Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lehet közös jövőjük?

Lehet közös jövőjük?

Figyelt kérdés

Nagyon aggódom a barátnőm miatt. Az előző kapcsolata nagyon nagy csalódással ért véget, utána teljesen kifordult magából, mindenkivel lefeküdt, aki az útjába került, pedig tök jó csaj. Utána úgy nézett ki, hogy kicsit rendbe jön, erre hirtelen összejött egy sráccal. Elmentek nyaralni egy hónap együtt járás után, és a nyaralásról menyasszonyként jött haza. Már attól teljesen el volt hűlve mindenki, de aztán úgy nézett ki, összeillenek és megmaradnak. A barátnőm feladta az itteni életét és kiköltözött a sráchoz angliába, már tök jól beszél és hamar kapott munkát. De az egészet csak a srác miatt csinálta és azóta is ezen veszekednek, mert a barátnőm nem tudja elképzelni kint az életét, minél hamarabb haza akar jönni. Amikor itthon vannak szabadságon, egy napig bőg az indulás előtt... De a srác nem akarja, ami nem is csoda, mert mindkettőjüknek jó munkájuk van, még jobb fizetéssel. Csak a barátnőmnek mindig a család volt az első...

Szóval összejöttek és összeköltöztek, ez még nem egész négy éve volt. Nem sokkal az eljegyzés után sokkoltak minket, ugyanis már a következő nyáron össze akartak házasodni. Akkor intelmeinkre és anyagi okokra hallgatva elmaradt a dolog, de a barátnőm már teljesen ki volt készülve, hogy nem követte az eljegyzést egyből esküvő.

Néhány napja közölte velem, hogy szeretné, ha lennék a tanúja, mert már eldöntötték, hogy összeházasodnak, le is foglalták a helyet, meg csomó mindent elintéztek. Én próbáltam neki mondani, hogy előbb azt kellene tisztázni, ami tényleg fontos nektek, mert állandóan veszekednek és még azt sem tudják, hol szeretnének élni. Erre mondta, hogy nem érdekli, majd megoldják. Azt látom benne, hogy nem akar megint pofára esni, és inkább így láncolja magához a srácot, aki egyébként annyira szerintem nem rajong az ötletért, csak adott a koruk (a csaj 27 a srác 31).

A barátnőmről amúgy tudni kell, hogy teljesen esküvőmániás, az előző barátját is megőrjítette ezzel, bár ott más bajok is voltak.

Most nem tudom, mit tehetnék, főleg így, hogy már a hely is megvan, de én attól féltem már múltkor is, hogy szakítanak, annyira veszekedtek, és akkor a következő beszélgetésünkben meg közli velem, hogy idén lesz az esküvő. Amitől persze lefagytam és meg is sértődött rám, hogy nem örülök vele... de ez nem igaz, én jót akarok neki, csak szerintem várni kellene, egyeztetni a jövőt illetően.

Mondtam neki, hogy mi a barátommal öt éve járunk, két éve élünk együtt, de még csak most tervezgetjük az eljegyzést, és nem érezzük úgy, hogy lemaradtunk valamiről. Őt meg aztán főleg nem tartja a tatár, mert nem akar gyereket jó ideig, mi viszont lassan szeretnénk, de így sem kapkodunk.

Más is volt ilyen helyzetben? :(

2014. ápr. 9. 13:21
 1/8 A kérdező kommentje:
* hajtja a tatár ;)
2014. ápr. 9. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
3%
Nem hiszem, hogy nagyon örölnék, ha ilyen barátnőm lenne: kiteszi a GYK-re a problémáimat, ország-világ elé, ahelyett, hogy leülne velem és megbeszélné. Merthogy elvileg ez csak kettőnkre tartozik - ha tényleg barátok vagyunk.
2014. ápr. 9. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha õ ugy látja,hogy házasodni akar,akkor örülj vele, nem szabad beleavatkozni más döntésébe!
2014. ápr. 9. 13:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Ha nem névtelenül lenne ez az egész, akkor még együtt is értenék veled. Mint írtam, leültem vele sokszor, azt is leírtam, mikkel próbáltam másmilyen döntésre bírni. Azért kérdeztem itt, mert már nincs ötletem!

