Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem köszönnek a hétközna...

Miért nem köszönnek a hétköznapokban a hobbim során megismert emberek, haverok?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, nem nagyon vannak barátaim. Sőt nincsenek. Több hobbim is van, aktívan űzöm őket, ott próbálok haverkodni kicsit. Igaz ezek a "barátságok" nem jutnak a hobbin kívülre, nem lesznek belőle közös sörözések vagy ilyesmi.

A bajom az hogy például hétfő reggel megyek a városban és az egyik futós társammal találkoztam. Nem kifejezetten együtt szoktunk futni, de szinte minden nap találkozunk, beszélgetünk már hónapok óta. Tudjuk egymás nevét, munkáját, stb. Na ez a haver a munkatársai (feltételezem) körében volt. Én ráköszöntem mint mindig, nem harsányan, csak illendően. "Jó napot kívánok (a többieknek), szia Imre!" Ő meg csak nézett és nem reagált semmit, elfordult. Futni se jött egész csütörtök estéig. Akkor meg úgy csinált mintha mi sem történt volna, amikor meg rákérdeztem azt válaszolta hogy nem vett észre. Pedig látni kellett volna ahogy a köszönésem miatt zavarában gyorsan elfordult. Sajnos van tapasztalatom a dologban, nem ő az egyetlen akivel ez előfordult már.

Úgy érzem ezek a haverok kínosnak tekintenek engem a hobbin kívüli életükben. Viszont én meg nem tudom azt megcsinálni hogy levegőnek nézek bárkit. Bűntudatom lenne hogy milyen bunkó voltam.

Nem vagyok egy vállalhatatlan figura, igaz hogy csak egy egyszerű "senki" vagyok minimálbérrel, ők meg menőbbek nálam.

Miért csinálják ezt az emberek? Vagy csak nekem vannak furcsa elvárásaim és tényleg az lenne a normális hogy a hobbin kívül "békén hagyom őket" és nem is ismerjük egymást? Már annyiszor előfordult hasonló, hogy tényleg magamat érzem furcsának. Rátapadni senkire nem szoktam, pl. nem megyek oda valakihez kezet fogni vagy beszélgetni ha a családjával vagy a barátaival van, csak jelzem egy köszönéssel hogy észrevettem és üdvözlöm.

A hobbijaink során mindenki bír engem, mások kezdeményeznek beszélgetést, elhülyülünk. Nem arról van szó hogy én tapadok ők meg nem kiváncsiak rám. Az említett futós haver még volt hogy meg is csörgetett hogy megyek e kocogni. Akkor csak nem akar lerázni, nem?

Kérlek segítsetek!

2014. márc. 28. 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

az a baj a mai világgal, hogy a munka és az általa kapott pénz által vagy valaki a társadalomban, magyarul betöltesz egy parányi szerepet az egészben, írtad, hogy keveset keresel, ők meg lehet a többszörösét, és ezért lenézőek, nem biztos hogy ha egyedül lenne ilyen lenne, de a társadalmi csoportnormáknak(barátok megnyilvánulásai, gondolkodásai), meg kell felelni, és ezért sok ember megjátsza magát.

nem egy gazdag embert ismerek, és egyik se olyan, mint régen, mikor pénze se volt.

sajnos ahogy nő a pénztárcában tárolt pénz mennyisége, vagy a bankban lévő pénzé, úgy lesz az ember egyre beképzeltebb, ha nincs erő, ami visszarántaná a valóságba, é

2014. márc. 28. 14:33
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem foglalkozz a BUNKÓ emberekkel. Ha hallja, hogy köszönsz neki és nem köszön vissza, akkor az egy BUNKÓ...
2014. márc. 31. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!