Gonosz dolog azért barátkozni valakivel, hogy kihasználjuk?
Adjon kölcsön pénzt, adjon cigit, vigyen el kocsival, adja kölcsön a cuccát...
Sokan csinálják ezt.
Féregség lenne, ha én is ezt csinálnám?
Ha már mások simán csinálják, én miért ne?
A Jézus sok ilyenre utaló dolgot mondott.
(Az üzleti is az életben szükséges Hogyan állj a másik emberhez szabályokból a legtöbb a Bibliából van merítve.))
Pl. "Azt cselekedd az emberekkel, amit szeretnél, hogy veled is megcselekedjenek!"
"Szeressétek úgy az embereket, mint ahogy magatokat is szeretitek!"
Olyan részek is vannak, amikor azt mondja Isten: Lesznek olyan idők, amikor egymást használják ki az emberek, nem érdekelve egymást, úgy, hogy a szívüket megkeményítik, és nem hallgatnak az igazságra. Csak a saját érdekeiket nézik, még a testvérük érdekeit sem. Jöhet éhínség, földrengés, stb... (ez a rész nem tudom hogy van szószerint, de több helyen van a Bibliában)
Azért, mert mások is csinálják, te ne tedd ugyanazt. Te is élősködővé akarsz válni?
Egy másik mondás pedig azt mondja:
Megmondom ki leszel 20- vagy akár 40 év múlva, ha megmutatod a barátaid, kapcsolataid! (És ezt nem a gazdagságra írja, hanem lelki/szellemi dolgokra)
Itt nem Jézus, Biblia, Istenben való hit terjesztése a lényeg, hanem ez csak azt mutatja honnan vannak ezek az idézetek, mielőtt még támadni kezdenétek emiatt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!