Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jól döntöttem? Megszakítottam...

Jól döntöttem? Megszakítottam a barátságunkat.

Figyelt kérdés
Igyekszem röviden leírni a történetet. Volt egy barátnőm, én mindig mindent elmondtam neki, ami bántott, és tudtam, hogy neki is lenne mit mondania. Rá is kérdeztem mindig, de mondta, hogy nincs semmi, amit mondhatna. Olyan dolgokat hallgatott el előlem, amihez nagyon sok közöm lett volna. Ezen kívül többször is megbántott, megalázott. Ezeket el is mondtam neki, hogy nagyon rosszul estek, ő meg nem is értette mi a bajom, pedig nem vagyok egy túlérzékeny típus. Tegnap elmondtam neki, hogy részemről ez már nem barátság, szépen intelligensen, kedvesen, és nem bántóan fogalmaztam meg a gondolataimat, persze ő nagy hisztit csinált. Vajon jól tettem? Kellett volna még egy esélyt adnom?

2014. jan. 26. 14:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Vajon jól tettem?

Ha ilyen kérdés felmerül benned, akkor nem döntöttél jól.

Ha jól döntöttél volna, nem lenne benned ez a kérdés, hanem mély békesség. De érezni a soraidból, a kiragadott mondaton kívül is, hogy nyugtalan vagy.

2014. jan. 26. 14:11
 2/16 anonim ***** válasza:
Minek olyan hirtelen ? Szép lassan is le lehet valakit koptatni, majd észreveszi. Lehet, hogy neki nem volt olyan fontos a dolog, most is csak a színpadiasság céljából hisztizett.
2014. jan. 26. 14:20
 3/16 anonim ***** válasza:
Mivel alázott meg?
2014. jan. 26. 14:21
 4/16 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a választ.

Elnézést kérek, azt hiszem nem fogalmaztam pontosan. Én úgy érzem, hogy magamnak csak jót tettem ezzel, de a lányról tudom, hogy nagyon érzékeny, és attól tartok nagyon kiborította dolog, legalábbis úgy tűnt. Nem szeretek senkit bántani, és nem tudom, hogy megérdemelt volna még egy esélyt a barátságunk. Esetleg önző dolog volt e tőlem, hogy csak arra gondoltam nekem jobb lesz nélküle?

2014. jan. 26. 14:22
 5/16 anonim ***** válasza:
Csak ismételni tudom az első hozzászólást: a benned felmerült kérdés nem arról tanúskodik, hogy jól döntöttél.A lelked háborog.
2014. jan. 26. 14:26
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. jan. 26. 14:28
 7/16 anonim válasza:

Nem értek egyet az előttem hozzászólókkal, akik azt mondják hogy a bizonyíték arra hogy nem jól döntöttél a nyugtalanságod. Egy kapcsolat vége mindig rossz érzéseket kelt, még annál a félnél is, aki a kezdeményező volt a lezárásban, de ez nem azt jeleneti, hogy akkor mégis tovább kell szenvedni a számunkra kedvezőtlen helyzetben.

Én is megtapasztaltam ezt az érzést, mikor egy viszonylag hosszú barátságom ért véget a közelmúltban. Tudtam hogy jól járok azzal hogy vége annak a barátságnak, de mégis feldúlt voltam pár napig. (megjegyzem azóta sem bántam meg hogy vége lett annak :D )

Azzal kapcsolatban meg hogy még egy esélyt kellett volna adnod-e: Én a leírtak alapján úgy látom hogy nem egy dologról van itt, szó, hanem régebbről eredt a probléma, szóval nem értem azt az előttem szólót aki ezét kérdezi "minek olyan hirtelen". És igen le lehet koptatni valakit lassan is, de ha egyszer van, aki az egyenes beszédet szereti. Ha valakivel bajom van, legalább legyen bennem annyi hogy megmondom a szemébe.

18L

2014. jan. 26. 14:53
 8/16 anonim ***** válasza:
90%

Én is inkább az előttem szólóval értek egyet, mint az első válaszolókkal.

Szerintem a lehető legjobban csináltad hogy higgadtan szépen elmondtad neki a véleményedet.

Egyébként én nagyon azt látom a dologban, hogy mivel te voltál az erősebb, racionálisabb fél, ő támaszkodott rád.

Sajnos ez sokszor alakul így, hogy a gyengébbik fél visszaél az erősebbik fél erősségével, úgy gondolja, hogy te erős vagy, kibírod meg lehet veled csinálni.

Lehet, hogy nem akar ő rosszat, csak elkezdi magát kímélni és rád hárítani a gondokat. Sok ilyennel találkoztam már, a saját életemben is.

És nem értette mi bajod, persze hogy nem mert nem érti hogy neked is lehet bajod.

Csak akkor adj neki még egy esélyt ha azt nem sajnálatból tennéd, és ha ő kezdeményezi, és elmondja hogy mindenben változtat és őszintén sajnálja.

Erre egyébként nem sok esély van. Az ilyen barátságok általában itt véget érnek.

Kicsit lehet, hogy elhamarkodott voltam a véleményemmel, ezért írd le kérlek, ha nagyon félregondoltam valamit. :)

2014. jan. 26. 16:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, szerintem az utolsó kettő látja jól a dolgokat.

Utolsó: én is így láttam ezért vetettem véget ennek a "barátságnak". Igen pont ez volt a kétkedésem alapja, hogy nem hülyeség e sajnálatból előröl kezdeni. Én azért el tudom képzelni, hogy később kezdeményez, de nem azért, mert megbánja, hanem mert szeret mindenkivel jóban lenni, akkor is, ha igazából nem kedveli. Hát én viszont azt utálom a legjobban, ha valaki odajön, megölel, hogy szia, mizu, aztán meg sz*rik a számba, már elnézést, és tudom, hogy valójában nem bír. Az ilyentől falra mászok...

2014. jan. 26. 17:00
 10/16 anonim ***** válasza:
54%
nekem az az érzésem, te vagy kevésbé alkalmas egy barátságra...
2014. jan. 26. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!