32 éves párom 18 éves fiúval barátkozik. Csak szerintem gáz?
A mostani albérletben lett szomszédunk a srác. Lett kiskutyánk, sokat voltunk vele a ház előtt, a srác meg a húgával volt lent, és így összeismerkedtünk.(Mikor először találkoztunk vele 16,5 éves volt!) A srác rendszeresen átjár hozzánk, mindig a legalkalmatlanabb pillanatokban. Mielőtt elmegy suliba, reggel 7kor bekopog, hogy elmesélje hogy összeveszett az anyjával. Hazafele az az első, hogy jön hozzánk, már ha a párom otthon van, és panaszkodik, hogy a tanárok így, a barátnője úgy, az anyja ilyen, a húga már megint ezt csinálta stb. Mikor nincs neki barátnője, sokszor csalja a páromat a közeli kocsmába csajozni. Egyszer elmentünk 3asban bulizni, mi ültünk a párommal az asztalnál, a srác meg "csajozott". Amikor kettesben voltak bulizni, a párom monoklival tért haza, mert a szomszédnak nagy volt a szája, belekötött valakibe, és a párom meg megvédte és őt ütötték meg.
Amikor büntiben van, mindig hozzánk "menekül". Az anyja persze jön, bekopog, keresi a fiát, üvölt a lépcsőházban (nem engedjük be a lakásba!), mint egy sárkány.
Páromnak voltak vele egykorú barátai, haverjai, de amikor vitte magával pl. focizni a szomszédot, kicsit eltávolodtak tőle.
Kicsit több mint 1,5 év alatt a srác teljesen megváltozott, tojik a tanulásra, hazudozik az anyjának (most már a páromnak is), állandóan valami bajt csinál.
Régebben többször jött le a srác anyja, hogy a párom beszéljen a fia fejével, mert rá talán hallgat.
Én viszont közöltem a párommal, hogy nem az ő dolga nevelni egy "vadidegen" 18 évest. Arról nem mi tehetünk, hogy a vérszerinti apja lelépett, a mostoha apja meg külföldön melózik.
A húga 10 éves... Nem hiszem, hogy ő érdekelné :)
Ha meg 18 éves csajokat akar (mert én 23 évesen öreg vagyok), akkor én miért kellek neki?
Szerintem a párod csak empatikus, és van benne segítő szándék. Tudod erre a viselkedésre mondják azt, hogy "ekkor és akkor fiatalon felkarolta."
Nem gondolom, hogy a csajozás lenne a barátság oka, egyszerűen az elmúlt másfél évben bizalmasává vált ennek a gyereknek, és mivel látja, hogy bajban van a srác, így támogatni akarja. Kamaszként ismerte meg, még most se felnőtt hiába 18 éves. Mivel látja, hogy a kölök hallgat rá, nem tudja cserben hagyni, no és nem is akarja mint a példa mutatja. Beszélget vele, ennyi.
Az ő kapcsolatuk nem azt jelenti, hogy átvette a nevelést, egyszerűen csak segít neki egy normális úton maradni.
Szép is lenne, ha nem foglalkoznának a felnőttek a gyerekeiken kívül más fiatalabbakkal. Szerintem nincs ebbe semmi megvetendő.
Sajnos hiányos az infód,
mert nem tudjuk, hogy hány éves a kutya??
Engem is csak azért zavar, mert van, hogy épp rosszkor jön. Amikor meg ott van nálunk (szinte minden nap), akkor 1-2 órát minimum ott tölt.
És kövezzetek meg, de én munka után a párommal szeretnék kettesben lenni, nem a szomszédot hallgatni.
23 évesen nem csodálom, ha azt hiszed, hogy nem hallgat a párodra.
Ha lenne kamasz gyereked, akkor tudnád, hogy igenis megülnek a jó tanácsok, a segítséget is elfogadja, csak nem tud még aszerint viselkedni.
Azonban ha azt szeretnéd, hogy kritizáljuk a párodat, csak szólj, és elkezdjük írni a cifrábbnál cifrább dolgokat.
Nem kértem, hogy bárki is kritizálja a páromat.
Csak én gáznak tartom ezt a szitut. Ennyi.
Ettől még szeretem a párom.
Karácsony előtt mesélte a srác, hogy az anyja nem engedi el bulizni a barátnőjével. Mondta neki a párom, hogy oda kéne figyelni a tanulásra, mert amióta ismerjük, mindig megbukott valamiből félévkor, sőt év végén is. Egyszer már osztályt kellett ismételnie, de ettől függetlenül év végén is bukásra áll, és az egész nyarat tanulással kell töltenie.
Most is belehazudott a szemünkbe, hogy javult az eredménye, nem bukott meg semmiből. Aztán a barátnője mesélte, hogy a srác ismét megbukott 4 tárgyból, plusz aláhamisította az anyja aláírását... És megint tele van 1-esekkel, amikről otthon nem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!