Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Felnőttkori barátság? Mi a...

Felnőttkori barátság? Mi a tapasztalatod?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy most, felnőtt koromban találtam meg a legjobb barátnőmet. Ilyenkor miben már egy barátság, mi a fiatalkoriak? Itt már nincs az,mint gyerekkorban, hogy kimondjuk, Te vagy a legjobb barátnőm, de akkor hogy megy ez? Jön az érzés és kész? És ha csak az egyik félnek?

Miben más egy felnőttkori barátság?

2014. ápr. 9. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szia, szerintem nagyon ritka, amikor valakit egészen gyerekkorától elkísér egy barátság, hiszen ahogy mi is változunk, komolyodunk, másfele visz az utunk, úgy akadhatnak az utunkba nagyon jó barátok. Én például sokáig barát nélkül voltam, ahogy a középiskolából kikerültem, aztán jóval később 10 évre rá találtam újra barátnőre, amikor már anyuka lettem. Szerintem ezt így konkrétan nem kell kimondani, de úgyis érzitek, hogy ez egy igaz és nem felszínes barátság. Van, aki a munkahelyén találja meg a barátait.
2014. ápr. 9. 13:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen mindegy, milyen korú az ember, az érzelmeket sosem szégyen kimondani. Túlságosan rövid az élet ahhoz, hogy magunkban tartsunk dolgokat, csak mert az nem "illendő" vagy mert "túl idősek vagyunk hozzá". Ha ő a legjobb barátnőd, akkor mondd meg neki!

Mi pár évre szétszakadtunk a legjobb barátnőmmel egy ostobaság miatt. Tavaly újraélesztettük a barátságunkat, és azóta minden olyan, mint régen. Most 25 évesek vagyunk. Nem szégyenkeztünk az érzéseinkről beszélni; simán közöltük egymással hogy fontos nekünk a másik, hogy a legjobb barátoknak tartjuk egymást és hogy reméljük, ez mostmár örökké így is marad. Ennyi. Nem kell ebből nagy ügyet csinálni. :)

Szerintem ha mindketten ugyanúgy éreztek egymással kapcsolatban, azt meg fogod érezni. Abból, ahogy viselkedtek és ahogy törődtök (vagy nem törődtök) egymással.

2014. ápr. 9. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
gyerekkorban,inkább míg az ember tanuló nagyobb az esélye,hogy több ember közül tud válogatni.Mind időszerűen ,na meg egyébként is.Ritkább esetben munkahelyi kapcsolatként révén.Bár igaz barátság is elképzelhető,viszont tényleg ritkább az ember felnőttként már kevésbé megy a barátok után.Inkább saját életét veszi előtérbe.Család,karrier,egyéb magánéleti dolgok (hobby) néha egész egyszerűen nincs ideje az embernek másokra.Furcsa kimondani,de így van.Na meg emberfüggő ki mennyire igényli a másik társaságát,ami a korral is változik,akár így,vagy úgy...
2014. ápr. 9. 13:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem merem megmondani, mert neki vagy egy középiskolai barátnője, akit szerintem a legjobb barátnőjének tart. Bármennyire is szeret engem...

Csalódni nem akarok, mert azt hiszem a legrosszabbul az esne, ha megmondanám és egy "köszönömöt" vagy egy zavart mosolyt kapnék vissza.

Sok időt töltünk együtt, többet is, mint a másik barátnőjével és tudom, hogy fontos vagyok neki, de akkor sem merem..

2014. ápr. 9. 13:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit értesz felnőttkor alatt? Mert az alapján, ahogyan misztifikálod a dolgokat, legfeljebb a húszas éveid elején lehetsz. Az meg manapság inkább késő kamaszkor. Felnőttkorban az ember már lazábban veszi az ilyeneket. Egyszerűen összejárunk, megbeszéljük a dolgokat, segítünk egymásnak, ahol tudunk, és nem foglalkozunk olyasmivel, hogy ki a legjobb, meg még jobb stb..
2014. ápr. 9. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:

27 vagyok, jó pár éve felnőtt.Viszont egész életemben mindenkinek csak az egyik voltam, egy szürke folt, egy a sok közül.

Ezért van ez szerintem....

Nehéz megértetni olyannal, aki nem élte át ezeket.

Testvérem sincs.

2014. ápr. 9. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!