Miért nagy baj, ha a egy nő dekoratív, és egyben okos
is?
Figyelt kérdés
Ismerkedő, barátkozó típus vagyok. Nem mondanám magam rendkívül szépnek, de az ellenkező nem tagjai közül sokan mondták már hogy dekoratív vagyok, csinos, és egyben okos, művelt. (Én átlagosnak tartom magam, olyannak mint a többség.) De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem egy volt, aki elmondta, hogy tartott tőlem, pont emiatt. Ez mit jelent a férfiaknál? Miért van bennük ez az érzés? Az ő szemszögükből nézve miért zárja ki egyik a másikat?
Hm. Jó benneteket olvasni, és köszönöm a sok reakciót. Tudjátok érdekes amit írtatok. Főként az, hogy az elvárások sokszor magasak és egyebek. Én pl mindig a másikban a megbízhatóságot kerestem, nem érdekelt hogy mennyit keres, milyen iskolát végzett, vagy az sem, hogy full extrás kinézete legyen. Ha megértettem vele magam, jól éreztem magam vele, mellette önmagam tudtam lenni, lelkitárs volt a mindennapokban, számíthattam rá, akkor ő volt a megfelelő társ, barát, függetlenül az anyagiaktól, külsőségektől. Nyitott ember lévén szívesen ismerkedtem, ismerkedem, próbálok nem elvárásokat támasztani az emberek felé, és próbálom éreztetni velük, hogy ez a sztereotípia miszerint tőlem pl tartani kell, nem feltétlen kell hogy helytálló legyen. Sajnos tényleg sokszor falakba ütközöm, és idő elteltével ez a kimondott ok. Mindenesetre érdekes, az biztos... :)
2014. jan. 7. 12:54
12/19 anonim válasza:
Utolsó vagyok: nekem az fontos h egy férfira feltudjak nézni. Legyen művelt, tanult és intelligens, viszont az nem számít h mennyit keres meg h legyen sok pénze. Legyen azonos az érdeklődési körünk, megtudjuk egymást érteni, plusz ezekhez társuljanak az alapvető normák pl. hűség stb :) Én is állítólag dekoratív vagyok, tanulok keményen, viszont megfelelő partnert nagyon nem sikerül találnom... ellenben meglepődtem azon h az ismerőseim közül, mennyi "kevésbé szép" nőt jegyeztek el karácsonykor, igaz a szépség teljesen relatív, de na :)
2014. jan. 7. 12:59
13/19 anonim válasza:
Sose baj
2014. jan. 7. 13:26
14/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszadó! 23 évesen én sem mutathatok fel széles palettát, pont ezekből kifolyólag, hogy nehéz így párra lelni, olyanra pedig főleg, akivel az ember hosszútávon jól meg is tud lenni. Nem panaszkodom, hiszen csak azt tudom mondani, hogy mindig megéri keresni, és egyszer úgy is meg lesz az a bizonyos... Megtaláltam. És megérte. Ő pedig pont ezt szereti bennem, hogy egy picit más vagyok gondolkodásban, és az élethez való viszonyulás terén. :D Ezt pedig hogy az ismeretségben lévő barátnők ismerősök hamarabb találnak partnert, holott kevésbé dekoratívabbak, én is már megfigyeltem. Érdekes játéka az életnek, de bennük a férfiak mást látnak, nem pedig a dekoratív cicababát ( mert bizony volt aki engem így jellemzett, hát fújtam is érte egy darabig, utána csak nevettem az egészen. ) :)
2014. jan. 7. 13:27
15/19 anonim válasza:
"A pasik mindig jóval butább és csúnyább nőt keresnek maguknak társnak, hogy tudjanak fölötte uralkodni."
Na persze, összekacsintunk a nők háta mögött és titkos társaságokban döntönk az elnyomás módszereiről. Az ilyen feminista agyrémektől hemzseg minden.
Mi az hogy csúnyábbat keresünk magunknak? Ezt milyen állapotodban találtad ki? Ne zavarjon ám, hogy a valóság ezzel szöges ellentétben áll.
Visszatérve a kérdéshez. Az okosságot összeszokták téveszteni a csipkelődő, tudálékos, akaratos jellemmel. Az ilyen nők szeretik magukat okosnak nevezni (és itt a férfiaknál okosabbon van a hangsúly, mert leakarja nyomni a férfit). Ezt az ostobább fajtával meg is teheti és akkor tényleg "okos" nő lesz mások szemében.
2014. jan. 7. 13:38
16/19 anonim válasza:
Utolsó, ezt teljesen jól látod.
Az okos, és okoskodó között rengeteg különbség van, és azért "félnek" a férfiak ezektől a nőktől, mert nem szeretnének idő előtt agyvérzésben felfordulni.
Illetve azért "félnek" a "szép nők"-től, mert ezek legtöbbje magas fokú inkorrekt hozzáállással közelítenek a társkereséshez, vagyis ha akad jobb, már lépnek is...
És egy férfi sem a saját pénztárcájának, idejének az ellensége.
Na ennyit erről, miért "félnek" a férfiak.
2014. jan. 7. 13:46
17/19 anonim válasza:
Pont nemrég olvastam erről egy jó cikket, amiben egy "okos" nő könyvét boncolgatták. Az illető hölgy a munkahelyén, magánéletben egyfolytában csesztette a férfiakat, a sértegetéseit, beszólásait "intelligens és okos" megnyilvánulásoknak vélte és nem értette miért nem szeretik ezért a férfiak (vajon miért, nem elmebeteg az ilyen?)
Aztán azt a megállapítást vonta le belőle, hogy a férfiak bizony félnek a hozzá hasonló túl okos nőktől.
2014. jan. 7. 14:20
18/19 anonim válasza:
Ez a statisztika a nőkről egyáltalán nem helytálló! Mért van hogy szinte az összes, történelem során ismert tudós és gondolkodó férfi volt? Mért van hogy a nők nem találtak fel szinte semmit ami a technikát előrébb viszi? Számomra egy tudálékos, értelmetlen információkat és celeb-híreket kitűnően ismerő szabadbölcsész nem számít okosnak. Okos az aki okos az élethez, van logikája. Ismerek olyan programozó hölgyet aki után bármelyik férfi megfordulna. Viszont van olyan 2 diplomás lány ismerősöm akiről mindenki elsőre azt hiszi, hogy jajjj diplomás akkor milyen okos lehet. Aztán beszélsz vele 5 percet és rájössz hogy a szőkenős viccek kategóriába való. Igazán okos nő tényleg kevés van! Viszont a férfiak sokkal jobban ügyelnek az intelligenciájuk fejlesztésére, a probléma megoldó képességük magasabb.
2014. jan. 7. 14:27
19/19 anonim válasza:
Rengeteg olyan férfi van, aki görcsösen meg akarja tartani a macsó / erősebbik nem / minden értelemben feljebbvaló státuszát egy kapcsolatban, ezért butább nőt választ magának (főleg ha ő maga sem egy lumen). Nem azzal van a baj, hogy szerintük egyik kizárja a másikat, hanem férfiasabbnak érzik magukat egy butuskább nő mellett, mert amellett lehet villogni a fene nagy intellektusukkal meg lehet éreztetni a külvilággal, hogy ő hordja a nadrágot, de még mennyire.
Hidd el, előbb-utóbb találsz vkit, akinek nem a saját egója lesz a legfontosabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!