Ha egy barátságban úgy érzed, hogy nem egyenlő, szóvá tennéd?
Munkahelyi barátság, fiúk vagyunk, de nagyon jól összebarátkoztunk az egyik kollégával. Olyan szinten, hogy néha még privát programot is szerveztünk. Tehát valóban barátság-jellegűbb a sima a kollegáris kapcsolatoknál. Aztán jött egy hirtelen csavar és én elkerültem arról a részlegről. A cég másik telephelyén dolgozom, tehát nem tudjuk együtt kivenni az ebédidőt sem. Szoktunk emailezni, meg beszéltünk telefonon, meg volt, hogy meló után bementem hozzá az ő részlegükbe és dumáltunk, stb. De furcsállom, hogy ha én nem keresem, akkor ő sem. Ha én jelentkezem, akkor örül nekem, látszólag őszintének tűnik az öröme, de annyira rosszul esik, hogy ő magától nem keres.Pénteken nem jelentkeztem, le se szart. Itt a hétvége, rám sem csörög (pedig a kapcsolatunk van olyan, hogy ez simán beleférne, korábban is volt ilyen).
Ilyenkor mindig eszembe jut egy idézett mondás, amit valahol olvastam:
"MINDENKI ANNYIT TÖLT VELED, AMENNYIRE FONTOS VAGY NEKI"
Ez egy fájó felismerés sajnos.
A kérdés pusztán annyi, hogy ki mit tenne ilyen esetben?
-meghagynád a "barát"-ságot és amikor van kedved vele kontaktálni, jelentkeznél és nem csinálnál "presztízskérdést" az egyoldalú jellegből?
-egyszerűen kitörölnéd az életedből ezt a "barátságot" ami ezek szerint elég felszínes és egyoldalú? (Talán saját részről túlértékelt)
-vagy esetleg bevállalna-e az ember egy olyan konfrontálódást, hogy semmi számonkérés vagy duzzogás, csak éppen megmondani neki, hogy úgy érzem, hogy elég felszínes, egyoldalú, ha én nem kepesztek, leszar, oké, semmi baj, de jelezni szeretném, hogy így érzem és ezek után kicsit én is átértékelem, hogy mennyit "teszek bele" ebbe a kapcsolatba.
Kérem a válaszolókat, hogy a gúnyolódó, lebu_zizó értetlenkedő kötekedésektől kíméljenek meg.
Nem vagyok sem homokos, sem picsogós, csak én még az az ember vagyok, akinek fontosak a barátságok és szereti ha ezek a viszonosság elvén működnek. Köszönöm előre is a normális válaszokat.
Esküszöm, hogy erre a verzióra nem is gondoltam. Köszönöm. Én szentül azt hittem, hogy telibe leszarja a búrámat és már éppen kezdtem is magamban megfogalmazni egy mérges beolvasást, amit aztán vagy SMS-ben, vagy emailben, vagy a legközelebbi találkozásunkkor szóban megkapott volna. :)
De ezen még elgondolkodom. Nem tudom mivel ugrathatnám ki a nyulat. Csak szeretném tudni, hogy neki is fontos-e a barátság vagy sem. Mert ha igen, akkor átsegítem a nehézségen, ha nem, akkor meg nem várok rá, hanem keresek olyat, akinek fontosabb az ilyesmi.
Kėrdezd meg,hogy mit csinált hėtvėgėn?
Ha jo Programm Volt :Szólhattál volna nekem is!
Ha valamit dolgozott:Szivesen segitettem volna.
Ha csajozott: Mázlista!
Gondoltam nem kommentelem be, de aztán úgy döntöttem bemásolom, amit priviben is írtam valakinek, aki aktívan részt vesz a válaszokban.
"Tuti, hogy a srác azt gondolja rólam, hogy én nem keresem és azzal, hogy nem találkozunk napi szinten (mivel egy helyen dolgoztunk, ez pár hete változott) én kezdem őt elfelejteni. Ezt abból gondolom, hogy amikor elkerültem onnan, elkezdtem írogatni humoros maileket, mindig örült, válaszolt. Aztán ha egy nap kimaradt, már következő nap, ha írtam neki, meg is említette, hogy nem voltam aktív előző nap. De könyörgöm: miért az én egyedüli feladatom ezt a kapcsolatot ápolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!