Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jól döntöttem? Megszakítottam...

Jól döntöttem? Megszakítottam a barátságunkat.

Figyelt kérdés
Igyekszem röviden leírni a történetet. Volt egy barátnőm, én mindig mindent elmondtam neki, ami bántott, és tudtam, hogy neki is lenne mit mondania. Rá is kérdeztem mindig, de mondta, hogy nincs semmi, amit mondhatna. Olyan dolgokat hallgatott el előlem, amihez nagyon sok közöm lett volna. Ezen kívül többször is megbántott, megalázott. Ezeket el is mondtam neki, hogy nagyon rosszul estek, ő meg nem is értette mi a bajom, pedig nem vagyok egy túlérzékeny típus. Tegnap elmondtam neki, hogy részemről ez már nem barátság, szépen intelligensen, kedvesen, és nem bántóan fogalmaztam meg a gondolataimat, persze ő nagy hisztit csinált. Vajon jól tettem? Kellett volna még egy esélyt adnom?

2014. jan. 26. 14:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezt megindokolnád kérlek! Ugyanis van egy pár nagyon jól működő barátságom, és igen van egy tökéletes legjobb barátnőm is, akivel tökéletesen egy hullámhosszon vagyunk. Azért mert más vagyok, mint az átlag, még nem vagyok selejtes...
2014. jan. 26. 18:20
 12/16 anonim ***** válasza:
10 vagyok. Olyan érzésem volt olvasva téged, mintha ki kellene érdemelnie a társaságodat, te osztasz esélyeket és döntesz, hogy ő jól viselkedik vagy sem és mikor dobod, mert nem ment át a teszten. Miközben elvárod, hogy olyan legyen mint te. Ha nem szívesen mond el dolgokat, akkor rossz barát. Abból, hogy megbántódtál dolgokon, amit ő nem is értett is az az érzésem, hogy lehet annyi történt, hogy nem az elvárásaid szerint történtek a dolgok.
2014. jan. 26. 19:47
 13/16 A kérdező kommentje:
Ezt nem jól látod. Ha tőlem teljesen eltérő emberekkel megtalálom a közös hangot, akkor bárkivel barátkozok. De egy jó barátsághoz két ember minimum kell, és ha az egyik nem tudja megérteni a másikat, akkor nem tud gördülékenyen folytatódni a barátság. A dolgok, amiket ő nem is értett, ezt szívesen leírom privátba.
2014. jan. 26. 20:23
 14/16 anonim válasza:

Írj konkrétumot:

1) mit nem mondott el neked? Ez kiderült számodra? Bár ahogy olvasom, miszerint zavar ez, hisz sok közöd volt hozzá, biztosan elmondta neked később. Hogy fogadtad?

2) Mivel bántott meg v alázott meg?

3) Te mit vétettél ellene? Volt oka a viselkedésére?

Plusz én is úgy gondolom, hogy talán kicsit főnökösködő vagy. Rajtad áll vagy bukik minden, esetleg neked kell megfelelnie az embereknek. Talán hangulatember is vagy, esetleg csak végletes, akihez nehéz alkalmazkodni. De ez csupán csak feltevés.

2014. jan. 27. 14:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem szeretem a nekem volt-e igazam típusú kérdéseket, de most azt kell mondanom, hogy helyesen cselekedtél. Az egyoldalú barátság nem barátság.
2014. jan. 27. 14:25
 16/16 A kérdező kommentje:

amit nem mondott el, pedig lett volna hozzá közöm, azt nagyon hosszú lenne elmondani, a lényeg, hogy megtudtam a báttyáimtól, és megkérdeztem erről a lányt, mert nagyon kiakadtam, nem sokat mondott, bocsánatot nem kért.

A megalázás: nos ezt bonyolult volna leírni, de a lényeg, hogy meghívott a szalagavatójára, nagyon örültem, együtt elmondtuk másoknak is, erre nem vett nekem meghívót, kész, pofára estem, és más is történt, de az hosszú.

2014. jan. 27. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!