Bár ahogy a második is írta, talán nem is kell új ötlet... De egyszerűen azt látom, hogy nem felhőtlenül boldog, és így szerintem nem jó ötlet házasságot kötni :(

2014. ápr. 9. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Nézd, akármennyire is jó barátod, ez nem a te dolgod már. Gondolom rongyosra beszélted a szád, próbáltál neki észérveket felhozni ésatöbbi. Ha a barátnőd ennyire mérhetetlenül ostoba és szereti szivatni magát, az az ő felelőssége. Barátság ide vagy oda, az az ő élete és nema tiéd. Jogában áll úgy tönkretenni, ahoyg ő akarja.
2014. ápr. 9. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Ez volt a te verziód, én meg kívülállóként így látom: adott egy lány, akit a szakítás összetört, utána könnyűvérűként viselkedett (tényleg, abban az időben te hol voltál? A ribiskedéstől kellett volna megóvni őt, nem a házasságtól...) jött egy srác, aki azonnal talpraállította, szeretik egymást, minden oké. Vannak veszekedések, amik minden kapcsolatban vannak, náluk talán kicsit több, mert ott van plusz problémának a kulturális különbség és a honvágy, mégis a szerelem erősebb, házasodni akarnak. A lánynak is jó munkája, jó fizetése van külföldön, jól is érzi magát, hiányzik neki a családja, kisírja magát amikor hazalátogat, de az eszével tudja jól, hogy jobb lesz neki külföldön, anyagi jólétben és biztonságos kapcsolatban ezzel a sráccal, mint Magyarországon egyedül, ezért a jövőjét a fiúval együtt tervezi. Erre jössz te, akit triplaanyi idő után még csak el sem jegyzett a barátja és elkezdesz intézkedni, hogy ne házasodjanak, mert szerinted túl korai... érzed az egész helyzet visszásságát? Inkább tűnsz féltékenynek, mint őszintén aggódó jóbarátnak.
2014. ápr. 9. 18:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Félreérted, de nem lep, úgy látszik ezen az oldalon mindig a kérdező a hibás.

Amikor "ribiskedett", akkor azt gondoltam, hogy erre van szüksége. Elmondtam a véleményemet, ő is az övét, de attól még támogattam, mert a barátnőm. Most is ez van. És nem, még véletlenül sem vagyok féltékeny a legjobb barátnőmre. Hogy lehet egyáltalán ilyet feltételezni?!

Az én kapcsolomban azért történik csak most előrelépés, mert egyrészt nagy köztünk a korkülönbség, másrészt elég sok bonyodalom volt a családjainkkal (betegség, válás stb.) Sosem volt élecélom, hogy feleség legyek, de a kedvesem ezt szeretné, így én is. Ennyit erről!

A barátnőm pedig nagyon rosszul érzi magát külföldön, folyton depressziós és sír nekem a telefonban, mert tudja, hogy a srác nem fogja feladni a kinti életét. Ha azt látnám, hogy boldog, akkor nyilván nem tettem volna fel a kérdést.

2014. ápr. 9. 18:51
 8/8 A kérdező kommentje:
+ mint írtam, néhány hónapja majdnem szakítottak, a barátnőm konkrétan jegyet vett, hogy hazajön... és attól félek, hogy ez az időszak megint csak fellángolás, amit hiba lenne ìgy megpecsételni. Ha itthon lennének, nem aggódnék értük ennyire, de így igen. Annyira ismerem a srácot, hogy nem adja fel a kinti életét, akkor inkább egyedül marad. Ezen megy mindig a vita is! És szerintem ilyen felfogással nem jó ötlet belemenni ebbe az egészbe :(
2014. ápr. 9. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!