John Lennon és Paul MCcartney barátsága? Utálat vagy szeretet?
Állítólag Yoko miatt nagyon elromlott a barátságuk, a "Get back" számot állítólag Paul Yoko-nak címezte (get back to where you once belonged (to) = menj vissza, ahova korábban tartoztál).
De én is úgy tudom, hogy John halála nagyon megrendítette Pault.
Hát nem vagyok szakértő, de a testvérem nagy rajongó. Ő olyanokat mesélt mindig, hogy a beatles vége felé megromlott a barátságok. Elég sok könyv, ami a zenekarról szól, azt állítja, hogy mikor a menedzserük, Biran Epstein meghalt, akkor ment tönkre a Beatles, mert korábban ő apáskodott fölöttük úgymond, összetartotta őket, stb. Onnantól, hogy ő nem volt ott, még a pénzen, meg ilyeneken is összekaptak. Yoko Ono is sokak szerint eltávolította Lennont a bandától, meg a másik 3 fiútól. George Harrison meg egyszer azt nyilatkozta, hogy ő úgy érezte magát, mint egy háttérzenész Paul McCartney mellet, szóval ő meg ezzel McCartney beképzeltségére utalt, biztos ez is probléma volt.
Sok dal dalszerzőségén is veszekednek utólag. rengeteg dal volt, amire azt állították, hogy ők írták, mármint Lennon azt mondta, hogy McCartney csak egy sort írt bele, de igazából az ő szerzeménye, és fordítva. Üzengettek egymásnak a szólólemezeiken. A Jealous most hirtelen nem tudom, melyikük száma, de az a szövege: "You're just a jealous guy" - te csak irigy alak vagy. John Lenneon kritizálta MccRatneyt, amiért az gagyi kis tingli-tangli szerelmes számokat ír, erre McCartney bosszúból megírta a Love Songot, ami arról szól, hogy amikor az ember szerelme,s ezek a dalok értelmet nyernek. Szóvan nagyon nem volt felhős a viszonyuk.
Ettől függetlenül természetesen megrázhatta John halála. Nyilván rengeteg mindenen átmentek együtt, és még ha össze is vesztek, egy ideig jó barátok voltak. Azt gondolom, az ember mindig jobban kötődik olyasvalakihez, akivel közösen élt át valamit. Úgy értem, Paul McCartney elég nehezen tudná bárkivel is megbeszélni, milyen érzés Beatle-nek lenni, mert senki nem élte át azt a sikert, amit ők (na, jó 1-2 ember igen). Biztos nagyon sok dolog kötötte hozzá, még akkor is, ha a végén egészen elmérgesedett a viszonyuk. Sőt, ezért is megrázhatta, mert gondolom nem éppen szépen zárták le a kapcsolatukat, biztos végiggondolta, hogy mit csinálhattak volna jobban.
Remélem, segítettem. Ezek közül sok az én véleményem, sokat olvastam a neten, és egy csomó mindent a bátyám mondott.
Mindenesetre csodásat alkottak együtt és valami olyat adtak a világnak, amit nagyon nehéz lesz felülmúlnia bárkinek is.
Sokan Yoko-t tartották/tartják felelősnek azért, hogy John kilépett, de én nem teljesen értek ezzel egyet. Lehet, hogy gyülemlett már ott régóta 1-2 dolog és Yoko adta meg a végső lökést, hogy John lépjen.
Én igazság szerint kedvelem Yokót
A Jealous Guy pedig John dala.
A barátságuk pedig... Paul egészen biztos felnézett Johnra, Johnt pedig elbűvölte Paul gitártudása - az elején. Aztán Julia meghalt, és Paul vigasztalta Johnt, így még jobban összebarátkoztak. Lehet, hogy ezek nélkül nem tudtak volna bármit is kezdeni egymással, but as it is, tudtak. Így csodás dolgokat alkottak együtt, és valamennyire biztos becsülték a másikat. Here today, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!