Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nagy baj, ha a egy nő...

Miért nagy baj, ha a egy nő dekoratív, és egyben okos is?

Figyelt kérdés

Ismerkedő, barátkozó típus vagyok. Nem mondanám magam rendkívül szépnek, de az ellenkező nem tagjai közül sokan mondták már hogy dekoratív vagyok, csinos, és egyben okos, művelt. (Én átlagosnak tartom magam, olyannak mint a többség.) De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem egy volt, aki elmondta, hogy tartott tőlem, pont emiatt. Ez mit jelent a férfiaknál? Miért van bennük ez az érzés? Az ő szemszögükből nézve miért zárja ki egyik a másikat?

23

2014. jan. 7. 09:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%
A pasik mindig jóval butább és csúnyább nőt keresnek maguknak társnak, hogy tudjanak fölötte uralkodni. Egy okos nő mellett már kisebbségi komplexusuk lenne. Tisztelet a kivételnek.
2014. jan. 7. 09:59
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Kinek baj? Aki kevésbé dekoratív és kevésbé okos.

Persze egy értelmesebb nőt nehezebb meghódítania, de ez egy igazi férfinak nem probléma.

2014. jan. 7. 10:01
 3/19 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelnek a válaszok.

30/n

2014. jan. 7. 10:07
 4/19 anonim ***** válasza:
30%
Nem baj. Csupán a megfelelő partner kell hozzá. Habár ez a típus ritka mint a fehér holló. Sajnos a szépség és az ész a nőknél általában fordítottan arányos.
2014. jan. 7. 10:17
 5/19 anonim ***** válasza:
60%
A férfiaknak egyszerűen kevés az önbizalmuk ahhoz, hogy egy ilyen nőhöz közeledjenek.
2014. jan. 7. 10:20
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Egyrészt van igazság a kisebbségi komplexusos dologban, másrészt viszont a legtöbb ilyen nőnek elég magas elvárásai vannak, vagy legalábbis ez az általános felfogás a férfiak között és az átlag férfi nem feltétlenül gondolja azt, hogy megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek és inkább nem is próbálkoznak, így kerülve el a csalódást.
2014. jan. 7. 10:23
 7/19 anonim ***** válasza:
6. hozzászóló igen jól látja ezt a dolgot , és minden bizonnyal így is van, lehet.
2014. jan. 7. 10:33
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
Ugyebár a nők a statisztikai felérések szerint intelligensebbek a férfiaknál. Ez persze még nem az okosság, de azt nem mérik, mert nehezebben definiálható. Itt inkább egy félreértésről ill. társadalmi köztudatban levő téves hiedelemről, előítéletről van szó, amihez tárul ég az adott társadalom felépítése is. Ebben a férfijogú társadalomban a férfiak inkább náluk kevésbé okos nőt választanak, mert azon lehet uralkodni ill. éreztetni, hogy ki az úr a háznál. De a nők részéről is vannak elvárások (és ugye azt mondják, hogy valójában a nő választ, tegyük hozzá: főként manapság) és a nők, még az okosak is, inkább a szebb férfiakhoz vonzódnak. Azaz, a nő szempontjából kimaradnak eleve kimarad a férfiak 60%-a, mert rögtön nyilvánvaló, hogy buta, a maradék 40%-nak meg a 2/3-a csúnya vagy éppen elmegy még, vagyis marad a férfiaknak kb. a 10 %-a. Az igazán okos nőknek tehát kissé lejjebb kellene szállítani az elvárásaikat és kezdeményezők lehetnek a csúnya, de okos férfiaknál, majd rájönnek, hogy a belső sokkal csábítóbb a külsőnél. A vonzó,de kevésbé okosakkal meg azért kellene ismerkedni, hogy kiderüljenek egyéb tulajdonságaik: megbízhatóság, következetesség, tisztesség, erkölcsi szilárdság stb. Akkor aztán lehet, hogy egy kevésbé okos férfi nem fog anyagilag sokat hozni a konyhára (esetleg a szó szoros értelmében el is kell majd tartani), de hűséges marad, jó férj és jó apa, támogató társ marad.
2014. jan. 7. 10:59
 9/19 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tudnám lejjebb adni az igényeimet. Próbáltam, de nem lett jó vége. Amúgy statisztikailag is bizonyított, hogy a férfiak többnyire náluk butább és csúnyább lányokat keresnek és akik diplomások, jó fizetéssel, azok nagyobb arányban vannak egyedül, mint akik pl csak nyolc általánost végeztek. Egy csomó helyen hallottam már olyat, meg láttam, hogy tök gazdag pasinak full hülye és randa barátnője volt.
2014. jan. 7. 11:03
 10/19 anonim ***** válasza:
49%
Az elsőt lepontoztátok, pedig igaza volt. Egy férfi ismerősöm (vezető beosztásban dolgozik) ecsetelte nekem a minap hogy a férfiak azokat a nőket szeretik, akik felnéznek rájuk és ő spec. nem tudná elviselni h tőle okosabb vagy tanultabb felesége legyen. Környezetemben számtalan példa van arra h vezetőknek pl. varrónő, vagy valamilyen max. érettségivel rendelkező felesége/barátnője van. Valamiért a férfiak ragaszkodnak a műveletlenebb nőkhöz, viszont a nőknél meg úgy veszem észre h teljesen az ellentetje az egész, ők inkább a tanult férfiakat keresik. A szépség meg szerintem olyan, h a kevés önbizalommal rendelkező férfiak csúnyább bnőt keresnek, mert félnek h nem tudják megtartani a szebb nőt, vagy azon az elven vannak h jó nekik a kevésbé szép, mert jobbat úgy sem találnának. (erre is tudok példát a környezetemben)
2014. jan. 7. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!