesülniük, hogy valakit igaz barátnak tarts? Vagy mik azok amiknek általánosságban teljesülnie kell? Meg úgy általában, szívesen elolvasnék néhány véleményt a témáról.

2014. ápr. 21. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ilyen, hogy igazi barát. Vannak emberekkel kapcsolatok és ezekben lehet mélyülni és egy csomóféleképpen. A dolog lehet valamennyire asszimetrikus is és elve van benne egyfajta hullámzás, közeledés távolodás. Egy baráti társaságon belül is szépen látszik, hogy kinek kinek másokkal erősebb,gyengébbek a szálai, de ezzel semmi gond. És a két félen múlik, hogy mennyire képes kinyitogatni a másikat és milyen irányba. Fontos, hogy az ember ne sértődjön meg. És fontos, hogy gondozza a kapcsolatot. Szerintem az egész mélye valami érzület és akarat.

Szóval szerintem nem sok értelme van ilyeneken filózni, hogy igazi barát e x. Gondozni kell a kapcsolatot, amennyire tudjuk és akarjuk és nézni, hogy mi lesz belőle, az se baj, ha kevesebb, de szuper ha több.

2014. ápr. 21. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Aki elfogad úgy, ahogy vagy, és mindenben számíthatsz rá...
2014. ápr. 21. 22:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig két választ! Első nagyon jókat írtál. Én is tapasztalom például az egy társaságon belüli kisebb és nagyobb mértékű kötődéseket. Abban is igazad van, hogy valóban akarat és érzelem kérdése. Meg persze idő kérdése is. Hogy ki marad mellettünk évek múlva is, vagy néhány hónap után eltűnik, mert unalmasak mellettünk a szürke hétköznapok..
2014. ápr. 21. 23:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Számomra az igaz barát az, ha lehet ilyet mondani, aki tényleg a mindennapjaim szerves része és fordítva. Keressük egymást, érdeklődünk, nincs feszélyezettség, nincs "pardon", hanem elengedhetem magam mellette, magam lehetek feltétel nélkül. Ha megölelem, ő még szorosabban magához húz, aki tudja, hogy mikor mit kell mondania. Az egész alapja a feltétel nélküli szeretet.
2014. ápr. 22. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!