Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Éreztétek már azt, hogy a...

Éreztétek már azt, hogy a barátság értéktelen dologgá vált?

Figyelt kérdés

Úgy képzelem el magam, mintha egy falat másznék meg számtalanszor, mikor valakinek a barátságát akarnám elnyerni, aztán mikor felérnék, lerúgnak onnan. De mégis valami elhiteti, hogy de barátok vagyunk. Később, mikor meg számítanál a másikra, semmi nem történik.

Én esetemben pl., akit barátomnak tartottam, 4 éve ismerem, osztálytársak vagyunk. Soha nem állt ki értem, nem osztott meg velem semmi belső dolgot, nem úgy beszélt rólam, mintha én a barátja lennék. Amikor legutóbb szóba jöttem olyat mondott előttem, hogy ha nem is kíváncsi rám meg kell hallgasson. Sokszor beszél úgy és viselkedik velem úgy, hogy érezteti, hogy én egy teher vagyok a számára, akit el kell viselni. Néha már besokallok, hiszen nagyon sokszor eléggé paraszt megnyilvánulásai vannak, összeveszünk, és ha nem keresem a társaságát, ő el is felejti, hogy létezem, akár hetekre. Megbeszélni meg szinte nem is lehet vele ezeket, mert nem kap az ember semmilyen érdemi választ, magyarázatot, semmit. Általában legtöbbször próbálom mindenen túltenni magam, és reménykedek, hogy másképp van minden, mint ahogy én gondolom. A bocsánatkérés meg számára ismeretlen.

Szóval úgy érzem, hogy nem képviselek semmilyen értéket a szemében. Pedig amúgy jól kijövünk, mindenki úgy gondolja, hogy mi milyen jó barátok lehetünk, de ez csak a látszat.

Unom már, hogy futnom kell valaki után állandóan, mert naivan reménykedek, ha meg utánam kéne örülhetek, hogy nem vagyok kiröhögve. Utoljára kb. ha kisgyerekként volt rendes barátságom, most meg itt vagyok 1 nap híján 19 évesen és a kutyát sem érdeklem. Úgy tűnik, mintha csak az én szememben képviselnének az 'aktuális' barátaim értéket, én az övékbe nem. Mindenki önmagával, a saját jólétével törődik, az embertársak meg csak valamilyen kiegészítésként vannak jelen, ha épp kellenek, elérve ezzel a látszat barátságot. Lassan már senki senki szemében nem jelent fontos dolgot a barátság. Tökre el vagyok keseredve. Legalább egy jó baráttal akartam volna elhagyni a középiskolát, nem úgy mint a kisujjam.

Éreztetek már hasonlót?

2014. márc. 26. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Velem is megesett hasonló,igaz csak 2 éve ismertük egymást de mikor én is így kezdtem látni a dolgot inkább megszakítottam vele a baráti kapcsolatot
2014. márc. 26. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
53%
Ne haragudj de a leírásod alapján te vagy az aki rosszul választasz barátokat. Miért várod el olyantól a barátságot, aki teljesen nyilvánvalóan, nem jó barát, vagy nem akar veled foglalkozni? Attl, hogy futsz utánuk, meg kiszolgálod az igényeiket, nem fognak megváltozni. Ez kb olyan mintha a sz*rt rugdosnád aztán még meg is sértődnél, hogy nem változik arannyá.
2014. márc. 26. 17:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló!

Amit leírtam, az kb egy másfél év után fajult el még az elején. Azt meg előre nem tudhatom, hogy épp rossz barátot választottam. Később meg mikor megszeretted, próbálsz bele kapaszkodni, meg "rugdosni a szart, hátha arannyá változik", helyre hozni az egészet. Ha valakihez kötődsz, ragaszkodsz, nehezen lehet elengedni. De ebben közrejátszik az is hogy félsz, hogy mi lesz, ha egyedül maradsz.

2014. márc. 26. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:

"Ha valakihez kötődsz, ragaszkodsz, nehezen lehet elengedni. De ebben közrejátszik az is hogy félsz, hogy mi lesz, ha egyedül maradsz."

Csak a magad nevében beszélj, nem mindenki működik így, csak te. Neked az a bajod, hogy anyukád ilyen ember (ha lány vagy), vagy apukád, ha fiú. Betegesen pedálozol egy embernek, aki egy embereileg értéktelenebb, mint te, aki önző, aki csak a lábakapcájának használ - AZÉRT, mert ő is tudja, hogy te rettegsz az elhagyatottságtól és a magánytól és nehezen tudsz ÚJ kapcsolatokat létesíteni (ami 19 évesen elég nagy baj).

Nem a barátságok értéktelenedtek el, hanem az az ember, akit te barátodnak választottál, és aki a jelek szerint MÉLTATLAN a barátságodra.

Dobd ki felejtsd el, és keress helyette olyan embert, aki hozzád hasonló értékrenddel bír. Ehhez az kell, hogy anyukádat kezdd el kiiktatni az életedből. Épp ideje.

A középiskolai barátságokba nem szabad kapaszkodni felnőttként. Nagyon hamar megragad az ember a múltban.

2014. márc. 29. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!