Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » John Lennon és Paul MCcartney...

John Lennon és Paul MCcartney barátsága? Utálat vagy szeretet?

Figyelt kérdés
Valaki azt írja/mondja hogy utálták egymást,ellenségek voltak valaki pedig azt hogy örök és életre szóló barátság alakult ki köztük és ha ez egyik nem lett volna akkor a másik sem.Én azt olvastam egy könyvben hogy John halála után (5-6 orával) Yoko 3 embert hivott fel és közte volt Paul is 'akinek biztos elmondta volna John' és Paul kisebb idegösszeroppanást kapott. Ti mit tudtok erről,mit olvastatok?
2014. jan. 5. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Most volt valamelyik nap egy film a Beatles pályafutásáról, bár inkább Paulról és a feleségéről szólt a film, mindenesetre abban az volt, hogy a Beatles után is barátok voltak, jó barátok és Pault megtörte John halála. Persze ez csak film. Amit én gondolok, hogy Yoko miatt tönkre mehetett a közös karrier, de a barátság nem hiszem.
2014. jan. 5. 21:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Állítólag Yoko miatt nagyon elromlott a barátságuk, a "Get back" számot állítólag Paul Yoko-nak címezte (get back to where you once belonged (to) = menj vissza, ahova korábban tartoztál).

De én is úgy tudom, hogy John halála nagyon megrendítette Pault.

2014. jan. 5. 23:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem vagyok szakértő, de a testvérem nagy rajongó. Ő olyanokat mesélt mindig, hogy a beatles vége felé megromlott a barátságok. Elég sok könyv, ami a zenekarról szól, azt állítja, hogy mikor a menedzserük, Biran Epstein meghalt, akkor ment tönkre a Beatles, mert korábban ő apáskodott fölöttük úgymond, összetartotta őket, stb. Onnantól, hogy ő nem volt ott, még a pénzen, meg ilyeneken is összekaptak. Yoko Ono is sokak szerint eltávolította Lennont a bandától, meg a másik 3 fiútól. George Harrison meg egyszer azt nyilatkozta, hogy ő úgy érezte magát, mint egy háttérzenész Paul McCartney mellet, szóval ő meg ezzel McCartney beképzeltségére utalt, biztos ez is probléma volt.

Sok dal dalszerzőségén is veszekednek utólag. rengeteg dal volt, amire azt állították, hogy ők írták, mármint Lennon azt mondta, hogy McCartney csak egy sort írt bele, de igazából az ő szerzeménye, és fordítva. Üzengettek egymásnak a szólólemezeiken. A Jealous most hirtelen nem tudom, melyikük száma, de az a szövege: "You're just a jealous guy" - te csak irigy alak vagy. John Lenneon kritizálta MccRatneyt, amiért az gagyi kis tingli-tangli szerelmes számokat ír, erre McCartney bosszúból megírta a Love Songot, ami arról szól, hogy amikor az ember szerelme,s ezek a dalok értelmet nyernek. Szóvan nagyon nem volt felhős a viszonyuk.

Ettől függetlenül természetesen megrázhatta John halála. Nyilván rengeteg mindenen átmentek együtt, és még ha össze is vesztek, egy ideig jó barátok voltak. Azt gondolom, az ember mindig jobban kötődik olyasvalakihez, akivel közösen élt át valamit. Úgy értem, Paul McCartney elég nehezen tudná bárkivel is megbeszélni, milyen érzés Beatle-nek lenni, mert senki nem élte át azt a sikert, amit ők (na, jó 1-2 ember igen). Biztos nagyon sok dolog kötötte hozzá, még akkor is, ha a végén egészen elmérgesedett a viszonyuk. Sőt, ezért is megrázhatta, mert gondolom nem éppen szépen zárták le a kapcsolatukat, biztos végiggondolta, hogy mit csinálhattak volna jobban.

Remélem, segítettem. Ezek közül sok az én véleményem, sokat olvastam a neten, és egy csomó mindent a bátyám mondott.

2014. jan. 13. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocs, elírtam, nem volt felhőtlen a viszonyuk. Sok elgépelés lett, bocsi.
2014. jan. 13. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenesetre csodásat alkottak együtt és valami olyat adtak a világnak, amit nagyon nehéz lesz felülmúlnia bárkinek is.

Sokan Yoko-t tartották/tartják felelősnek azért, hogy John kilépett, de én nem teljesen értek ezzel egyet. Lehet, hogy gyülemlett már ott régóta 1-2 dolog és Yoko adta meg a végső lökést, hogy John lépjen.

2014. jan. 14. 00:30
 6/7 A kérdező kommentje:
igen ezekkel egyetértek ,meg azzal hogy azért gondolom bandának lenni alapjáraton nehéz.. főleg hogy itt most kettő 'istenről' beszélünk akik ugyan olyan tehetségesek voltak kb. tehát igen,biztos a vége felé már nem birták egymást, bár yoko-t én sem kedvelem pont e miatt de lehet hogy pont jol jött ez ki hogy csak 10 évet zenéltek.. de mindenesetre szerintem senki sem tudja felülmulni őket ,amit adtak.. generáciok ota még midig él a Beatles, és még mindig ők a legismertebbek. őket a 12 évestől a 98 évesig mindenki ismeri mig a mai zenészeket csak a 10-25 évesek. és ami a Beatles adott az fantasztikus, egy életérzést, egy stilust, egy genercáiot. én a Beatlesszel tértem meg :)
2014. jan. 15. 19:55
 7/7 anonim válasza:

Én igazság szerint kedvelem Yokót

A Jealous Guy pedig John dala.

A barátságuk pedig... Paul egészen biztos felnézett Johnra, Johnt pedig elbűvölte Paul gitártudása - az elején. Aztán Julia meghalt, és Paul vigasztalta Johnt, így még jobban összebarátkoztak. Lehet, hogy ezek nélkül nem tudtak volna bármit is kezdeni egymással, but as it is, tudtak. Így csodás dolgokat alkottak együtt, és valamennyire biztos becsülték a másikat. Here today, ugye.

2016. szept. 17. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!