Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tudnék változtatni...

Hogyan tudnék változtatni önmagamon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy visszahúzódó lány vagyok.Nem azt mondom,hogy nincsenek barátaim,mert ma már az is ritka,ha valakinek akad 1-2,aki igaz.

De most,hogy bekerültem egy közösségbe az egyetemen úgy érzem,hogy senki sem bírt.Jó ez túlzás,mert 2 lánnyal sikerült jól össze barátkoznom.De a többiekkel nem igen.

Túl kedves vagyok,ami már biztos túlzás,mert kihasználható vagyok :(

Sok esetben csöndes is vagyok,amin szeretnék változtatni,de nagyon nehezen megy az,hogy több emberrel,ember előtt tudjak kommunikálni.

Pedig ,amit választottam szakma,ahhoz kelleni fog. Az elmélettel nincsen gond és szóbelin sincs.Egy tanárral vagy többel eltudok beszélgetni,amíg nincsenek ott az osztálytársaim.

Nem tudom,hogy jó-e a kategória ,ahol feltettem a kérdést,de kapcsolódik hozzá. Hogyan tudnék barátkozni? Gondolom csakis önmagamat kellene adnom ugye? És,hogy küzdhetném le a félelmeimet,ami miatt nem tud előjönni a valódi énem? Hogy lehetne leküzdeni a félelmet a többség előtti szerepléseknél?

2014. febr. 26. 15:47
 1/1 anonim válasza:

Szia! :)

Egy részét a kérdésednek te magad már meg is válaszoltad: Add magad, ez egy nagyon is kifejező módszer. :) Viszont megfogalmazódott bennem egy kérdés: Akkor milyen a valódi éned, ha nem az, amit mutatsz másoknak?

A félelmeiden úgy tudsz a legjobban túllépni, ha szembesülsz velük. A legtöbb esetben az segített a félelmek leküzdésében, ha konkrétan megismertük azokat. Mitől félsz konkrétan?

A naivitás és a kedvesség úgy gondolom két külön dolog. A naivitás az emberi hiszékenységen alapul mindenféle háttér információ megléte nélkül. A kedvesség az pedig gesztus, ami nem mellékesen egy igen csak jó erény az emberben. Ha hiszékenynek tartod magad, akkor adj időt a másik megismerésében. Hallgass a megérzéseidre.

Ez a csendesség konkrétan miért is zavar? Az emberek figyelmének hiánya miatt? Ez így önmagában ellentmondás lenne mivel azt írtad, hogy zavar, ha figyelnek, viszont te konkrétan megnevezted a csoportot, akik zavarnak. Ezek pedig az osztálytársaid. Mi velük a probléma? Esetleg az, hogy mit gondolhatnak? Ha tényleg hangot akarnak adni nem tetszésüknek, akkor egyenesen megmondják, egyébként pedig ismeretlenül a negatív _alaptalan_ kritikájuk egy picit se érdekeljen és azzal főleg ne foglalkozz, hogy mit gondolhatnak? Mivel az a te fejedben játszódik le nem a valóságban. Ezzel egyszerűen ne foglalkozz.

A szereplésben mások előtt a legjobb módszer: Élvezd, hogy szerepelhetsz. Viccen kívül: Gyakorlat teszi a mestert.

Remélem tudtam hasznosítható információkat adni, ha esetleg nem szeretnél itt válaszolni a kérdéseimre, nyugodtan írj az alábbi e-mail címemre:

gondolatokegykoponyabol@gmail.com

Ifjúságsegítő vagyok, segítek, ahogy csak tudok.

Tisztelettel: Kenyeres Dániel

2014. febr. 26. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!